Řídící systém formy Tenaur s tepelným čerpadlem IVT a FVE

Zdravím, stavíme rodinný dům, máme již objednáno tepelné čerpadlo od IVT, našel jsem na internetu firmu Tenaur (ČEZ), která snad "umí" ovládat tepelné čerpadlo s ohledem na aktuální zisky z FVE a předpověď počasí. Chtěl bych se zeptat, má s tímto systémem nějakou zkušenost? Funguje to? Jak? Je to schopné fungovat se zevními žaluziemi s motory od Somfy? Děkuji mnohokrát za zkušenosti.
Odpovědět
Nemám to a určitě bych do toho nestrkal peníze. Návratnost FVE je pochybná sama o sobě. S tepelným čerpadlem je to nenávratná investice a ještě přidávat nějaké superregulace je podle mého názoru nesmysl. Jsou to ale Vaše finance.
Odpovědět
Profilova fotka
@davek06 Tenaur je hlavně servisní firma ČEZu. Dodávají tepelná čerpada i FVE. O něčem jiném než o kompletním díle, t.j. čerpadlo i FVE, se s tebou asi moc bavit nebudou
Odpovědět
@zubr487 díky za reakci, myslel jsem si to stejně. Proto jsem počítal jen s TČ, ale ceny elektřiny jsou teď docela vysoké a podle všeho ještě budou stoupat, tak zvažuji, že se FVE do kombinace vyplatí 🤔
Odpovědět
@esmeralda2 aha, tak to pak asi nic 😞 děkuji
Odpovědět
@davek06 spočítejte si to. Zatím je to s návratností stále bída. Jedině to brát jako investici pokud máte volné finance.
Odpovědět
Profilova fotka
@davek06 Nezvažoval jste možnost přes FVE "pouze" předehřívat vodu v zásobníku?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?