Je nutný projekt pro překlen. úvěr ze staveb. spoření?

Zdravím, chystáme se na rekonstrukci domu. Předběžná cena je cca 1000 000 Kč. Máme v plánu vzít si úvěr ze stavebka. Nechceme ale rekonstruovat všechno, dle odborníků :) bychom tyhle peníze použili na kompletní novou střechu, výměnu oken a dveří, nových rozvodů elektřiny a vody, kompletně nového topení a koupelny. Nevíte někdo, jestli si budeme nechat udělat projekt, kvůli úvěru? Ani na jednu z věcí nebudeme dle informací z úřadu potřebovat ohlášku, ale vůbec nevím, jestli projekt budeme muset nechat udělat, nebo ne.
Odpovědět
Nejlepší je se zeptat přímo ve spořitelně, kde si budete brát úvěr, každá to může mít jinak.
Odpovědět
vavunecka: většinou chce stavební spořitelna např. kopii stavebního povolení. Je mi divné, že na úřadu to nechtějí ani na ohlášku, protože to už je velká rekonstrukce. to jako že si to všechno předěláte a stavební úřad se do toho zatahovat vůbec nebude? to se mi moc nezdá. KOlega předělával jen koupelnu a na ohlášku to být muselo.
Odpovědět
myslela jsem verunecka, ale nějak neposlouchaly klávesy :-)
Odpovědět
Kacka.va: :-) právě že mě to taky překvapuje, mluvila jsem přímo s vedoucí stavebního odboru, tím, že nedojde ke změně ve velikosti a dům zůstane "stejný", tak prý to být nemusí. Uvidíme, co nám řeknou ohledně stavebního spoření.
Odpovědět
Profilova fotka
My plánujeme něco podobného, akorát střechu měnit nebudeme (prý vydrží ještě min. 40 let) a na stavebním úřadu nám řekli, že musíme dodat projekt a oni se podle toho rozhodnou jestli to bude na ohlášku nebo na povolení. Osobně si myslím, že kvůli stavebku projekt potřebovat nebudete, ale je mi fakt divné, že by na stejnou věc měli dva úřady úplně odlišný náhled, vždyť zákon platí všude stejně???
Odpovědět
no k žádosti o úvěr se pak přikládá právě kopie vyjádření staveb. úřadu ať k ohlášce nebo stavební povolení.
Odpovědět
Profilova fotka
holky, stavební spořitelna neřeší zda musíš nebo nemusíš mít ohlášku či projekt, jí je to prakticky jedno, dá ti papír kde potvrdíš a podepíšeš se pod to, že tvoje úpravy nepodléhají stavebnímu povolení nebo ohlášce a pokud zakřížkuješ nepodléhají, projekt po tobě chtít nebude, akorát budeš muset dát nějaký plánovaný rozpočet a přehled co všechno chceš rekonstruovat ;-)
Odpovědět
já jsem teda u nikoho z našich známých nezažila, aby chtěla banka projekt jako takový, to pro ně není žádná "záruka"
Odpovědět
Profilova fotka
kacka, pokud podléhá rekontrukce ohlášce nebo st. povolení, tak kromě toho si i stavební spořitelna může vyžádat projekt, zejména kvůli odhad ceny pro případný zajištění. Jinak určitě ne. ;-) Fakt by měl stačit jen detailní rozpočet a přehled úprav - kvůli následnému dokládání profinancování.
Odpovědět
hannicka: no já nepsala, že se to nestává, jen že to po nikom, koho znám, nechtěli. jen rozpočet a stavební povolení.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?