Doporučujeme: Modrykonik.cz Beremese.cz Modrastrecha.sk

Jaký krb zvolit v dřevostavbě s rekuperací?

4. zář 2011  •   •  Otázka  • 
fotoportrét
fotoportrét
domena
Registroval se 19. srpna 2011 na modrastrecha.cz. Přidal 1 příspěvek.
 máme dřevostavbu s rekuperací se zpětným získáváním tepla. Stojíme před otázkou,zda pořizovat krbová kamna na zimu a pokud ano,jaký typ? Víme pouze,že mají mít nízký výkon...jde ale o to,zda by tyto kamna nebrala kyslík z místnosti...máte někdo zkušenosti?? děkuji všem!
4. zář 2011 ve 22:56  • To se mi líbí
 Přidej svoji odpověď
fotoportrét
fotoportrét
jaromirbednar
Jaromír Bednář
Jaromír Bednář PRO

Plyn, voda, topení, klimatizace - Region Jablonec nad Nisou
 Je otázkou zda bude mít krb kromě okrasy smysl. Předpokládám, že tepelné ztráty vašeho domu i díky rekuperaci budou tak malé, že získané teplo nebudete mít kam dávat a budete otvírat okna - tím ale zase rušíte význam rekuperace. Co se týká kyslíku, rekuperace vám, pokud běží, přivádí čerstvý okysličený vzduch zvenčí, takže jste na tom lépe než ti bez rekuperace..
4. zář 2011 ve 23:33  •  již bydlí v domě  • To se mi líbí
fotoportrét
fotoportrét
blacksr
Registrovala se 19. dubna 2009 na modrastrecha.sk. Přidala 3896 příspěvků a 1 album.
 nasávanie do krbu zvonku
+
je vhodné mať možnosť nastaviť ne RJ pretlakové vetranie = dodávať do domu viac vzduchu než brať

"Co se týká kyslíku, rekuperace vám, pokud běží, přivádí čerstvý okysličený vzduch zvenčí, takže jste na tom lépe než ti bez rekuperace.." ALE: vysušuje sa vzduch!!! Preto je lepšie, ak má krb svoje vlastné "dýchanie" emoticon. Pritom vetranie domu môže bežať na výkon okolo 70 m3/hod.
4. zář 2011 ve 23:49  • To se mi líbí
Nejdřív se přihlaš nebo zaregistruj. Je to jenom chvilka.....
(Zavři tuto zprávu)