Máte zkušenosti s firmou HK-Dřestav?

Profilova fotka
Máte někdo zkušenosti s firmou HK-dřestav? Chceme od této firmy v příštím roce postavit dřevostavbu, tak sháním nějaké recenze :-) Z jednáních, které jsme s firmou zatím vedli, jsme z této firmy nadšeni, jejich přístup je vstřícný, ale zajímal by nás i názor ostatních. Díky.
Odpovědět
@beruska_sestitecna .... vedle nás stojí domek, kterej tato firma stavěla, jen jsem to sledovala, konkrétně nic nevím, ale šlo jim to pěkně od ruky, za tři měsíce měli hotovo :-)
Odpovědět
Moc nepomůžu, ale u nás ve vesnici taky min. jeden stojí a teď myslím ti vedlejší sousedi s nimi budou stavět.....
Odpovědět
Profilova fotka
Máme od nich postaveno 4 roky a dá se říct, že spokojenost...Vždy se něco na stavbě najde,pár drobností,nesrovnalostí, ale nebylo to nic zásadního. ;-)
Odpovědět
Taky jsem dříve sháněla reference a díky tomu jsem s nimi právě podepsala smlouvu a zatím jsem velmi spokojená. Vstřícní, ochotní, takže si myslím, že jsme si vybrali dobře! Hodně štěstí navzájem!! :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
@gigi2 ahoj, může se zeptat jak to bylo s platbou, platili jste jim dopředu anebo po částech podle odvedené práce? mám je trochu z ruky, nevím jestli se to odrazí v ceně, děkuji za info
Odpovědět
Profilova fotka
@romik67 měli jsme zkombinovaných několik různých variant během stavby...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Dobrý den, prosím Vás nevíte někdo o někom kdo by prodal projekt bungalovu typového domu Prosecca? Firma bohužel samostatně projekty neprodává. Děkuji za info
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 11 měsících
Profilova fotka
Je tu prosím někdo, kdo stavěl s firmou HK-dřestav a neměl kompletně od nich celý dům na klíč, ale něco jste si dodělávali sami?? Mám pár otázek, tak mě prosím kdyžtak kontaktujte. díky moc
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Ahoj, zvažujeme HK-Dřestav jako dodavatele domu na klíč. Má někdo přímou, ideálně aktuálnější zkušenost? Děkuji. A.
Odpovědět
HK DŘESTAV. V roce 2015 jsem se rozhodl s manželkou postavit rodinný dům v okolí Brna. Pro výstavbu jsme vybrali firmu HK Dřestav, nyní to vnímáme jako životní chybu! Ze začátku jsme byli nadšeni, propracované vizuály, spousta slev a výhod. Klamavě nabízí vyřízení stavebního povolení zdarma, ovšem přípojky inženýrských sítí si musíte zajistit sami, to se ale dočtete až v posledním dodatku při podpisu smlouvy. Dále zdarma zpracování vizualizace na Váš dům. Vizuály, které jsme obdrželi po dožadování, byly jak od dítěte ze základní školy. Za vizuály, které mají na stránkách si připlatíte 6 500,- Samotnou stavbu nakonec vůbec neprováděla firma Dřestav, což nejspíš bylo jediné štěstí. Nikdo nás neinformoval o stavebním harmonogramu až do doby, než jsme najali stavební dozor, díky kterému jsme odchytali spoustu nedostatků. Stavba má nyní 6 hrubých nedodělků, přesto ji Dřestav považuje za předanou. V případě jakýchkoliv dotazů mě neváhejte kontaktovat. Chci zabránit, aby obyčejní lidé neprošli peklem, jako my, dále před neprofesionálním a suverénním jednáním firmy. Po zveřejnění mé recenze se konečně daly věci do pohybu, ale jen na velmi krátko. S panem Kubínem jsme se po telefonu dohodli, že recenzi stáhnu a on na oplátku dořeší špatnou orientaci vstupních dveří, nedodělané obložení rohů atd. atd. Po předešlé zkušenosti, jsem si tyto věci sepsal do dodatku, který jsem panu Kubínovi zaslal k podpisu. Vrátil se mi doplněný o bod, ve kterém pod pokutou 1 000 000,- nesmím nikdy a nikde šířit informace o společnosti HK Dřestav. Dřestav se nyní dožaduje úhrady faktur, na které má právo až po předání domu. To zatím bohužel neproběhlo.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobry den,rada bych obnovila diskuzi. Je tu nekdo kdo stavel s firmou Dřestav a byl by ochoten odpovědět na par otazek? Zajímá me hlavne zda jste si nechavali delat neco od architekta,nebo jste vse udelali s firmou a jejich projektanten? A jak dlouho to trvalo? Moc dekuji :)
Odpovědět
@danielacz o příspěvek výš od @II12345 si můžeš přečíst případně kontaktovat s dotazem
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@ivikkivik myslim,ze neni nutne se ptat nastvaneho zakaznika :) je to jediny negativni komentar..
Odpovědět
@danielacz jasně, jenom jsem si vzpomněla že jsem tady viděla od něj fotky tak jsem chtěla pomoct :)
Odpovědět
Profilova fotka
@danielacz ...myslím, že s nimi stavěla @horvathova3 - jestli se nepletu, za zeptání nic nedáš.
