Jak odejít od Lišky? U banky máme výhodnější hypotéku

Zdravím, dokázal by mi někdo poradit, jak odejít od lišky? Chtěli jsme refinancovat, u banky máme hypotéku schválenou, o moc výhodnější než u Lišky, JENŽE Liška nám nedovolí odejít, dokud nesplatíme meziúvěr, JENŽE předčasně splatit meziúvěr taky nedovolí !!! Takže tam musíme zůstat ještě 10 let!!! To snad ne??!! Je to teď prý nějaká jejich novinka, aby si "udrželi" klienty...jenže tak trochu násilím !!
Odpovědět
@morttis Mám také zkušenost, bohužel..... Teď momentálně čekám na konec srpna, to mi uplyne vázací doba 6 let od založení smlouvy a pak se dá refinancovat (bylo mi to tak řečeno). Jiné řešení asi není :-| Chápu tě, ze slov "překlenovací úvěr u Lišky" mi taky stoupá tlak.
Odpovědět
@morttis my v podstatě už asi rok čekáme jen na to, až nám naroste hodnotící číslo a nebo na těch 6 let od začátku smlouvy... na vkladové části už máme naspořeno o 150 tisíc víc než je meziúvěr. ]-( Roční úrok z meziúvěru je 49 tisíc, takže se dá říct, že je splachujeme do hajzlu. ]-( Je to fakt sviňárna, změnit podmínky v průběhu hry. :-( ČMSS nikdy více!
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, taky jsem si to zjišťovala..finanční poradce i nějaká pani na on-line podpoře mi řekla, že neni možné splatit předčasně, ale byla jsem ještě přímo na centrále a tam mi pani řekla, že to sice nejde, ale že můžu vypovědět smlouvu o spoření a zaplatit pokutu 5% z půjčené částky nebo z dlužné, teď si nejsem jistá..byla jsem tam v únoru...A výpovědní lhůta je 3měsíce, pak to teprve dovolí splatit..
Odpovědět
@memollka ta pokuta 5% z půjčené částky je tam tehdy, pokud má smlouva míň než 6 let. Nás by v srpnu měli "pustit" po 6 letech jen s pokutou dvouměsíčních úroků...
Odpovědět
@lenka5731 Tohle jsme resili pred rokem. Meli jsme uver jen 10 mesicu, ale sporeni zalozene jiz pred asi sedmi lety. Liska nas normalne pustila. Ani si nedovedes predstavit jaky kamen ze srdce mi spadl. Sestra ma totiz sporeni asi 3 roky a uver asi 2 roky a splatit ji neumoznili, ikdyz tam vlozila mimoradnou splatku. Porad plati uroky z te puvodni pujčene.
Odpovědět
Profilova fotka
@janicka38 jo a při uzavíraní tvrdí, že člověk může kdykoliv vložit mimořádnou splátku, zkrátit si dobu splácení....bla bla bla..a když dojde na věc, tak je to samé ale....je to sebranka.. ]-(
Odpovědět
Profilova fotka
@lenka5731 aha, potom jsem ani nepátrala na koho se to vztahuje..na nás teda jo, my máme do šesti let daleko..
Odpovědět
@memollka nám to při uzavírání taky tvrdili, ale v březnu 2012 změnili obchodní podmínky a konec :-( zrovna v době, když jsme se o to začali zajímat. @janicka38 ten kámen si dost dobře dovedu představit, my teď platíme úrok 49 tisíc ročně a jinde bychom z té samé částky (z té momentálně dlužné) platili dnes běžných sazbách 15 tisíc ročně, to je dost rozdíl :-o
Odpovědět
vypadlo mi tam slovo... "při dnes běžných sazbách"
Odpovědět
@memollka s těmi mimořádnými splátkami je to ale pravda, ty můžeš vkládat libovolně a ani jim to nemusíš dopředu oznámit, a pravda je i to, že si těmi mimořádnými vklady dobu splácení zkrátíš, kdybychom teď v srpnu nerefinancovali, tak bychom dobu splácení překlenovacího úvěru zkrátili z 13 let na 5 let a 10 měsíců - resp. částku už mámedávno naspořenou vyšší než je potřeba pro řádný úvěr, ale brzdí nás to pitomé hodnotící číslo.... No ale když od nich chceš odejít úplně - to už je problém :-S
Odpovědět
Profilova fotka
@lenka5731 no jasně, pravda to je, ale polovičatá, když chci mimořádně doplatit celý úvěr, tak je to problém, pokud nesplňuju určitý požadavky, o kterých ti dopředu nikdo neřekne...
