Z 380 V na 230 V

Ahoj, potřebuji poradit. Mám ven vytažený kabel CYKY 5x2,5, který je jištěný 3f 16A. Potřebuji ho natáhnout do šachty na deštovku a zapojit tam 230V čerpadlo. Bude to fungovat, když si z CYKY 5x2,5 vytáhnu 3x2,5 a zbytek zaslepím? Nebo mám vyměnit i jistič z 3F 16A na 1F 16A? Nebo existuje nějaké redukce z 380V na 230V tak abych to mohl dat do šachty? Tedy asi IP68? Děkuji J.
Odpovědět
Profilova fotka
Můžeš použít vše z uvedeného. Tzn. v krabičce to propojit už jen na 3x2,5. Jištěné to můžeš nechat tím třífázem. Stejně tak to můžeš ukončit 3f zásuvkou a do toho strčit speciální redukci, na jejímž konci bude 1f zásuvka, jen s tím krytím redukce si nejsem jist.
Odpovědět
@jourar být by to tak nemělo ale fungovat to bude. Čerpadlo bude připojeno jak v krabici nebo v zásuvce? Ale osobně doporučuji ven umístit zásuvkovou skříň a zní vyvést zvlášť jištěný vývod na čerpadlo. Zásuvky se na zahradě vždy hodí.
Odpovědět
@edison101 Dobrý nápad. Ale s tím se počítalo, mám ven vytažené 4 kabely 380 V. Ještě o tom popřemýšlím. Možná to provizorně udělám jak píšu a až budu řešit dílnu a zahradu, tak tam bude rozvadeč (podružný k hlavnímu v domě) tak bych to pak natáhl znovu z tama.... díky
Odpovědět
Profilova fotka
4 3f vývody na zahradu? Asi slušný oddíl 🙂
Odpovědět
@pyramis Tak ono na tom nic není, my máme venku 4x230V a 2x 380V zásuvky tak různě. Ono se to hodí, když třeba jedna zásuvka je u domu jak my pod přístřeškem na auto a druhá třeba u dřevníku na pilu
Odpovědět
@jourar Natáhnul bych normálně ten 3F někde kde má být, tam dal 3F zásuvku a odbočku z ní 3x2,5 do šachty na čerpadlo, kde bych ještě dal 13A 1F jistič jako podřadný a z ní napojil čerpadlo. Věřte, že nakonec ta 3F zásuvka bude dobrá někdy
Odpovědět
@jourar no pokud máte tolik vývodů tak bych na ničím neuvažoval vyhodil 3f jistič dal tam 1f jistič investice 100kc a je to jak má být.
Odpovědět
Profilova fotka
@vladimir_sacha Počet vývodů a počet zásuvek jsou ale dvě rozdílné věci.
Odpovědět
@pyramis Beru to tak že to má jako rezervu třeba pro garáž, nautilu do vrtu, vývod k bazénu (filtrace, protiproud, vyhřívání), rozvaděč někde v zahradě a třeba i tu pumpu do retenčky.
Odpovědět
Ahoj, když jsme u té dešťovky a čerpadla, jak řešíte vyvedení kabelu a hadice ven z dešťovky? Asi budu vrtat otvor do deklu a vyvedu hadici s kabelem, mám čerpadlo celou sezonu zapojené a pootevřený dekl není nic moc z pohledu bezpečnosti. Má to někdo řešené jinak?
Odpovědět
@tomi_28 Zatím jednou za čas napustím sudy. Ale už mám zakopané chráničky od nádrže do zahrady, kudy povede hadice a případně kabel pro ovládání ventilů. Víko už mám provrtané a v nádrži bude automatické čerpadlo (třeba tohle https://cerpadla.heureka.cz/f:3787:42...), které čerpá, když se mu otevře kohout. Na víku bude rozbočení, kde jedna větev jde do baráku (jeden kempr a záchody) a druhá právě do zahrady. Okruh zahrady půjde uzavřít a vypustit. Realizace až postavím garáž, ze které bude napájené čerpadlo. Buď to stihnu do zimy, nebo až příští rok.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?