Bazén Azuro Vario V3 z Mountfieldu

Máme koupený bazén azuro vario V3 a budeme ho zapouštět do země. Co by jste dali kolem bazénu? Přemýšlím nad kačírkem a dřevoplast desky. Co mi doporučíte? Děkuji :-)
Odpovědět
Taky se na něj chystáme, taky V3 a taky polozapuštěný - představa je 80 cm v zemi, 40 cm nad zemí. Okolo asi kačírek a u schůdků výhledově teráska ze dřeva. Někdo to tady na modré střeše měl v albu, to mě inspirovalo.
Odpovědět
Pěkná alba ze stavby Azura tu mají @petrsv1000 : http://www.modrastrecha.cz/blog/petrs... @bujibu : http://www.modrastrecha.cz/blog/bujib... - u té se mi líbila ta teráska, děkuji za inspiraci :-)
Odpovědět
A ještě tady: @andydrzka : http://www.modrastrecha.cz/blog/andyd... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@viados díky, chtěla jsem, aby se do bazénu dalo skákat a navíc, když vylezeš do chůdkách, tak hned nespadneš do prostoru, což oceňuje především moje matka, je jí 75 let. A ani my nemládneme.
Odpovědět
@lucishka7 mrkni ke mě do blogu
Odpovědět
Ja ted pridelavala zastreseni kvuli bezpecnosti malyho, takze jsme museli zbetonovat a navrch jsme natahli ten kamenny koberec..je to super. Predtim jsme meli zamkovku a to teda casem neni uplne ono..
Odpovědět
Děkuji, lagys a fyii máte to moc pěkné :-) A ještě se zeptám na filtraci, pro ní mi stačí nějáký domeček viz foto fyii? Stěny z boku a shora stačí jo? ;-)
Odpovědět
My jsme ho zapustili tak 80cm a zbytek kouká nad zemí. Udělali jsme to, aby děti tam snadno nespadli a protože okolo bude tráva, tak při sekání by byl plný bazén. Okolo jsme dali polystyrenové desky a ztracené bednění. Tento rok chceme pokračovat nerez schůdky, připevnění konstrukce na ZB pro obložení bazénu dřevem a rozhodujeme se zdá dáme zastřešení rolovací (plachta) nebo lámací z polykarbonátu. Filtraci máme vedle budoucího domečku, protože na střechu domečku přijde solární panel pro ohřev bazénu. Vše je v albu postupné proměny okolí domu v mém profilu
Odpovědět
@lucishka7 ano stačí v pohodě.ještě letos plánuju,že udělám i dveře ze předu.
Odpovědět
@lucishka7 jo domecek na filtraci jsem musela posunout na bok jinak byl za bazenem, ale nevesel by se tam kryt na bazen:) ma to i dvirka, ale vcelku nejsou potrebny. Ani ten domecek, to je spis jen tak, ze to tam je schovany, mam u toho v lete i chemii a vysavac..
Odpovědět
Ok, super, děkuji moc. A skimmer musím dát někde na stranu filtrace? Jak velká díra je na skimmer potřebná? Kdyby jste měli někdo i fotku, tak ukažte prosím, díky ;-)
Odpovědět
Díra na skrinmer je už v těle bazénu. Stejně tak i trysky. Jen se pak podle toho řeže do plachty
Odpovědět
Článek se načítá
Poradíte mi ještě někdo prosím, kolik budu asi tak potřebovat písku pod bazén, průměr 4,6 m kulatý? díky ;-) :-)
Odpovědět
@lucishka7 mrkni ke mě do bolgu nebo https://lagys.rajce.idnes.cz/dum/ tam je fotek víc.já mám sice 5,5m,ale beton je beton.Nevím,jakou máš skladbu země a jestli tam máš nějaké kamínky.Ten tlak vody je velkej a časem ty kamínky můžou vystoupat do dna.Jinak návod máš tady. https://www.mountfield.cz/cs/download...
Odpovědět
lagys tak jsem se o víkendu dozvěděla, že budeme taky betonovat :-. :-D kvůli kamenům v zemi 8-) a na beton už nemůžu dát písek, aby to bylo měkčí? Bojím se, ať to není tvrdé to dno... ;-)
Odpovědět
@lucishka7 taky jsem se toho bál a je to v pohodě.Na beton se ještě dává ta textilka.Ta to trochu změkčí.Popřípadě můžeš koupit ještě jednu ve stavebninách.
Odpovědět
@lucishka7 Kdysi jsem delal beton a na radu Mountfieldu jeste po cele plose extrudovany polystyren (myslim, ze 2cm).
