Kabeláž pro slaboproud-internet a TV, zvládneme to sami?

Profilova fotka
Ahojte, nikde som tu nenasla podobnu temu, tak vytvaram novu. Staviame dom a stavebna firma nam natahala trubky pre internet a TV po dome. Avsak do nich je treba dalej natahat internetove a tv kable, co vraj vedia v stavebnej firme tiez urobit, ale vraj to prilis casto nerobia. Chcem sa preto spytat, ako toto funguje - ci si to zvladneme natahat aj sami, alebo je lepsie na to zavolaj nejaku firmu? Mate s tymto prosim nejake skusenosti? Dakujem.
Odpovědět
Profilova fotka
@astrid_sk zvládnete to i sami... a co váš elektrikář ? Pro něj to je hračka.... kde končí trubky, na půdě ? Je celá trasa protažitelná, pak můžete tahat kabely kdykoliv....
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 Ahoj, diky. No my staviame dom na kluc, takze elektrikar je z tej stavebnej firmy. Asi by sme to radsej riesili uz mimo nej. Trubky koncia v garazi s moznostou pretiahnut az na pudu... teda aspon dufam ze to tak nejak urobili :-/ Je to dost komplikovane, mame to natiahnute do kazdej miestnosti, v obyvacko-kuchyni aj viac (celkovo 7 vyvodov po celom baraku). Tak sa trochu obavam, ze ako by sa to tahalo, keby sme do toho isli sami. Aj ked je pravda ze priatelov otec je elektromechanik, tak snad by sa to nakoniec nejak zvladlo... co ma napada je len poriadne pooznacovat kazdy kabel, to bude ako v servrovni... :)
Odpovědět
Profilova fotka
@astrid_sk taky sem stavěl na klíč, dodal sem elektrikarovi kabel a data a tv natahal, mam to z každé místnosti na půdu. Hlavní je to včas natáhnou, nebo tam mít aspon protahovaci drat, popsat kabely se můžou, ale to neni podstatne kdyžtak se odzkouší, hlavní aby tam byly.... Akorát budete potřebovat protahovací péro, jestli tam nedali ten drát.....
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 Ahoj, v rozpocte je uvedene ze ta trubka je s protahovacim dratem, takze verim, ze tam ten drat bude :) Vdaka.
Odpovědět
Profilova fotka
@astrid_sk důvěřuj ale prověřuj ;-) omrkněte to a uvidíš ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?