Doporučujeme: Modrykonik.cz Beremese.cz Modrastrecha.sk

Kolik platíte inkaso v bytech s podl. plochou cca 80 m2?

18. led 2012  •   •  Otázka  • 
fotoportrét
fotoportrét
damai
Registrovala se 3. září 2010 na beremese.cz. Na modrastrecha.cz přidala 3 příspěvky.
  • Přestavuji byt
    Region Zlín
 Koupili jsme byt 4+1 s celkovou pod.plochou cca 80 m2 a na Správě domů/bytů nám zaslali evidenční list vlastníků na částku 5400,- kč + zvlášt máme platit elektriku 2000,- / vše za měsíc!! Přijde mi to neskutečně moc!!!
V Evidenčním listu vlastníků (tedy v 5 400,-Kč) je započtena 1800,- topení, 1500,- voda(studená+ohřev teplé), 1500,- fond oprav + 500,- Kč ostatní služby(výtahy, osvětlení). A dále platíme 2000,- za elektřinu. Celkem vyplácneme měsíčně 7500,- emoticon
Bydlíme tam 1.měsíc, tak nevím, zda a kolik nám při vyúčtování budou vracet/budeme doplácet ještě... Prosím poraďte Vaše zkušenosti.
Podotýkám pouze, že byt okupuji pouze já a manžel. A plyn nemáme.
18. led ve 13:07  •  přestavuje byt  • To se mi líbí
 Přidej svoji odpověď
fotoportrét
fotoportrét
zmrz_lina
Registrovala se 21. května 2008 na beremese.cz. Na modrastrecha.cz přidala 123 příspěvků a 3 alba. Region Rakovník.
 Ahoj, my máme rohový byt 3+1 (80 m2) s tím, že máme u každého pokoje lodžii, tj. balkonové dveře (údajně možné vyšší úniky tepla). Do fondu oprav + poplatky SBD + ostatní služby platíme cca 2100 Kč + 2200 teplo a vodu. K tomu 1000 Kč/měsíc elektřina a 500 Kč/čtvrtletně plyn. Celkem tedy se vším všudy cca 5500 Kč. Počítáme ale s tím, že nám budou vracet, v celém bytě topíme akorát v obýváku na 3-4 a v "děcáku" na 2-3. Jinak všude jinde vypnuto a tepla je tu dost...
18. led ve 13:12  • To se mi líbí
fotoportrét
fotoportrét
eliveri (27 r.)
Registrovala se 17. srpna 2008 na beremese.cz. Na modrastrecha.cz přidala 33 příspěvků. Region Praha.
  • Zařizuji byt
    Region Praha
 Mně výše těch poplatků příliš nešokuje. My máme panelákový byt 3+1, cca 74 m2 a platíme společenství vlastníků cca 4500 Kč měsíčně (fond oprav, topení, voda, služby) + 100 Kč plyn + cca 500 Kč elektrika. Možná máte zbytečně přestřelené ty zálohy za elektřinu. Na základě čeho vám byla tato částka stanovena? Vzhledem k tomu, že dosud nemůžete mít představu o tom, kolik elektřiny spotřebujete, je těžké stanovit výši měsíčních záloh. Zkuste zavolat svému poskytovateli elektřiny a zeptat se, zda nelze zálohy snížit. Ty ostatní poplatky podle mě bohužel snížíte jen stěží.
18. led v 19:32  •  zařizuje byt  • To se mi líbí
fotoportrét
fotoportrét
veronika.deskova
Registrovala se 8. února 2009 na beremese.cz. Na modrastrecha.cz přidala 630 příspěvků. Region Teplice.
 Máme byt 3+1, (74m2) panelák. Platíme 6tisíc = fond oprav, poplatky správy, voda, teplo.
Dále platíme 700 elektrika, 100 plyn, 600 TV s internetem .... plus hypoška další tisíce.
A jednou za rok daň z nemovitosti, protože je v osobním vlastnictví - a to je cca 1100,-
A jsme taky jen dvě osoby, a přeplatek máme vždy jen elektriku pár korun, jinak nedoplatky.
18. led v 19:45  • To se mi líbí
Nejdřív se přihlaš nebo zaregistruj. Je to jenom chvilka.....
(Zavři tuto zprávu)