Pořídit velká okna nebo snížit stropy?

jdu k vám zkušeným střechařům a střechařkám pro radu, názory... bydlíme ve strarším domku (po rodičích) a jelikož mu už táhne na sto let, je třeba nějaká ta přestavba, teď by jsme se rádi pustili do výměny oken, ALE... Předchůdci u nás nějak nešetřili a místnosti mají na výšku 3.30m a podle toho vypadají i okna (viz.foto) a teď se doma dohadujeme, jak to co nejlépe vyřešit, moje varianta je udělat menší okna a snížit stropy, manžel zase razí tvrzení, nechat vše tak jak je a tím pádem udělat i stejně velká okna jaká jsou doposud. Nedávno měnil v jiné části domu daleko menší okna a zjistil, že původní stavitelé nedávali nikde překlad a tím pádem má obavy, že kdyby jsme se pustili do zmenšování (musel by udělat níž kapsu na překlad) aby nám to nespadlo na hlavu...a nakonec jsme tu měli i zedníka, a ten nám zase tvrdí, že při zmenšení a snížení budeme mít v místnosti tmu (pokoje situovány na sever). Nakonec musím říct, že mi ani jedno nevadí, žiju "v tom" od mala, takže jsem nikdy neřešila proč máme tak vysoké místnosti a nebo velká okna (má to i své výhody, vždy jsme měli hooodně velký vánoční stromeček :-)), ale zase když už by jsme rekonstruovali, tak aby jsme za pár let nezjistli, že jsme to mohli udělat jinak (ale to hrozí asi při každé rekonstrukci :-)) proto budu ráda za názory, tipy atd.
Odpovědět
Profilova fotka
@vanule To chce foto z venku :-)
Odpovědět
@vanule podle fotky mame stejne velka okna doma...a nevadi mi to..i kdyz teda zaclonu nevymenim ani ze zidla a otevrit nahore to taky sama nedokazu:-D ale nejak me nenapadlo nad tim premyslet
Odpovědět
@petapetruska je pravda, že čištění oken je zážitek, ale člověk si zvykne.
Odpovědět
@vanule no verim..zatim ale jeste zdaleka nejsem ve fazi umyvani a upravovani:-D
Odpovědět
velká okna :-) Snížením stropů pak asi získáte i menší náročnost na vytápění, ale velká okna jsou prostě velká okna :-N
Odpovědět
Profilova fotka
Zamilovanadonej ma pravdu. Chce to fotku z venku.
Odpovědět
Taky jsem pro velká okna, klidně nechte horní pás plný, jestli tam těžko dosáhnete, neotevíralo by se. P.S.: Okno je nádherné! Určitě by dům ztratil kouzlo, okno bývá na fasádě dost dominantní. Pokud ho zúžíte, mohlo by to vypadat dost hrozně.
Odpovědět
Profilova fotka
Neee, prosiiim, nesnizovat stropy! Ochudite se o tu originalni krasu, kterou tyto byty/domy maji. Resili jsme zcela stejnou vec. Stolety dum, preklady zadne. Zednici si s tim poradili a oknari taky. Horni cast jsme dali fix. Pravda, vice protopite, ALE vice se taky pokochate :-) Pro mne maji vysoke stropy obrovske kouzlo a svetlo z velkych oken stejne tak.
Odpovědět
@aurinko @irenah jééé moc děkuji za názory...
Odpovědět
Profilova fotka
A jak to tedy bude nakonec? :-) @vanule
Odpovědět
@irenah manžel dělá ve firmě na okna, takže dal udělat rozpočet na velká a zatím jsme moc mile překvapeni, že to tak vypadá skončí to u jeho varianty. ALE ještě nic není 100% :-N Mimochodem jsem taky z okr. NJ takže třeba naše okna vidíte i naživo .-)
Odpovědět
Profilova fotka
@vanule Anebo Vy nase :-D Tak to je fajn, ze cena je prizniva.
Odpovědět
Článek se načítá
@vanule Tož tež jsem z okr. NJ, ale pohled ven mi nic neříká :-D
Odpovědět
@angie.shy tož naštěstí nejde o výhled... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
nesnižovat, nezmenšovat...ten dům má takhle svoje neopakovatelné kouzlo :-) Okna bych repasovala nebo nechala udělat věrnou kopii
Odpovědět
@irenah @outeq přesně, hlavně né plast :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?