Jak se vám bydlí v bytě 2+1 s dětmi? Přemýšlíme o koupi

Ahojky, chtěla bych se zeptat, bydlíte někdo v bytě 2+1 s dětmi, jak se Vám v něm bydlí a jak jste se srovnali :-) :-) . Uvažujeme s manželem, že koupíme byt 2+1, který má 64m2 a k bytu je garáž a kousek pozemku,. kde se dá grilovat a kde jsou záhonky, byt bohužel nejde přestavět na 3kk. Ale furt se nemůžeme rozhodnout, jestli do toho jít, jestli se tam nějak s dětmi poskládáme. Dětem by jsme nechali určitě pokojíček, ale my bychom spali v obýváku. Jinak obývák je neprůchozí, akorát do kuchyně a pokojík je taky samostaně, takže bychom se nějak extrémě nerušili. Líbí se mi hodně lokalita bytu a že je tam i zahrádka a né že je člověk celý den zavřený jak v paneláku. Budu radá za každou radu.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Jde spis o ulozne prostory. My jsme v 2+kk, 63 m, predzahradka, terasa. Je to male, uz ted se nevejdeme. Byt tebou hledam vetsi, pockala bych si. Ja bych teda v op nespala, neprijde mi to dobry kazdy den rozkladat a skladat postel atd.
Odpovědět
Bydlíme v 2+1 67m2, komora, balkon.Vychovali jsme tu 1 dceru.Dceři jsme od jejich 3l. nechali pokojíček, spali jsme nejdříve v komoře.Vešla se tam postel od stěny ke stěně.Nebylo tam však okno,nechávali jsme si otevřeno do chodby dveře.Později asi v 6l. dcery jsme si dali postel do obýváku,vyřešila jsem to ze dvou stran závěsy,šlo to nemusela jsem zastýlat. Nad námi mají 2 děti už puber´táky v 2+1.To už je myslím na mašli.
Odpovědět
V obýváku bychom chtěli právě vyřešit sklopnou postel, líbí se nám toto http://variowall.cz/sklopna-postel-va...
Odpovědět
@gimik Vypadá to dobře, ale zvládne to i ženská rozložit tu postel? Připadá mi to těžké na pohled.Peřiny se tam taky dávají do té skříně?
Odpovědět
Já bych takto bydlet nastálo nechtěla. My jsme z 2kk přešli na 3kk, nyní jsme nejspokojenější v domě 4kk. :-) Celý život v 2kk se asi dá žít, ale žiju jen jednou a já bych to tak nechtěla po celý život. My jsme jen tři. Od začátku jsme věděli, že budeme měnit za větší, ale nějak se začít musí.
Odpovědět
Profilova fotka
@gimik To je přece úplný nesmysl! Proč kupovat malý byt, kam se těžko poskládáte a pravděpodobně byste se stejně časem stěhovali, co až budou děti větší, nebylo by lepší, aby každý dítě mělo svůj pokoj, já vím, že většina z nás možná žila se sourozencem, ale bylo to to pravý ořechový? Nevíme, kde a jak momentálně žijete, ani jaká je jinak vaše situace, ale pokud to nehoří, tak bych si určitě rovnou pořídila větší byt, kde budete žít v pohodě a ne jak sardinky! ;-)
Odpovědět
před 10 lety jsme s tehdy ještě nemanželem chtěli vyměnit 3+1 za menší (doma moc nejsme) v nižší zástavbě kousek od lesa. Byli jsme u dvou čtyřčlenných rodin, které se nám ozvaly na inzerát. Obě rodiny žily v bytech 2+kk (matka, otec a dvě děti spali v jedné cimře, přízemí). Nakonec náš byt nechtěli ani jedni, že prej radši zůstanou, jak jsou, že jim to vyhovuje. Vyrostla tak i moje kamarádka, na poschoďovce s bratrem a vedle letiště s rodiči. A to jsme nechtěli doplatek a náš byt se předloni prodal hodně slušně na dobu a situaci na trhu :-). Tím chcu říct, že ne každý potřebuje ke své spokojenosti místnost na sušení prádla nebo příbytek pro počítač. Osobně bych ale dětem strašit v pokojíčku celý život nechtěla, ovšem děti to až tak neřeší - jinak to neznají, třeba by chtěly každé svůj pokoj, ale není to tak tragické, jsou pružné :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Je to o potrebach rodiny. Sousedi bydleli v gaRsonce( 2 dospeli, 3 deti + pes, hadi, mysi, pavouci, kralici) nechapu, jak se tam srovnali.... Ale prezili. Me by 2+1 nestacilo(bydleli jsme tam jen 2 - 83m2) manzel potrebuje pracovnu, ja potrebuju taky vlastni pocitac k praci, vadilo by mi mit v obyvaku postel - kazdy se chce divat na tv jinak, co kdyz si chce 1 cist, druhy divat na tv. Co nejaka navsteva? Kdyz nekdo prijde maňzelovi, tak se mame kam uklidit- u vas by to neslo. O tom, ze by si dite privedlo kamarada na noc, tak to asi taky nehrozi, protoze se vam asi nikam nevejde.... Ja nevim zahradka je super, ale to se vazne nenajde vetsi byt se zahradkou? Ja bych to nebrala.
