Co s podlah, oken, dveří a nábytku sladit?

Ahojky, prosím o radu... Vstupní chodba - tmavě hnědé dlaždice na zemi, v ostatních místnostech světlá plovačka. Dveře jsou z masivu - taky tmavě hnědá. Futra jsou všude bílá. Okna plastová - bílá. Toliko původní stav bytu 8-) - a co teď s tím? Chodba je celkem malá, bojím se, že bude tmavá. Je nutné buď natřít futra na tmavo nebo změnit dveře. Na nové nejsou finance, takže by se museli obrousit a natřít nabílo, tím by se prosvětlila chodba. Ale - bílé dveře z masivu? Nebude to vypadat zvláštně?? Pokud necháme dveře tak jak jsou (a natřem futra) - nebude vypadat zvláštně, když budou dveře v místnosti tmavé (třeba v ložnici) a nábytek světlé dřevo? Díky za typy :-)
Odpovědět
Profilova fotka
obecne se ladi oblozky, dvere a podlaha, ale i to je otazkou vkusu. kamoska ma podlahu takovou tu prum. mozaiku a k tomu vsude bile oblozky a bile dvere, vypada to mco hezky
Odpovědět
Díky za odpověď... Dlažba v chodbě je nová a hezká, ač nejsem zastánce tmavých odstínů. Dveře jsou taky nový, bojím se, aby přebroušení a natřením na "obyčejnou bílou" neztratily na svém efektu... Takže asi změníme futra (obložky?). Z chodby to bude vypadat snad ok (když budou světlý zdi a zem se rozrazí krémovým běhounem)... jen mám strach, jak to bude vypadat z pokojů, když budou ve svétlé místnosti jen tmavé dveře...
Odpovědět
palenda - Včera ve 21:20 Tak vybíráme interiérové dveře do našeho domečku a budeme mít v obýváku schody v barvě buk. Barvu podlahy v obýváku zatím nemáme vybranou, jinak v chodbě tmavší dlažba (barva dřeva) a v koupelně tmavě hnědá dlažba...... a teď máme nabídku na dveře a mají tam v nabídce barvu buk, dub, hrušeň, javor a ořech .... javor a hrušeň jsem vyřadila hned. Nejvíc by se mi líbil ořech, ale nevím, jestli to nebude vypadat špatně, když budou ty schody v barvě buk. Co o tom myslíte?? Jak byste vybírali Vy? ................................................... vajli - Včera ve 21:33 palendo, řeším podobný problém, výběr barvy interiérových dveří.... Nedávno jsme se bylipodívat u známých, kteří bydlí půl roku v novém domečku, mají jak tmavou podlahu (obyvák), tak i světlou, schodiště ve světlém dřevě, stěny převážně bílé, sem tam v pokoji nějaká zeď barevně a k tomu všemu jim designérka poradila dveře v javoru, aby působily nenápadně a těch výrazné barvy se tam moc "netloukly" , javor mě u nich opravdu nadchnul, doufám, že se bude hodit i do našeho interiéru .................................................. palenda - Dnes v 08:21 vajli - mě se přávě zdál javor až moc světloučký! Ale ještě se pojedeme podívat do prodejny "naživo" - to je vždy jiné než na obrázku.
Odpovědět
Profilova fotka
palendo : anebo si zkus domluvit schůzku s designérem, účtují si cenu za každou hodinu konzultace, kámoška se občas chodí radit s designérkou, protože zařizují celý dům a budou to mít na dlouho nebo se zkusit zeptat v nějaké designérské poradně na netu.
Odpovědět
adinkam - Dnes v 19:55 moc bych potrebovala s pritelem poradit jakou vybrat podhalu a dvere do naseho domecku. Barvu oken mame teakovou- takova cervenohneda, ale k tem to ladit nechceme, nevime jestli svetlou podlahu a tmave dvere, nebo naopak ci stejna barva dveri i podlahy??? Jak to máte vy?
