Bezpečnostní zařízení, pořídili jste si ho?

Zdravím a prosím o zkušenosti s bezpečnostním zařízením. Pořídili jste si ho? Myslíte že se to oplatí? A popřípadě za kolik?
Odpovědět
@evina86 Cena je různá podle rozsahu, kvality a funkcí, které systém zvládá. Já jsem určitě pro pořízení, ale taky je to tím, že je to moje práce :-)
Odpovědět
Nejsem si jista, domek máme na samotě, ale pokud bude někdo chtít tak to vykrade, zložeji se tohoto asi nebojí.....
Odpovědět
@evina86 Pokud máte napojení na PCO, tak by ty zloděje měli chytit rovnou při činu ;-)
Odpovědět
Zrovna napojení na PCO u rodinných domů vidím jako zbytečně vyhozené peníze. Lepší je aby mi to zavolalo na mobil a buď tam dorazím stejně rychle jako oni, nebo tam pošlu třeba souseda. A ono takové malé zlodějíčky vyplaší i houkající siréna. Není možné - jak vídáme ve filmech - přestřihnout drátek a systém deaktivovat :-) @evina86
Odpovědět
No tak teď otázka, zda investovat či ne :-) mělo by nám to hlásit na mobil, když se něco bude dít...pak aby to nehoukalo i když se nic dít nebude
Odpovědět
@evina86 budeme mít zabezpečovačku přesně jak říkáš - hlásí na mobil, když se něco děje, dá se nastavit telefon, takže si můžeš pokecat se zlodějem. Manžel je hobby do drátku, tak si zabezpečovačku sestavuje sám, vyjde na zlomek klasicky kupované. Auta nám hlídá řídící jednotka - v telefonu nebo na pc vidím kde, kdy a kudy s autem někdo jede, dá se vypnout na dálku v případě krádeže.
Odpovědět
tak to je výhoda, neboť pořizovací cena není nejlevnější a tak stále zvažujeme, ale mám obavu aby jsme potom nelitovali, že jsme ji nedali...Jak píše bery, malého zlodějíčka vyplaší i sirény...
Odpovědět
@evina86 nejlepší alarm je stejně pes :-)
Odpovědět
@petraxname Pokud zrovna neštěká na ježka a majitelka je z toho na nervy, že se něco děje :-)
Odpovědět
No a to je další věc, zvíře...když bude pes doma tak se barák stejně zakódovat nedá :-) a pak když máte psa, který je přítulný ke všem....taky toho moc neubrání :-)
Odpovědět
@evina86 zvíře v domě není překážkou, zabezpečovačku si můžeš překódovat podle potřeby.
Odpovědět
Profilova fotka
@evina86 To už je zastaralý názor...současná bezbečnostní zařízení se dají nakonfigurovat s imunitou proti zvířatům...takže pes, případně kočka alarm nespustí ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@bery_Každý bohužel nemá zaměstnání blízko bydliště, aby tam rychle dojel a případně sousedy, kteří by to mohli zkontrolovat....
Odpovědět
jj, se sousedy je to taky bída :-)
Odpovědět
@evina86 zabezpečení do domu plánujeme, máme od elektrikáře připravené rozvody, ale dost nás zaskočila cena za instalaci centrály a čidel, tak teď váhám.
Odpovědět
a na kolik Vám to teda dali?
Odpovědět
Čauko, my do zabezpečovačky jdeme 100%, ještě teda nevíme přesně do čeho, ale jdeme. Teď tu u nás vykradli v noci 2 novostavby přes balkonové dveře..oni spali všichni nahoře a zlodějíčci jim rozkradli celej spodek! :-( Bych těm hajzlům usekla ruce!!! ]-( Navíc máme 2 uštěkaný kokry, jenže oni spí s náma v ložnici a když budeme mít spaní taky v podkroví, tak se to míjí účinkem..;-) Myslím si, že do zabezpečovačky se investovat rozhodně vyplatí.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
určitě ano, zpočátku zatím je kabely, popř. napojení kamery na PC do práce. Pak bude venkovní telefon s kamerou. a čidla na dveře a okna.
Odpovědět
Máme, jinak bych se bála. Jsme napojeni na PCO, při poplachu by měli být na místě do 10 minut. Venku máme 3 kamery, na počítači v práci můžu kouknout, co se kolem baráku děje. Po tom, co nedaleko vykradli RD způsobem, jak píše iw1984, tak zapínáme i na noc (máme bungalov, takže by případná návštěva nemusela skončit jen vykradením). :-(
Odpovědět
Já jsem taky za zabezpečovačku, u nás to byla jasná věc. Na podzim už u nás byli zloději, vzali celé lešení od baráku. Bydlíme na konci vesnice, takže náš domek je asi pokušení. Zabezpečovačku nám dělal známy, vyšlo to do 25tis. V přízemí jsou jak čidla, tak magnetky na oknech a v podkroví jenom čidla + 3 kouřáky. Máme to taky napojeno na centrálu, teď máme půl roku hlídaní zdarma a taky nám to hlásí na mobil přes sms, ale i volá operátor, jestli má vyslat hlídku. Po vánocích se nám stalo, že sme přes dálkové zavřeli garáž a zablokovali, odjeli jsme a asi za 15 minut nám to hlásilo poplach. Asi omylem jsme zmáčkli otevření garáže a tú dobu byl vlastně celý barák otevřen! ještě že nám to hlásilo a volal operátor... navíc i soused čekal s čubou vedle baráku a čekal, jestli někdo vyleze. Takže nás to zachránilo!
Odpovědět
Jo a na noc taky plašíme spodek, přesně kvůli tomu jak tady už někdo psal.
Odpovědět
my máme taky zabezpečovačku. A byla to bezmála první věc, kterou nám elektrikář zapojil, když jsme mu řekli, že jsme si přivezli tepelné čerpadlo. Hlásí nám sms na telefon a houká siréna při spuštění. Kolik stojí hlídání agenturou měsíčně kdo máte?
Odpovědět
@sarka49 Nás 480,- Kč (loni, teď to bude o 1% DPH víc). Ještě k tomu mobil, to je proměnlivé (200-250 Kč). Řadovku jsme napojenu na PCO neměli, tam nám to hlásilo poplach na mobily a byli tam bdělí sousedé. :-D Ale v novém zatím žádné sousedy nemáme (teprve dostavují) a tak jsme to raději dali přes PCO. Až se ulice trochu zabydlí, tak to možná zrušíme.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?