Zrušení stav. spoření od Lišky. Jde dostat peníze dřív?

Profilova fotka
Zdravím, řešil tu někdo z vás zrušení stav.spoření u Lišky s tím, že dostal peníze dřív než jsou ty 3 měsíce výpovědní lhůty? Já si myslím, že to nějak jde, ale nejsem si jistá jak a jestli si za to stav.spořitelna něco účtuje? Peníze potřebujeme co nejdřív a čekat 3 měsíce je docela doba :-( Smlouva byla uzavřena 12/2001 a naspořeno tam je cca 280tis. z cílové částky 340tis. Děkuji za jakékoli informace a postřehy :-)
Odpovědět
@nettaa Nevim jak u Lisky, ale my mame u Raiffky stejny problem. Moznost je s nima podepsat novou smlouvu a zaplatit na novou smlouvu 5000,-. Pak dostanes penize asi do tydne. Takze to chceme udelat, na smlouvu nemusis sporit, takze az prijdou penize, opet vypovime a na 5000 uz 3 mesice pockame:) Jestli ma nekdo nejaky trik, sem s tim :-D
Odpovědět
Mám takový pocit, že když jsme rušili Buřinku, peníze jsme dostali do týdne, ale byl tam poplatek 1% z cílové částky.
Odpovědět
@nettaa Myslím, že to opravdu jde. Známá taky potřebovala peníze hned a něco za to platila. Nejsem si jistá jestli to bylo 0,5 % z celkové nebo cílové částky? Opravdu nevím, to bych lhala. Něco se ale určo platí. Zeptej se svého poradce, měl by to vědět. Hlavně aby Ti řekl vše. My máme poradce na baterky a určité pro nás důležité věci nám neřekne a potom už je někdy pozdě :-| .
Odpovědět
@linee A to jde vypovědět smlouva takhle krátce po jejím podepsání?
Odpovědět
Profilova fotka
@terezz870 Krátce? Je z roku 2001 :-D...11 let je si myslím dlouhá doba ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@linee Hm, tak to by snad taky šlo :-)
Odpovědět
@terezz870 No šla, ale tam také platíš 1 proc. z cílovky, takze mozna je dobre se primo domluvit. A nik ti nezaruci, kdyz podepises novou, ze dostanes za staru penize driv...Nejlepsi je pockat az mas opravdu penize na ucte a pak...
Odpovědět
Profilova fotka
@nettaa Tak my řešíme úplně stejný "problém" - máme s přítelem každý své stavebko u Lišky, měli jsme na tom úvěry, ale přefinancovali jsme je a v únoru jsme požádali o vyplacení. Bylo nám řečeno (fin. poredcem), že výpověď platí od března + 3 měsíce, takže peníze uvidíme počátkem června. Výpovědi jsme posílali zároveň A EJHLE - přítelovi přišel dopis, že jeho smlouva končí k 29. únoru a peníze přijdou začátkem března, mě přišel dopis s tím červnem. Když volal na Lišku, tak operátor netušil, proč tomu tak je, ale prostě tomu tak bylo a přítel má už peníze doma a já na ně budu čekat do června. Takže to jde, ale jak, to nevíme ;-) :-D :-)
Odpovědět
@nettaa Já myslela to, jak psala linee s uzavřením té nové smlouvy :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@terezz870 Aha, promiň, já si nevšimla, že je to pro linee :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lenickae Hm, to je zajímavé. To by mě zajímalo, proč to tak u tvého přítele vyplatili tak rychle :-) A neměl už třeba naspořenou cílovou částku?
Odpovědět
Profilova fotka
@nettaa jde,ale musi se zalozit nove sporeni,jeste pred 5lety to bylo bez problemu,ukoncila jsem a do 14 dnu meli penize na ucte...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@nettaa Cílovou částku určitě naspořenou neměl.. Nechápal to ani operátor Lišky..Asi ho někdo v Lišce chtěl mít z krku :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@moudivlacek To je prostě "klasika". Když máme my někomu něco platit, tak to chtějí hned a jakmile má někdo vyplácet naše peníze nám, tak to nejde hned a když už, tak něco za něco...bordel je to! A je to tak, že si založíš nový spoření a nemusí se na něj spořít a pak se může zase vypovědět?
