Spotřeba vody s myčkou nádobí - je nižší?

Profilova fotka
Všechny srdečně zdravím, chtěla bych se zeptat, zda jste někdy porovnávali spotřebu vody před tím, než jste měli myčku a po tom, co jste si jí pořídili? V případě že ano, byl nějaký rozdíl ve spotřebě vody a případně jak veliký? My jsme vybírali myčku, mimo jiné, také podle spotřeby vody. Myslím si, že u nás to bude značný rozdíl... Děkuji :-)
Odpovědět
Profilova fotka
To nemůžeš podle mě poznat, párkrát si napustíš vanu, více krát spláchneš záchod neš obvykle, nebo zaleješ zahrádku a máš průměr rozhozenej, rozdíl bude v řádech desítek litrů..... ;-) Podle mě to je jedno.... jen myčka žere ještě k tomu proud :-D ale teplou vodu k ručnímu mytí taky potřebuješ ;-) tak si pak vyber... :-D
Odpovědět
Pokud budeš mýt nádobí pod tekoucí vodou, tak určitě. Jinak souhlas s @petrsv1000, těžko to určit. Ale pro mě je důležitá úspora času a komfort. Máme už třetí myčku, bez ní si kuchyň neumím představit. Je potřeba vybírat co nejúspornější co do spotřeby elektřiny a vody. A dál to neřeš. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Když vezmu názorný příklad. Myčka co máme doma má spotřebu 10l. Když vezmu všechno nádobí, které do ní narvu a odměřím si 10l, tak to ve dřezu prostě neumeju, a pokud jo, tak rozhodně né do čista. Nám se myčkou spotřeba vody na bytě snížila poměrně markantně.
Odpovědět
Nám ten rok co jsme si pořídili myčku vraceli 3 000 za vodu, takže úspora rozhodně je.
Odpovědět
My myjeme nádobí pod tekoucí vodou, takže úsporu jsme měli.
Odpovědět
Profilova fotka
Při dvoučlenné rodině jsme vypočítali při mytí nádobí ručně zhruba tak na 2200kč (jar, teplá voda, energie na teplou). Počítali jsme, jestli se nám vyplatí myčka a nikoliv. Myčka nám vyšla 4300kč (elektrika, voda, tablety jsou také drahé) a k tomu ještě člověk musí připočíst myčku ... cca 6000kč, řekněme že vydrží 6 roků, tak to je dalších 1000kč ročně, celkově pak 5300kč a oproti těm 2200kč je to obrovský rozdíl. Ale jsme jen dva.
Odpovědět
Profilova fotka
Myčku rozhodně ano. Při 4 člené rodině máme za rok na vodě nedoplatek 2400kč, když jsme měli myčku měli jsme nižší spotřebu! Teď trávím tak hodinu denně mytím nádobí a nejen, že je to časově náročné, ale pro nás i dost neekonomické. Kuchyň tu je malá, ale i tak jsem rozhodnuta myčku sem nacpat, ;-)
Odpovědět
Souhlasím s cevepe.Pokud se má počítat skutečná ekonomie provozu,musí se započítat i cena elektřiny a pochopitelně i cena myčky.Životnost myčky je kolik? 7-10 let? Kolik je pořizovací cena myčky,10-15 tisíc? Za minulý rok jsem platil za vodu cca. 2200 Kč.Je jasné,že platby mi pokryjí už jen samotný nákup myčky a její provoz a to nepočítám eventuální opravy a spotřebu vody .Nevím jak to bude u vícečlenné rodiny ale tam se po větším užívání myčky zase zkracuje její životnost.Nikdo mě tedy nepřesvědčí ,že myčka je úspora nákladů.Tím to ale nechci hanit,myčka má své výhody,úspora času,komfort,rychlost.
Odpovědět
Profilova fotka
Ušetříš. Sice asi ne elektřinu, vodu možná, ale hlavně nejmíń hodinu života za den. A ta má určitě větší cenu :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?