Za kolik lze postavit přízemní dům 3+1+garáž?

Konečně jsme se rozhodli, že budeme stavět. Jsme teprve na začátku, takže se rozhodujeme, jak velký dům si postavíme. Rozhodli jsme se pro přízemní domek 3+1+garáž. Počáteční míry jsou 11x11m, garáž je z části vsunutá do domu (délka celkové zdi je 15m). Lze odhadnout, kolik by takový dům asi stál? Náš projektant nás hodně straší, že i takový dům může vyjít na 3mil., což mi vůbec nejde na rozum, víc jak 2mil. od banky nedostaneme. Stavěli bychom firmou. Máte někdo zkušenosti, jak se pohybují malé bungalovy, jaká taxa se počítá na metr čtvereční?
Odpovědět
Profilova fotka
stardardní cena bývá cca 4500-6500 kc/m3....jak kde
Odpovědět
4500-6500 kc/m3 s firmou? O tom dost pochybuji.
Odpovědět
no ja si myslim ze do 2mil se vejdete, kdyz budete chtit....je to o narocich, co si proste navymyslite, jeslti budete mit normalni obklad v koupelne za 500Kc za metr nebo za 4000Kc za metr, jestli budete mit podlahu plovoucku nebo drevo, jestli budete mit drevostavbu, ytong, heluz, porotherm,.... jestli budete neco delat sami nebo bude na klic, jestil bude strecha palena taska nebo betonova, ci jina...tech faktoru je strasne moc. Me jen prijde, ze na to, ze chcete dum 3+1 je 11x11m dum docela dost, takze tady je dalsi otazka, jak velke budou mistnosti. A dalsi neposleni je i jestli je to bungalov - coz chcete nebo podkrovni domek. U bungalovu je docela prohnete na zakladove desce a na strese. Muzu Ti jen rici, ze nam projektant rekl ze 5+kk s garazi podkrovni za dva mil zvladneme, zastavena plocha 77m plus garaz, ale budeme si pokladat sami podlahy, sami malovat, sami udelame elektrinu. Zalezi take jakou vyberes firmu, kazda ti nabidne jinou cenu. Pak take jestli budes mit firmu z Prahy nebo horni dolni :-)
Odpovědět
Můžeš mi prozradit lokalitu?
Odpovědět
tipuji to na 2 000 000 když budete mít štěstí sami přiložíte ruke k dílu. Jen mně nejde do hlavy proč při limitovaném množství finančních prostředků potřebujete garáž? Vždyť jen ta garáž vyjde několikanásobně dráž než běžná ojetina a stojí "stejné" peníze jako obyvák (je tam stejna zakladova deska, střecha i zdivo). Pokud tam chcete skladovat jiné věci např. zahradní nábytek, sekačku, kola apod je přece mnohem levnější dřevěný zahradní domek. Pokud na to člověk má tak proč nee, ale takhle :-S
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?