Odpovědět
Profilova fotka
@nettaa to sice muzes,ale musis taky zaplatit ten zakladaci poplatek,no des ]-(
Odpovědět
Obávám se, že to asi jinak nepůjde a budeš muset na peníze čekat. Když založíš nové, platíš poplatky a stejně se peněz nemusíš brzy dočkat - určitě to není nárokové. A nemůžete si ty peníze na dobu, než vám přijdou ze stavebka, půjčit někde v rodině? Bylo by to nejjednodušší. Já jsem se stavebkem skoncovala. Měli jsme je vždy celá rodina, ale max. mě naštvali změnou podmínek. Kdyby se jednalo o nové smlouvy tak prosím, je každého rozhodnutí, zda do toho jde či ne. Ale měnit podmínky u již běžících smluv je lumpárna. Nikdo neví, co vymyslí příště. A když si vezmeš, že tam máš finance blokované 6 let, pak výpověď a čekáš další 3 měsíce, tak je to bordel. Nikdo neví, jak se budou vyvíjet úroky např. na spořících účtech, teď nejsou nic moc, ale peníze jsou kdykoli k dispozici.
Odpovědět
Profilova fotka
@moudivlacek ale ten zakládací poplatek už nebudou takový velký peníze, ne? Já vůbec nevím... teď sem četla podmínky vypovězení a píší tam, že pri nové smlouvě se výpovědní lhůta zkracuje, ale o kolik nebo tak..nic konkrétního tam není.
Odpovědět
Profilova fotka
@aneri53 Ono půjčit si ty peníze by šlo...tchýně má, to víme jistě, ale ona neví, že to víme :-D Třeba nám to sama nabídne nebo se jí nenápadně zeptáme. Ona pak na ty "naše" peníze může ty 3 měsíce počkat... Ale jak píšeš, je to bordel!!!
Odpovědět
@nettaa Vstupní poplatek byl pokud vím 1% z cílové částky . Já bych požádala tchýni - kupte kytku a čokoládu :-D a zkuste to. Pokud je jen trochu normální, tak to musí vyjít. Problém by byl, kdyby měla prašulky vázané na nějakém term. vkladu a tudíž by platila ze předčasný výběr. Ale za zeptání nic nedáte. Ať to vyjde. :-)
Odpovědět
@aneri53 ano, my s liskou taky koncime. Opravdu nejhorsi je, ze tam mame nasporene penize a musime cekat 3 mesice nez nam je vyplati. V rodine mi nikdo 400000 Kc nepujci, takze musim jit do jine banky a tam platit urok. Fakt bordel!!!!!
Odpovědět
Profilova fotka
Taky jsme vypovedeli a cekame... Jo a jsou to 3 mesice od dalsiho mesice, takze honem vypovedet do konce brezna, jinak to bude o mesic delsi. Jo a podali jsme vypoved a manzelovi prisel dopis, jestli chce opravdu vypovedet, tak ze jim ma poslat podepsany jeste jeden papir( jakoze ta vypoved co poslal, tak jestli to nahodou neposlal omylem! :-D ) Ale vim, ze nekdo rychreji dostal penize, kdyz zalozil nove sporeni
Odpovědět
@hhranolka Tak s tim podpisem, to je dobre vedet. My totiz porad nekde litame a dalsi dopis bych uz opravdu necekala.
Odpovědět
Nemusí být na výpovědi ověřený podpis?
Odpovědět
Profilova fotka
@aneri53 Tak tchýně nám to nabídla sama a penízky nám půjčí:-) Dnes jedeme stavebko vypovědět, tak uvidíme čím nás bude paní poradkyně "krmit"...
Odpovědět
Tak sláva, to je nejlepší. A pak že nejsou hodné tchýně. :-D :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?