Máte k hypotéce pojištění proti neschopnosti splácet?

Profilova fotka
Mám dotaz na ty, kteří mají hypotéku, zda-li k tomu mají i pojištění proti neschopnosti splácet? My ho máme a právě přemýšlim, že ho zrušim. Jak jsem si přečetla ve smlouvě tak se stejnak vztahuje jen na mě a na manžela ne, to by se musel dopojistit, takže zase další peníze. Já jsem ted na rizikovém těhotenství na PN a zajímalo by mě, zda-li bych ted to pojištění mohla uplatnit? Ale zas manžel příjem má. Vyplatí se tedy toto pojištění? Nebo lepší pojistit se někde v pojištovně proti nemoci,..?
Odpovědět
Ahoj. My si ho nedavali. Moc se nevyplati. Obycejne je to nastaveno tak, ze sice nesplacis jistinu, ale uroky ano! A pokud jste v pocatcich splaceni, tak uroky delaji vetsinu ze splatky!
Odpovědět
Profilova fotka
Doporučoval bych navštívit finančního poradce, který v tomto směru má více informací. Řeknete jaký máte oba příjem, jak velkou hypotéku a on Vám nejlépe poradí na co se připojistit a kolik to bude stát. Pojišťoven je dost a takový poradce 100% poradí.
Odpovědět
Ja poistenie mam. Ak sa so mnou nieco stane, aby manzelka s detmi neostali bez strechy nad hlavou. Treba vsak poriadne zvazit na co sa nechas poistit. Ze vazne ochories je daleko pravdepodobnejsie nez ze sa ti stane uraz. To je napr. jedna dost velka chyba, ktoru mnozstvo ludi robi pri uzatvarani poistenia. Dalsia velka chyba je nedostatocne krytie... pri hypoteke 3mio Kc sa nechat poistit na 500k a cakat od toho zazraky je zbytocne :)
Odpovědět
Profilova fotka
My pojištění proti neschopnosti splácet nemáme. Přišlo nám to zbytečně moc peněz navíc. A jsou tam dost nevýhodné podmínky. Manžel je OSVČ, na něj se to nevztahuje vůbec, a přesně jak píše @bookernp, je to na jistinu, ale ne na úroky. A kdybych chtěla mít jistotu, aby byla zajištěná rodina, raději bych si uzavřela nějaké komplexní životní a úrazové pojištění...
Odpovědět
@deto_oesya dotaz byl na pojisteni neschopnosti splacet, ne na zivotni pojisteni.
Odpovědět
Profilova fotka
nemáme, ani na nemoc v pojišťovně, máme ušetřeno pro tyto případy..vše mi přijde nevýhhodné...)))
Odpovědět
@bookernp Prepac za dotaz, ale v com sa podla Teba lisi rizikove zivotne poistenie oproti poisteniu schopnosti splacat?
Odpovědět
Profilova fotka
Záleží na pojišťovně, některé v případě urazu, invaliditě, nemoci, ztráty zaměstnání platí celou splátku nerozlišuje úrok nebo jistinu. Že si někdo myslí že se mu to stát nemůže... to je lidská hloupost a životní tragédie které pak vznikají jsou toho důkazem. Pokud někdo bude platit léta "zbytečně" no to je přeci šťastný a zdravý člověk a může se z toho radovat :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Hypotéku nemám, takže se v pojištění neorientuju,ale tvrdila mě kamarádka, co to má sjednané, že by to za ni pojišťovna stejně platila jen pár měsíců,tak nevím,zda to pak má význam, když jsem slyšela tu částku, co si za to připlácí, tak mi to připadalo jako raketa..to,když si bude na tento případ dávat něco stranou,tak to musí vyjít ještě výhodněji...a otázka pro všechny-znáte někoho, komu by pojišťovna v tomto případě opravdu něco zaplatila?já vím ve svém okolí o dvou případech, kdy se z toho pojišťovna akorát tak vykroutila,teda vím jen ten jeden,druhý vlastně ani nevím, jak dopadl...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
@montonik Hypotéka je závazek na několik let a pokud tento závazek mám , tak bych měl být určitě zajištěn na nenadálé životní situace - jako jsou úrazy, vážné nemoci a v neposlední řadě smrt a rovněž krátkodobé výpadky příjmů vlivem pracovní neschopnosti, zvláště pokud jsem živitelem rodiny potažmo pokud nechci, aby můj dluh spadl na mé děti. Při výběru a správné výši takových připojištění je nutno vycházet z celkové bilance rodiny (popřípadě jednotlivce), výše daného závazku, výše příjmů, případných krátkodobých rezerv...apod. Každopádně nelze "krytí rizik" podceňovat...
Odpovědět
Řešil jsem hypotéku v životě několikrát a dost jsem o tom přemýšlel a nechal si to propočítávat....Závěr je,a řeklo mi to víc lidí,že se to nevyplatí.Podmínky jsou takové,že stejně pojišťovna většinou neplatí. Když máš víc zaměstnání nebo jsi OSVČ,tak vůbec.Ale to ti v bance neřeknou a klidně ti to sjednaj :-S O tom,že platí jen jistinu,slyším prvně,to je teda pěkný podraz,jestli to tak je. 8-( 8-( takže,na 3-4 měsíční výpadek mít rezervu,na delší si snad půjčíš u rodiny,a v případě roku a víc už by mělo fungovat rizikový pojištění.Aspoň doufám.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?