Podružný rozvaděč v 1.NP

Profilova fotka
Zdravím, mám na Vás otázku. Jakým kabelem natáhnout podružný rozvaděč v 1.NP. Bude stačit CYKY 3x6mm2 nebo raději třífázový CYKY 5x6mm2? V 1.NP nebudou velké odběrné spotřebiče a ani nic na 3f. Děkuji za odpovědi
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych dal určitě třífázový kabel minimálně kvůli rozdělení osvětlení na jednotlivé fáze.
Odpovědět
Profilova fotka
@radim2015 též jsem si říkal, jen jsem si to chtěl ověřit (Y) díky
Odpovědět
Profilova fotka
Ještě jedna rada - dal jsem do podružného rozvaděče kabel 5x6 a navíc 5x2,5, protože mám některé okruhy vypínané při zapnutí alarmu a některé ovládané vypínači z obyváku.
Odpovědět
Profilova fotka
@radim2015 děkuji za radu
Odpovědět
@sali_cze nevím co v tom patře bude a jestli třeba nehrozí že by jste jej předělával na druhý byt. Ale 5x6 je minimum případně podle toho jaký máte ohřev vody atd tak natáhnou i kabel na spínání nízké sazby kdyby jste tam dával hodiny.
Odpovědět
@edison101 Jestli bude nahoře rozvaděč a jističe tak proč tolik kabelů? Kabel 3x4 utáhne 5kW. Ale uznává že se kabel už přidává špatně.
Odpovědět
Profilova fotka
@edison101 toto je řešeno v technické místnosti, kde bude další podružný rozvaděč tažený z hlavního CYKY 5x6mm a ten bude mít na starosti jen TČ + pár zásuvek. V 1.NP budou jen klasické spotřebiče pro dětský pokoj, ložnici atd. nic extra. HDO bude zavedeno do hlavního rozvaděče a do podružného rozvaděče v technické místnosti pro TČ.
Odpovědět
Profilova fotka
@wpavel asi tak, když tam dám CYKY 5x6mm2 tak tím nic nezkazím a finančně to už v celkovém součtu bude jen "korunová" položka.
Odpovědět
ja by som 4x4a ovladanie kurenia bojlera a pod samozrejme cyky kabel a chranic tam dat
Odpovědět
@wpavel běžná věc je že jak dětí vyrostou tak se horní patro předělává ná druhý byt pro některé dítě. Většinou už tam koupelna takže voda a odpady jsou vyřešeny tak je lepší mít už i dostatečný přívod elektřiny. Přes jednu Gazy se kuchyně tahá blbě. Proto dát 5x6 a je jistota že to utáhne a hdo z toho důvodu že když se tam udělá ten byt tak se tam dá dvousazbovy elektroměr tak na jeho spínání aby se nikdo nehadal o spotřebě. Nikdo neví co bude za 15 let a zda děti vyletí z hnízda nebo některé zůstane.
Odpovědět
@edison101 Přesně z toho důvodu v patře máme i přípravu na kuchyň (vodu odpad a 3f přívod ke sporáku). Zatím tam mám dílnu
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?