Odpovědět
Ahoj, taky jsme nad tím hloubali a nakonec k tm.hnědé dlažbě v zádveří a koupelně a k tm.šedé plovoučce všude jinde (plus bílý dveře a okna) jsme vybrali dveře v dekoru javor. A vypadá to dost dobře - nejsou příliš výrazný v interiéru a hezky tu tmavou vyvažují. Původně jsem chtěla tm.hnědý dveře, příp. ořech, ale bála jsem se, že by to bylo už moc tmavý. Nicméně zrovna o víkendu jsem to přesně tak viděla u známýho a taky bomba! :-) Takže bych se nebránila ani kombinaci tmavý/tmavý, ale ani inverzním barvám, jediný, co nemám ráda, je míchání různých druhů dřeva, třeba k buku třešeň atp. Ale i to jde udělat s citem, záleží na konkrétním provedení.
Odpovědět
rapid661 - Dnes ve 20:00 Ahojky, prosím o Váš názor, neumíme se shodnout na barvě. Manželka by chtěla okna s mřížky v barvě zlatý dub ( i zevnitř), podlahu tošku tmavší a dveře do ořechu. Ale máme strach, že to bude pak v místnosti vypadat tmavě. Nemáte někdo stím zkušenosti? Nebude pak v místnosti "tma" ???
Odpovědět
Profilova fotka
rapid> mame zlaty dub okna, v jedne mistnosti tmavohnedou dlazbu a svetlo v pohode.. sice tam jsou obri francouzska okna, ale zase je to cele na sever, takze slunce tam nesviti. dvere mame dub prirodni, prosklene, takze s tmavyma dverma ti nereknu, ale vzdyt stejne budete mit v obytnych mistnostech taky ve dverich sklo, ne? ..jestli jsou pokoje dostatecne velke, aby to unesly, tak v poho. maly krcalky bych tak tmave nedelala
Odpovědět
Taky bych potřebovala znát další názor.. Máme dům a řešíme, jakou barvu interiérových dveří dát. Okna jsou hliníkového vzhledu, podlaha v hlavním obývacím prostoru je tmavá plovoučka (blackfired oak), dlažba v chodbě taková těžkopopsatelná (asi charakterizovatelná jako středně tmavá šedo-fialová..), koupelna tmavě šedá dlažba, ložnice středně šedá plovoučka... Od začátku jsme byli přesvědčení, že si pořídíme wenge dveře, ale já teď trochu zvažuju, jestli spíš nedat kontrastní bělený dub. Co si o tom myslíte? Nebudou wenge dveře ubírat moc světla a nebude pak prostor působit jako kobka? Předem díky za reakce.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Řeším dilema. Jaké barvy dřeva nakombinovat nebo zda sjednotit. U nás bude dole a asi i nahoře všude hnědá dlažba (Defile od Raka) a tmavá plovoučka (ořech nebo nádech do červena) Jaký byste vybrali: 1.) interiérové dveře a zárubně ? 2.) někde máme nosné sloupy, které budou vidět, jsou z přírodního smrku, takže bílé až nažloutlé - mořit či nechat? 3.) dřevěné schody? 4.) nábytek (líbí se mi opět ořech, nebo wenge s dvířky v bílé lesklé a nebo javor) Máme to vše mít v jednom tónu, tedy mořit nebo nee. Četla jsem, že se ladí podlaha a dveře, ale co ten zbytek Díky za tipy
Odpovědět
Profilova fotka
@breberka zkus poradnu http://www.umimeudelatdomov.cz/
Odpovědět
breberka ja mam dvere orech a podlahu som chcela tiez ladit k dveram ale nakonec som dala bledu lebo som chcela mat v orechu stol aj linku orech /biela a bala som sa ze to bude take bubo aj sedacku chcem dohneda a okna mame tiez orech.a podla mna je krajsie ked je kontrast tmava podlaha a bled.nabytok alebo naopak.inak ten orech sa dost tazko komb.s inim drevom. ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
@ladida.l super stránka, aj mne pomôže x-)
Odpovědět
@ladida.l díky moc za tip, uvidíme, co poradí :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@breberka taky jsem se tam radila ohledně sladění jednotlivých typů dřevin v interiéru. Příští on-line poradne začíná 21.9.2010 v 11 h ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Taky tápu ve sladění interiéru. nemáte někdo kuchyni: korpus +deska+obklad-švestka,dvířka krémová.Podlaha smrková přírodní. Přemýšlím o stolu švestka(příp. třešen) a bílých židlích. Na tento prostor navazuje obývák,kde bych raději nábytek světlejší. Nemáte někdo nějaký nápad ? Díky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@atrep Mě napadá jen nechat si udělat skřínky do obýváku ve stejném dekoru, jak máte kuchyň.