Odpovědět
@memollka jj, a nevyplatilo by se vám odejít i s tou pokutou 5% z půjčené částky? nám by se to vyplatilo i tak, ale počkat do srpna se nám logicky vyplatí víc.... Jinak já jsem ten poslední, kdo by se chtěl ČMSS nějak zastávat :-))
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@memollka ahoj, dneska jsem shodou okolností mluvil se svojí poradkyní a refinancování u nich mi nedoporučuje, splácím už úvěr, překlenovák mám zaplacenej. Byl sem taky v bance a jelikož mám hypo nadoraz tak už by se tam s úvěrem od lišky nevešel, nedal by mi odhad, ale jde to ;-) Jinak v lišce mužu poslat peníze navíc kdy chci to samé doplatit můžu kdikoliv a bez jakých kolivsankcí. Mám tedy ale smlouvu přes 10let. hodně vysoké hodnotící číslo a už jen splácím úvěr, prý sem u nich důvěryhodnější klient ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lenka5731 jj, vyplatilo a když všechno dopadne, jak doufáme, tak jim prchneme.. 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 ahoj :-) tak to jo..deset let je dlouhá doba..já jsem u nich měla spoření x let a teď úvěr asi rok a půl..takže jsem uplně jiný případ..
Odpovědět
Profilova fotka
@memollka jj ta délka tam prý hodně rozhoduje.... mě už zbývá asi jen 9 let :-D tak snad to s nima nějak přežiju ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
A nejde to udělat tak, že byste udělali mimořádnou splátku rovnající se téměř částce dlužné (tj. dlužíte 100 tisíc, tak udělat mimořádnou splátku ve výši 100000-1 měsíční splátka)? Tím byste splatili v podstatě během 2 měsíců.
Odpovědět
@zmrz_lina Nejde..., nenaroste hodnotící číslo. Mají to "dobře" vymyšlené :-| Bez jejich souhlasu to můžeš sice mimořádnými vklady předčasně splácet, ale nikoliv celkově splatit.
Odpovědět
Profilova fotka
@lenka5731 - no ale když se to takto "splatí", tak ti nemají přeci z čeho počítat úroky... To je dobrý podvod na zákazníky. A štve mě, že my teď bereme od ČMSS také úvěr na rekonstrukci. Manžel má spoření jako takové asi 4 roky.
Odpovědět
@zmrz_lina u překlenovacího úvěru ti úroky pořád počítají z celé částky, mají to ošetřeno ve smluvních podmínkách :-| ale třeba konkrétně my potřebujeme na to splacení mnohem víc než 100 tis, takže by stejně byl problém tu částku sehnat...
Odpovědět
Profilova fotka
@lenka5731 - to jo, ale když se přehoupneš přes překlenovák (to je tuším po splacení určité části úvěru ne?), tak už počítají úrok jen z dlužné částky? Nebo to je jinak?
Odpovědět
@zmrz_lina abys splatila překlenovák, tak musíš současně splnit dvě podmínky: musíš mít naspořeno na vkladové části 35% cílové částky a zároveň mít hodnotící číslo minimálně 64. Pak se automaticky překlopíš do řádného úvěru a úroky platíš už jen z dlužné částky. Aspoň u ČMSS je to takhle. My třeba máme splaceno asi 51% půjčené částky a hodnotící číslo bylo ke konci roku 25, takže "vesele" platíme překlenovák dál ... No poučili jsme se .... Doplatíme hypotéky a žádné půjčky na cokoliv nechci v životě vidět. I kdybych měla vařit na dvojplotýnce :-D
Odpovědět
@memollka Tak ja pak nechapu, jaktoze vam to nedovolili vyplatit. Jak jsem jiz psala, ja mela sporeni 7 let a uver jen asi 10 mesicu. Pry taky hodne zalezi na tom, zda chodi splatky pravidelne a v pozadovane vysi. Koukam, ze jsme meli z pekla stesti s tim vyplacenim.