Odpovědět
@eileenk ano staveli jsme s Hk. @danielacz klidne napiste do ip otázky :)
Odpovědět
@danielacz Akorat stavime, tak se klidne ptejte :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lpilar uz jste zacali? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My s nimi též stavíme - respektive..začínáme. Zkomplikovala se situace s pozemkem, tak se nám to protáhlo, tudíž jsme stále ve fázi projektu a čekáme na odkup pozemku, což by se mělo stát někdy v příštím týdnu. S firmou HK Dřestav jsme zatím nadmíru spokojeni. Byli jsme se podívat na vzorový dům, tak i na již obydlený dům, který stavěli. Vzhledem ke změně pozemku jsme projekt museli předělat a zatím je vše super. Ochota a vstřícnost..jednání na jedničku. Pan architekt zodpoví všechny naše otázky..hlavně asi milion těch mých a vždy je ochoten poradit a pomoct, všechny otázky jsou zodpovězeny a odejdeme ze schůzky vždy v klidu. Ty negativní komentáře mě dost překvapily..ale vždy má věc dvě strany a člověk to objektivně neposoudí...
Odpovědět
@kacasa Jojo, už máme vykopané základové pásy a včera je i vylili betonem :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lpilar se mateeeeeeeee!!! kdy predpokladate dokonceni? jak dlouho trvalo st. povoleni?
Odpovědět
@kacasa Dokonceni vychazi na konec rijna, takze doufame, ze se v listopadu nastehujem :-) Stavebni povoleni trvalo od kvetna do prosince, beru to od doby kdy jsme shaneli vyjadrovacky. Na urad jsme to podavali v cervenci. Na to, ze tam nebyl zadny problem a nepotrebovali jsme zadnou vyjimku, trvalo to dost dlouho..
Odpovědět
Profilova fotka
@lpilar jezisi..no to je desny :-O my to potrebujeme vse urychlit..ach joo
Odpovědět
Profilova fotka
@lpilar To je super, že s nimi ted stavíte.. My jsme tedy ve fází projektování. Kde stavíte? Komunikujete s panem Janoušem? Museli jste dávat zálohu po podpisu smlouvy o dílo?
Odpovědět
Profilova fotka
@kacasa jsem fakt ráda, že jsem narazila na lidi co s Dřestavem staví :) Tak dlouho čekat na stavební povolení mi taky přijde šílený. Já jsem si říkala, že kdyby člověk hned po podání zaslal žádost pro urychlení, třeba by to i pomohlo. Nevím jak se k tomu úřady staví. Jaký domek budete stavět? My třeba měli fakt dost dlouhé zdržení jen tím, abychom interiér poskládali. Zvažovali jsme i architekta..
Odpovědět
Profilova fotka
@danielacz Zaloha se davat musi..i kdyby jste nestaveli..je uz nevratna..jelikoz ten projekt a ten jejich cas tez neco stoji. Jsem zvedava, jak dlouho bude povoleni trvat..my tam nemame zadne zadrhely..jsou to stavebni parcely, jiz zasitovane..zadni sousede atd.. Budeme stavet bungalov 5+1..jen pri kazde navsteve menime nazor, zda otevrenou, ci uzavrenou a neumime se rozhodnout. Interier je moje nocni mura..sladit okna podlahy apod. Ja musim vsecko nejdriv videt a pak se rozhodnout..coz je problem. Pan Janous je skvelej;) Co budete stavet vy?
Odpovědět
@danielacz Dobrý den, jojo celou přípravu jsme jednali s p. Janoušem. Byla a je s ním super spolupráce ;-) My jsme podepisovali nejdříve SOSB na projekt a na vyřízení stavebného povolení. A to jsme samo museli i platit. Teď už jedeme a platíme na základě SOD. A s náma to bylo komplikovanější - máme individuální projekt, takže to všechno trvalo trochu déle. Stavíme u Prahy, kousek od Zbraslavi. @kacasa abychom využili čas, který trvalo vyřízení stavebního povolení, tak jsme si našli bytového architekta a barvy sladili s jeho pomocí. Ve výsledku vidíme, že nám to ušetřilo dost času a rozhodování - je rozdíl, když pak člověk vidí vizualizace, jak to vše bude vypadat. Takže nelitujeme .-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kacasa My bojujeme hodne s financema. Chteli jsme se vejit do 1,5mil.za hrubou stavbu,s tim ze si uvnitr vse udelame.. Takze jsme dum museli hodne zmensit. A ted jsme ve fazi kdy prave potrebujeme doladit vnitrek a nevime zda nam s tim vsim pomuze Janous a jeho architekt,nebo si mamr najit architekta. Jsem z toho desne zmatena. Vlastne menime neustale neco.. Posledni faze byla tato -viz obrazek.. Nikdy jsme dum nestaveli a rozpocet je proste omezenej. Pozemek mame v chranene oblasti,takze takove moderni bungalovy tam neprojdou.
Odpovědět
Profilova fotka
@kacasa a jinak my rozhodne chceme difuzne otevrenou..
Odpovědět
@danielacz zbytečně zmenšen obyvací pokoj a jídelna na úkor pokoju když máte ještě patro.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?