Přívěsný vozík na stavbu, stěhování atp.

Ahoj, máte nějaký tip na dobrý přívěsný vozík z pohledu cena/kvalita? Klasicky sháním přívěsný vozík, který se uplatní na stavbě RD a poté při stěhování, odvážení bordelu atp. Vozík bych si chtěl pravděpodobně nechat i po skončení stavební a stěhovací etapy, je ale otázkou zda to pro nás bude mít smysl. Jaký byste doporučili rozměr? Mě z toho všeho vychází rozměr ložné plochy ideálně 2,6 m délky a 1,3 m šířky, tak abych v pohodě naložil např. OSB nebo sádrokartonové desky. (zamyšlení: může se vůbec sádrokartonová deska převážet na plocho, nepraskne? 🙂) Je opravdu rozdíl mezi svařovanou a šroubovanou konstrukcí? Pocítíme to i my, laici, pro které není vozík na každodenní použití. Po skončení stavby bude postávat někde v rohu zahrady a jestli vyjede 2x do roka, tak moc. V tomto případě si ještě říkám, zda není lepší vozík po stavbě prodat a při případné potřebě si jej půjčit v půjčovně. Děkuji za odkazy a krátké shrnutí toho co máte doma vy. 🙂
Odpovědět
@abubakr S výběrem neporadím, máme vozík doma dělaný ještě z osmdesátých let. Ohledně přepravy sádrokartonu: do vozejku se nevešly, tak jsem vždycky přikoupil nějaké CD profily, které jsem hodil přes zadní čelo a na ně desky dal.
Odpovědět
@abubakr já kupoval vozík jen kvůli stavbě (v 201😎 .. mám MARTZ BASIC 200 a stačil .. i na stěhování byl dobrej, ty 2m ložné plochy na délku jsou za mě minimum...
Odpovědět
Mám 2,5x1,25, sádrokarton se tam vejde. Menší bych na stavbu nechtěl, hodil by se i delší, ale roste cena a váha i horší manipulace. Mám oteviratelne přední čelo, což pomůže s dlouhými věcmi. Problém ale také bývá s nosností, kdy se materiálem lehce přeloží a pak se zničí náprava.
Odpovědět
Ok, diky za info. Asi půjdu do českého Klabo z Olomouce v délce ložné plochy 2,6. Předpokládám, že pro 95% procent převozů tato délka plně postačí. Rovnou vezmu i střechu s plachtou, sice 10 tisic, ale na tahání nabytku z obchodu atp. asi dobrá věc, když člověk nemá dodávku.
Odpovědět
Profilova fotka
@abubakr My máme vozík vezeko dv21 ložná plocha 206x111 cm a bohatě stačí, stejně většinu materiálu přivezou stavebniny pokud jsou poblíž a na ty drobnosti to stačí. SDK my taky vezli stavebniny woodcote. Ale určitě větší ložná plocha se hodí.
Odpovědět
Profilova fotka
Mám 2,6 na 1,6 m se sundavacími bočnicemi včetně rohových sloupků a super. Kari, OSB, SDK, dříví, stěhování.... Šíře 1,6 m je super, že je pěkně vidět v zrcátkách např. při couvání.
Odpovědět
Ja mohu doporucit Vapp profi. Ale ta cena uz je trosku jinde, jeste cca pred 2 roky jsem ho kupoval o 10 tisic levnejsi, nez stoji ted.
Odpovědět
Já mám kousek od baráku půjčovnu vozíků. Čas od času si to půjčím a stojí to pár stovek na den za kvalitní drahý vozík. Když uvážím náklady na koupi nového, prostor pro parkování atd., čas strávený čištěním a servisem atd., tak pro mě nemá smysl to kupovat. Navíc jednou si půjčím malý vozík, jednou velký, jak potřebuju. S tím velkým vozíkem má auto o několik litrů větší spotřebu.
Odpovědět
@m_i_r_e_k jaky servis se provadi na privesnym voziku?
Odpovědět
@m_i_r_e_k No při stavbě by mě to štvalo, pořád jezdit sem a tam pro vozík. Prostě řešit do toho vseho i půjčování. Ale je pravda, že zvažuji zda má smysl si priplacet 10 tisic za lepší a zda si ho potom vůbec nechávat, když ho pak použiji sotva 2x do roka. Jestli nebude lepší varianta koupit obyc za 20 a potom ho za 15 prodat 🤷‍♂️
Odpovědět
@stnd To by byla spíš otázka na ty, kteří jej vlastní 😉 Co mě tak napadá: tlumiče, pružiny, pneumatiky, pokud je bržděný tak brzdy, mechanická poškození od nákladu, závady elektro - žárovky apod., STK asi to nebude tak horké, ale je to nějaká starost navíc.
Odpovědět
@abubakr jj, to je dobrý nápad. Jinak já jsem ještě uvažoval i o dodávce, protože každou chvíli něco rekonstruuju. Ale skoro všechno odvezu v kufru, třeba po sklopení sedaček. Větší prostor potřebuju jednou za čas.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Pokud to koupi nové tak na to za celou dobu stavby určitě nehrábne a pak už je to fuk ne? Když budu brát nás vozík který se renovoval tak že se musela měnit náprava z důvodu přetížení a tím že byl starý se dali nové desky, komplet nová elektroinstalace včetně osvětlení, nová čuba. A to se dělalo tak zhruba 5 let zpět, vozíkem jsme tahali vše možné a celou dobu se na něm nic nedělalo. Jediný blatník měsíc zpět prasklý před stk a nové závěsy pro náklad. Jinak nic. Takže nový vydrží opravdu dlouho. Podotýkám náš je nebržděný.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?