Odpovědět
@lenka5731 Leni, presne tak jak pises dopadla moje segra. Nase "super" poradkyne ji taky poradila at tam vlozi a predcasne splati meziuver (pry se ji okamzite snizi uroky) a pak ji prisel dopis z Prahy, ze jeste nekolik let bude platit i ty uroky z meziuveru, protoze ma nizke hodnotici cislo. Ja jsem asi dite stesteny, protoze kdybych mela jeste nekolik let platit mesicni urok 15 tis., odvezli by me na psychiatrii. Jsem rada, ze tu lisku uz mam za sebou a doufam, ze hypotecni banka, u ktere jsme refinancovali me nejak "nevysere".
Odpovědět
Profilova fotka
@janicka38 ale blbě jsem to napsala..na ten úvěr jsme zakládali smlouvu novou zároveň s úvěrem..tu starou co mam dlouho ..asi osm let..jsme si chtěli nechat jako rezervu..a teda i nechali za což jsem ráda, jen jsme si ten úvěr měli asi vzít jinde..no, pozdě bycha honit..
Odpovědět
@memollka ahaaaaaaaaaaaaa, tak uz to asi chapu, ale stejne si myslim, ze jsem dite stesteny, nebot v podminkach maji, ze to vyplaceni povolit nemusi.
Odpovědět
Profilova fotka
@janicka38 ono asi záleží jak jsi byla blízko k tomu hodnotícímu číslu si myslim..tim, že jsi tam měla za sedm let naspořeno, tak se to asi hodně pokrátilo...nebo nevim..ale hlavně, že to vyšlo :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Ahoj,je nejaka zmena u CMSS?taky chceme odejit,ale nejak se nam nedari:( u lisky platime cca 13000 kc mesicne a jine banky nam nabidli i 8000!!! Mesicni splatky.takze jsme volali do lisky,rikame,chceme odejit,tak pani byla samozrejme moc ochotna,ze pry si to muzeme refinancovat i u nich, tak pocitala a pocitala a ze by slo platit jeste min nez onech 8000 tak rikame prima,hned to jde! Poslali jsme zadost a hle-ZAMITNUTO!!! No to si ze me delaj Prd*l? Co tohle je, drzej te tam jak ve vezeni a nemuzes delat nic! A tak se ptam,je nejaka ta moznost,klidne i pokuta, jakou by se dalo ty lisky se steklinou zbavit? Splacime mam za to 2 nebo 3 roky,do toho se nam narodili dvojcata a proste nei moznost to s manzelkou na materske utahnout:(
Odpovědět
@nepik k predcasnemu splaceni (refinancovani) preklenovaciho uveru ted prostě potřebuješ jejich souhlas a ten dostaneš jen ve vyjímečných případech - úmrtí, rozvod, prodej nemovitosti (ale pozor, musí být zastavená v jejich prospěch ). Jinak se můžeš třeba stavět na hlavu, ale nezmůžeš nic. Nám to zamítli 2x, podruhé minulý týden. Nedovolí ti to splatit ani s pokutou. My už tam například máme 35% cílové částky asi dva roky, od té doby tam byly vloženy další mimořádné vklady, ale musíme čekat na to jejich po..bané ohodnocovací číslo. Byt, kvůli kterému jsme si ten úvěr brali už jsme prodali (nebyl zastavený) a taky nic. Nechápu, že je možné si s lidmi takhle vytřít prdel al je to v souladu s VOP a zákony téhle .. píp .. republiky.
Odpovědět
Profilova fotka
Zrovna jsem taky přemýšlela nad tím, že splatíme meziúvěr u manžela, který má u nich smlouvu minim.6 let... a kdo rozhoduje a dle čeho o tom hodnotícím čísle?? :-o
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?