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Poradí mi někdo, jaké rozměry musím mít na ztracené bednění pro vybudování šachty pro skimmer? Díky moc ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@fyii Dobrý den, můžu se zeptat od jaké firmy máte zastřešení? Nás doma čeká po 17 letech výměna zastřešení, tak zjišťuji informace. Děkuji Jana
Odpovědět
@jeniki89 dobry den. Jasne p.Hruska firma Alupo. Maji webovky a jezdi celou CR. Dopravu jsem vubec neplatila. Hlavne cena velmi slusna, 4 segmenty ostatni firmy za stejnou nebo vyssi cenu nabidly 3 segmenty. My bojovali s mistem za bazenem takze vice segmentu bylo zadouci.
Odpovědět
Profilova fotka
@fyii Múžu vědět cenu za ty 4 segmenty, jelikož nám dneska přišla od ALUKOVU a cena mě doslova srazila do kolen.
Odpovědět
@jeniki89 jasny. Zastreseni samo o sobe na bazen cca 8x4 stalo cca 95 tisic komplet. Ale musela jsem jeste udelat beton ( predtim tam byla zamkovka) to bylo cca 10 tisic+ ten kamenny koberec Destone myslim cca 8000. (Pokladali jsme sami je to hracka, kdyz je rovny beton). Kolik jste meli nabidku jestli se muzu zeptat? Ja co poptavala tak cena byla i 160 tisic za 3 segmenty.
Odpovědět
Profilova fotka
@fyii My právě musíme mít 4 segmenty kvůli menšímu místu před a za bazénem. Od Alukovu jsme dostali na levnější zastřešení nabídku na 170 tisíc a na dražší premiovou řadu 250 tisíc. Já tak v duchu počítala do 130000 tisíc, což nás stálo zastřešení stávající před 17 lety. Teď si chceme nechat udělat ještě právě nabídku od Alupolu a Albixonu. Můžu se zeptat jak jste s ním spokojeni, jestli se s ním dobře a lehce manipuluje? Máte tam nějaké vychytávky (například oboustranný pojezd, boční vstup. Děkuji moc
Odpovědět
@jeniki89 hm tak to je dost. Spokojeni jsme, dostala jsem doporuceni od znamych co maji jiz nekolik let. Oni to taky meli na doporuceni.. asi nejlepsi varianta. Zastreseni dela kde kdo, ale za ty penize by si pral, aby to fungovalo co nejdyl. Jinak ja mam nejakou barvu za priplatek asi 3000, aby to hlinikovy tak nesvitilo. Bocni vstup mam samozrejme taky a na nem nejaky bezpecnostni zamek cca 1500 ( to byla moje podminka, kvuli malymu). Potom mam zvedani predni casti se zaaretovanim, tzn. Jen se zvedne na pantech ta predni cast, zajisti se to jednim aretovacim sroubem- otocenim. Prejede to skrz schody, a plynule se to da presunout za bazen, jednou rukou jede to krasne a lehce( musi byt tedy rovny podklad pod kolejnicemi)...nevim odkud jste, ale klidne se prijedte podivat:) me se cele zastreseni slozi na plochu 195 cm za bazen, vic mista nemam a cca 5 cm mi jde na hranu bazenu, coz nicemu nevadi. Jde slozit asi obema smery, ale ja mam delsi kolejnice jen za bazen. 3 segmentove zasahoval do bazenu hodne.
Odpovědět
Profilova fotka
@fyii Chci se ještě zeptat, není problém při lezení do bazénu, když jsou ty boční dveře. Máme taky nerezové schůdky(sice uprostřed toho krátkého obllouku v čele) a chceme boční vchod. Manžel by je posunul taky na toto místo jako máte vy. Měli jsme tu jednoho technika z jiné firmy a ten nám tvrdil, že bychom měli málo místa(že prý by nám překážel ten segment za zády a blbě by se tam lezlo.
Odpovědět
@jeniki89 schudky musi byt v ose bazenu, tak jak to mame, jinak je to blby a bude problem se zaviranim bazenu. normalne otevru bocni vchod a slezu po schudkach. mista je tam dostatek. takhle nam to rekl technik z Alupa, tak jsme to udelali a funguje to dobre. my mame vyklopne celo, ktere ty schudky prejede takze i to je duvod aby se nemuselo sundavat cele celo. na to pozor nektere firmy to tskto nabizi! my to mame normalne na pantech s aretovacima sroubama a jednoduse za uchytku se to zajisti a jen se zvedne celo.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?