Ahoj. Plánujeme přesunout dceru z dětské postýlky do klasické postele 90 x 200 cm, takže bych ráda znala zkušenosti, názory a postřehy těch, jejichž dítě / děti ve velké posteli už spí.
Předem děkuji všem, kdo mi odpoví na níže uvedené otázky:
1. Jakou matraci má Vaše dítě v posteli 90 x 200 cm (výrobce, typ, materiál, apod)?
2. Jaký rošt má Vaše dítě v posteli 90 x 200 cm (laťkový, lamelový, polohovací, pevný, apod.)?
3. Jaký polštář má Vaše dítě v posteli 90 x 200 cm (výrobce, typ, výplň, apod)?
4. Jakou přikrývku má Vaše dítě v posteli 90 x 200 cm (výrobce, typ, výplň, varianty - celoroční, letní, zimní, přechodové, apod.)?
:-D Kolik je dceři, že je to taková bojovka? :-D Můj syn šel do velké postele když mu byl 1 rok a 3 měsíce :-D Matraci má molitanovou, největší tvrdost - my celá rodina spíme na tvrdém rádi. Rošt má obyčejný, laťkový nebo lamelový - ted nevím přesně - je z Ikea. Začínal s polštářem a peřinou z Ikea (dětské), cca ve dvou letech dostal klasickou velkou peřinu a polštář z čištěného peří co drala ještě jeho prababička ;-):-D
Matraci má Materasso Junior, rošt obyčejný lamelový. Polštář a peřinu ze Scan Quilt, u polštáře se dá vyndavat a zase přidávat výplň, tak jí má hodně vyndanou, aby neměl moc pod hlavou.
Taky mi chybí údaj o věku přesunovaného dítěte. Malej má v pokoji sice postýlku, ale už i klasickou postel. V postýlce jsem mu v 1,5 roce vyndala šprušle, takže má volnej pohyb po pokoji a umí si vlézt, kam potřebuje. Většinou spí ještě v postýlce, ale občas (hlavně po obědě) ho uložím do velké. Někdy si do ní vleze i sám. Matraci má z Lidlu - středně tvrdá, studená pěna, 7 zón, pratelný potah, ale hlavně v akci za 1500,- Kč. Rošt úplně obyčejný pevný laťkový (vzhledem k původnímu počtu latěk zdvojený), polštář zatím z domácích zásob (volila bych nízký z dutých vláken) a přikrývku tenkou (hodně se potí) a z dutého vlákna, aby byla lehká. Jen poznámka - Ikea nemá lůžkoviny v uvedených rozměrech.
Naše děti mají postele z domestavu a žádný rošt jsme do nich nepřikupovali, mají pevný ze dřev, který je součástí postele. Matraci jsme kupovali od gumotexu, sami je máme taky odtud. My máme nějaké dobré s několika anatomickými zónami, ale pro děti je to prý naprosto zbytečné, pán z prodejny nám říkal, že vzhledem k jejich hmotnosti ty zony vůbec nevyužijí, takže jsme koupili tuto http://www.matrace-gumotex.cz/matrace... s tím, že až děti vyrostou, tak budou stejně tak zničené, že budou potřebovat novou a pak dostanou nějakou lepší pokud budou chtít. Jelikož jsme alergici, tak polštáře a přikrývky máme takové, aby šly vyvařit, ne péřové. Vybrali jsme v Jysku, máme je celá rodina a jsem moc spokojená. Dřív se jmenovaly FLOWERS, teď jsem je na stránkách nenašla, ale mají tuhle http://jysk.cz/loznice/prikryvky/synt... která vypadá úplně stejně a popis k ní taky sedí na tu naši, tak je to asi ona. Polštář máme stejný jako peřinu.
Děti mají velkou postel 7 a 5 let, takže už docela dlouho a myslím, že jsme vybrali dobře. Párkrát jsem u nich v posteli spala i já a matrace naprosto v pohodě i pro dospělého, peřiny máme stejné všichni 4 a taky spokojenost i když ty co máme my s manželem budou za pár let asi potřebovat vyměnit, ale máme je už asi 10 let, tak to beru jako slušnou životnost.
Ahoj, naše děti mají dřevěné postele z masivu, rošty laťkové. Myslím, že i kv. váze dítěte je to jedno, spíš aby rošt dýchal. Matrace pěnové. Peřiny mají ze Skantexu. Nejmladší se nechce vzdát malé peřinky, tak má v posteli dvě. Snad pochopí, až jeho slečně budou z peřiny čouhat nohy, že to není dobá volba :-D :-D :-D
Matrace uz nevim. Postele jsme kupovali s pevnymi rosty (prkna spojena kalouny), ktere jsme vymenili za lamelove polohovaci rosty. Polstare a periny perove. Pisu v mnoznem cisle, protoze jsme porizovali pro dve deti najednou.