Reklamace krátkodobého odběru? 48.000,- Kč. Prosím pomoc!

Dnes jsem dostal vyúčtování krátkodobého odběru. Prý se za rok stavby využilo více jak 6000 kWh. ČEZ distribuce má fotku s koncovým odběrem. Elektroměr už je vyměněn za dlouhodobý. Já nemám fotku ani nic jiného. Na stavbě se elektrika používala jen výjimečně, prostě je to o řád někde jinde. Co mám dělat a jak se bránit?
Odpovědět
@robertpok Nam teda bylo receno, ze stavba bezne sezere na elektrine cca 40-50 tis.
Odpovědět
@robertpok Tolik? Ježiš , to je děsivý. My si platíme zálohy 1000 na měsíc, a vraceli, teď, máme nově znovu krátkodobý, tak jako pak doplatit tolik by mě asi šlehlo. Nesušili vám podlahy? Vysoušeč atd...jinak mi to přijde dost mimo. Vyúčtování na konci krátkodobého odběru přišlo a to vraceli, tak nevím, jestli jako dorazí pak ještě něco nového? Raději si to teda zítra zase ofotíme. Tak držím palce, ať tolik není a mají chybu.
Odpovědět
@robertpok no pokud nemáte nějakou fotku jak by šel vidět stav elektroměru nebo třeba zápisy měsíční spotřeby tak to půjde těžko když vůbec netuší te kolik jste reálně spotřebovali. Ať vám pošlou fotku jestli to tam skutečně je. A na stavbě záleží co všechno jelo na elektřinu jestli jste třeba topením nevysošeli podlahy odvlhčovače atd. Ale těch 6mwh se dá spotřebovat někde mohla být i poruchu o které jste nevěděli a udělalo to spotřebu. Proto je dobre si vždy na konci měsíce opsat stav.
Odpovědět
My jsme měli podobnou spotřebu, nejvíc sežralo vysoušení podlah.
Odpovědět
Tak to mi přijde raketa , když to vezmu podle sebe tak centrála 18tis. A spotřeboval jsem tak i kdyby 5 plných nádrží . Takže mě to vyšlo na řekněme zaokrouhleně 25 tisíc a to mám aspoň tu centrálu , takže mi to přijde , že je levnější centrála 😀, nevysouším podlahy teda .
Odpovědět
Přesně za rok stavby máme spotřebováno 7120 kWh. U nás ale jely 2 měsíce 2 vysoušeče a malý 2kW přímotop. Před vysoušením a topením byla spotřeba 100 kWh za měsíc. Nevytápěli jste stavbu přes zimu? Bez fotek se aai půjde bránit jen těžko.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?