Aktuální výše úroků u Lišky a jinde, máte zkušenost?

Profilova fotka
Ahoj, vyřizujeme refinancování stavebního spoření u Lišky. KB nám aktuálně nabídla 3,89 na fix 3 roky (na pět let to bylo 3,99...což taky moc nechápu...myslela jsem, že delší fix rovná se nižší úroky). Ale dneska jsem si všimla, že Liška má akci....do konce května úroky za překlenovák 3,7%. My máme starou smlouvu s úrokem 4,8%...právě proto jsme chtěli refinancovat a teď váhám jestli by nám Liška taky nedala tento lepší úrok. Nemáte s tím někdo zkušenosti? A jak se pohybují vaše úroky u jiných ban a stavebních spořitelen v tomto období?
Odpovědět
Ahoj. My máme KB fix na pět let při úroku 3,49. V pondělí ho jdu podepisovat.
Odpovědět
Profilova fotka
@dripple a můžu se zeptat na výši hypotéky? A kdy jste to domlouvali? A sami nebo přes finančního poradce? Je teda zajímavý, že nám nabídli 3,79 už v únoru kdy byly sazby nejnižší....
Odpovědět
My máme hypo od ČS s úrokem 3,29 na 5 let fix na výši 2,5 mil. Sjednáno přes hypo poradce, udělal nám opravdu super přehled, ještě jsme si obíhali banky a nikde nám ten úrok nesnížili tak jako on. Domluvili jsme s ním i fin. plán do budoucna, abysme mohli hypo co nejdříve předčasně splatit. I nám našel co nejvýhodnější pojištění.
Odpovědět
My máme výši hypotéky 4,2 mil. Hodně záleží, zda u té banky už člověk nějakou dobu je. Já jsem u KB cca 12 let. A máme to přes hypo poradkyni. Myslím, že sami si nikdy nevyhoníte nizšší sazbu.
Odpovědět
Profilova fotka
@dripple tak to bude možná tím, že máte o hodně vyšší úvěr než my. Jinak u KB je přítel taky přes 10 let a vyběhává nám to fin. poradce....ale třeba o té Lišce vůbec neřekl...tak to zjišťuju i takhle...
Odpovědět
Profilova fotka
@dripple tak s tím si dovolím nesouhlasit. Není to tak vždy, že když jsi nějakou dobu u banky, že dostaneš lepší úrok a ani není pravidlo, že si sám člověk nezajistí lepší úvěr než s poradcem. My jsme např. ti, co mají úvěr u banky, u které jsme nikdy neměli ani jeden účet a nemáme ho ani teď, kdy máme od nich hypotéku. Dostali jsem u nich takový úvěr, který nám nikdy jinde v bance nenabídli a finanční poradce i se svými dalšími slevami se vždy dostal lehce nad ně. Takže nebylo co řešit :-) Navíc on každý kouká jen na výši úroku, ale jen o tom to přeci není. Co různé další poplatky, sankce atd... @lin18 mě se ty úroky teda nezdají výhodné ani jeden, loni na jaře jsme dostali daleko lepší úvěr než píšeš a letos jsou ty sazby úplně někde jinde.
Odpovědět
Profilova fotka
@lendy1 no proti stávajícím 4,8 u Lišky je 3,7 rozdíl ;-) . Můžu se zeptat u koho a za kolik máte úvěr vy? A pokud nemáte v té bance účet tak kolik platíte za vedení účtu na hypotéku? My právě bysme u KB neplatili nic za vedení účtu v rámci toho, že tam přítel má běžný účet.
Odpovědět
Profilova fotka
Za vedení účtu neplatíme nic, když u nich žádný účet nemáme :-) Jen prostě posíláme splátku úvěru. Jako rozdíl to je, ne že ne, ale 3,7 není teď momentálně žádná výhra-stačí se mrknout na nějaké hypoteční kalkulačky na netu ;-) Já myslím, že to nedá moc práce si za jeden den oběhnout pár bank, zjistit všechny podmínky a pak s nimi případně vyjednávat nebo oslovit fin. poradce, jestli by výši úroku ještě nestáhnul o trošku níže. Takto získáš ty nejpřesnější informace. Jako každý ti stejně napíše něco jiného a nic z toho, protože každý má nějaké individuální podmínky-cena nemovitosti, výši úvěru, dobu splácení, fixaci, bonitu, pojištění... Navíc ty úroky se snad mění měsíc od měsíce, takže informace několik měsíců nebo let zpět je dle mého na nic.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my jsme na tom úplně stejně jako kajalka :-)
Odpovědět
ČS přes hypoporadkyni, 3,19% fix na 5 let, 80 LTV, do Lišky bych nešla, nedovolují refinancovat překlenovák
Odpovědět
Profilova fotka
@petraxname to vím...právě to teď už mám vyřešeno...ale pokud by mi dali stejnou sazbu jako KB tak bych u nich zůstala...úroky jsou teď hodně nízko a narozdíl od bank mám výši úroků u Lišky zajištěnou na celou dobu splácení...což je taky obrovská výhoda...