Odpovědět
@kirik Díky :-). No na to nejspíš dojde. Jen s eobávám,zda se nebude příliš "tlouct" když bude bílá židle..Ten stůl se židelmi tvoří přechod od kuchyně do obýváku.. No nějak to dopadne :-) .
Odpovědět
Profilova fotka
@atrep mne toho prijde uz hodne samo o sobe - smrk,svestka, mozna tresen u stolu....3 barvy jsou az moc, omezila bych se na dve
Odpovědět
Bohuzel podlaha smrková z palubke už je a kuchyně tak é :-(. Na kuchyni převládá krémová,ze švetsky jsou korpusy a deska,ale židle chci dřevěné a ty krémové neseženu,tak volím bílou..Stůl asi ponechám švestku a ten obývák také-tak to snad bude torchu ladit :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, potrebuju od vas radu. Stavime domecek, kde jsou sede okna z venku , barva grafit, i dvere vstupni. Zevnitr jsou bile. Koupelka je cerno sedo bila. Kamos co nam to stavi, chce dat vsude vnitrni dvere sede, bilou kuchyn v lesku s cernou deskou, vsude sede podlahy. Uz ted se mi to zda strasne studene. Poradite jak vyresit barvicky? Uvazovaa jsem o bile lince v lesku, s hnedym orechem a antracitove sedou deskou, ale ted k tomu jake podlahy a jake dvere? Zase kdyz dam hnede dvere nebude blbe ze koupelna je sedo cerno bila? diky za nazory vas vsech :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@welinka Mně se líbí kombinovat ty studené odstíny bílé, šedé, černé s teplým odstínem dřeva, např. dubem. Tmavší dřevo typu wenge, tmavý ořech, podle mě, moc interiér nezateplí. Na slovenské Streche má album jedna paní, která to má takto kombinované, textilie v hořčicové barve sladěné k tomu dubu, vypadá to moc krásně.
Odpovědět
Profilova fotka
@kirik myslis ze orech neni dost tepla barva? kuknu se a jaky ma nick ta pani prosim? kouknu se diky
Odpovědět
Profilova fotka
@welinka ahoj jukni do mého alba - máme ořech podlahu i kuchyň v kombinaci s bílou, výmalba zelená a přijde mi to teplé a útulné :)
Odpovědět
Profilova fotka
@baraz Mate to moc krasne, jenze u nas je problem ta cerno sedo bila koupelna a k tomu mam dat orechove dvere?
Odpovědět
Profilova fotka
A jeste se mi jedna, kdyz teda budu mit kuchyn bilo cerno sedou, koupelnu taky, pak nabytek s tim orechem, dvere orech tak jake podlahy?
Odpovědět
Profilova fotka
@welinka Bohužel to už nedohledám. Jasně, ořech bude asi v teplém tónu, ale příjde mi pro černo-bílo-šedou kombinaci tmavý. I když moc hezký je třeba ořech lyon nebo limusine.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
poradtě prosím barvu dveří a zárubní k této šedobéžové podlaze????Díky
Odpovědět
Profilova fotka
@moniluk Bílé.
Odpovědět
Profilova fotka
@moniluk jsem taky pro bílé
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?