Odpovědět
Profilova fotka
@lendy1 právě teď bohužel úroky zase rostly...ještě v lednu nám KB nabízela 3,29...teď už bohužel víc.... mně právě spíš zajímala ta Liška...jestli někomu opravdu dali ten nízký úrok nebo je to jen reklama... a s tím obíháním bank...já jsem právě čekala, že to za mě udělá fin. poradce...ale teď nevím nakolik mu věřit...navíc mám malý dítě takže pro mě není jen tak strávit celý den ve městě....
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@lin18 no tak určitě bych nevěřila fin. poradci na 100%, spíš bych si nejdřív vše prověřila. Přeci jenom jsou fin. poradci placení bankou ze sjednaných smluv, takže ne každý jede podle toho, co je pro jeho klienta to nej...Já narazila na 2 poradce-jedna známá, ale z druhého konce ČR, takže jsme spoustu věcí řešily mailem a telefonem. Ta nás nasměřovala na pár bank, co byli v té době výhodné a opravdu věděla, co říká a věřila jsem ji. Navíc z nás neměla ani korunu-jen mi prostě chtěla pomoci. No a druhý poradce nám pořád cpal jen Lišku a ČSOB a opravdu to byl dost hustý nátlak na nás. Ten jel vyloženě jen po provizi a pak byl na nás lehce naštvaný, že nic neklaplo. Jsme pořád v kontaktu, jelikož mám u něj nějaké další fin. produkty, ale už na něj koukám jinak a nedám se tak lehce přemluvit jako dřív a vše si více rozmýšlím a prověřuji. Dítě je jen výmluva, taky mám malé dítě a jde s nimi dělat vše, jen chtít... a co manžel? Ten zajít do pár bank, co si třeba předem vytipujete, nemůže? My jsme šli do 3 bank všichni a stihli jsme to za necelé 2 hoďky i s prckem-sice jsem měli jen základní info, ale šli jsme tam s předem jasnými otázkami, doma to prostudovali, pak nějaké info obtelefonovali a hned jsme vyřadili 2 banky. Pak už stačila jen jedna návštěva a bylo rozhodnuté. U Lišky jsem původně hypo plánovala, ale nijak výhodný mi to teda nepřišlo. Zkuste ještě Hypoteční banku, Wüstenrot, M-bank, ČS, UniCredit Bank a opravdu nedávajte jen na výši úroku, ale koukejte i na další podmínky.
Odpovědět
Profilova fotka
@lendy1 no malej má 2,5 roku...není to mimčo co by celou návštěvu prospalo v kočárku...navíc je celkem dost akční, dýl jak deset minut by tam nevydržel a já bych se asi stejně nemohla moc soustředit na to co mi kdo říká když bych ho furt hlídala. A přítel jezdí z práce okolo půl šesté a to už mají všude většinou zavřeno. Navíc jsme z malýho města...ani všechny banky tu nemají pobočky....Ale jasně...budem to splácet příštích 25 let tak se vyplatí tomu věnovat víc času. Já prostě jen věřila, že fin. poradce mi najde tu nejlepší variantu....taky údajně našel...právě u KB....ale jak to tak teď na netu hledám a zkoumám tak zjišťuju, že jinde jsou i lepší podmínky. Horší je, že už jsme si nechali udělat odhad a to právě odhadcem od KB...to nevím jestli by mi jinde uznali a stálo to 4500 Kč. Jaký další podmínky myslíš? Samozřejmě...poplatky za vedení účtu, za zřízení hypotéky, fixace, mimořádný vklady....jinak už mě nic moc nenapadá. U té komerčky bysme měli vedení účtu zadarmo, zřízení hypotéky taky, fixace na 3 roky.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
Profilova fotka
Trochu oživíme téma. Dotaz na ty z vás co mají uzavřený úvěr u lišky a řádně ho již splácejí. Zkoušel někdo z vás poptávat či dokonce refinancovat úvěr z Lišky u jiné banky ? Procenta dost teď padají tak mě ta možnost zda by to šlo docela láká... ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?