Odpovědět
Myslim, ze vam asi moc neporadime, protoze kazdy budeme doporucovat to, co vyhovuje nám.A jen vy sami vite, co je nejlepsi pro vasi rodinu.Libi se mi názor @maskacka, protoze ne kazdy by byl spokojeny s tim, ze bude mit na vsechno jednu mistnost.Ja dnes vidim, ze se stavi strasne velike baraky, obcas tady ctu, ze obyvak 30m2 je maly , ,vidim ty obrovske kuchyne ...apod.Kazdy to ma nastavene jinak.Moje kamaradka zila 17 let s dvema detma a manzelem v byte 64 m2.Pak koupili domek a casto si posteskne, ze jako rodina k sobe meli bliz v mensim byte.Detem bylo v dobe prodeje 15 a 17 let a v pohode vyrustali v jednom pokoji.Ted maji kazdy svuj pokoj, domek ma 5 mistnosti a moc se vsichni nevidaji.Aspon ne tak jako driv.Driv taky lide vyrustali spise pospolu, dnes se diky vetsimu prostoru lide trochu míjí.Tim nechci rict, ze by bylo lepsi zit v jedne svetnici a vecer prebirat pohromade za svitu petrolejky korale.Jen je potreba zvážit priority rodiny, zda jsou vice venku a domov jim klidne maly bude stacit, nebo zda za par let byt vymeni a budou se menicim potrebam rodiny proste prizpusobovat..... Zivot je nekdy nevyzpytatelny a nikdy nevite, zda byste i ve velkem byte uz zustali na cely zivot.Treba v malem byte budete mit male naklady, neco nasporite a pak si jednou poridite domek.Preji hodne stesti ve vyberu :-) :-)
Odpovědět
My jsme před dvěma lety koupili 2+1, tou dobou jsme byli jen dva, teď máme bezmála roční dítě a příští týden se stěhujeme do většího. Ale to spíš jen proto, že to byla výhodná koupě v, pro nás, lepším místě... ale jinak bychom se tady v pohodě poskládali určitě... předchozí majitelé tady bydleli v pěti... Spíš bych řekla, že záleží právě na těch dispozicích bytu, jestli se tam bude dát vyřešit ta postel v obýváku atp... Ale jak píše @repos co člověk, to bude názor...
Odpovědět
Holky, děkuju moc za reakce, je to těžké rozhodování. Byt se nám moc líbí, je právě v dobré lokalitě, blízko u školy a má tu zahrádku, jinak je zděný. Určitě bychom nechali dětem dětský pokojík(zásadně jsme proti,aby děti spali s rodiči), ten je celkem veliký má 15m2 :-) a obývák má 18m2. Kuchyně je taky celkem veliká, ale zas né tolik, abychom zde mohli udělat 3kk no a koupelna je luxus, velká i s oknem. Říkali jsme si, že bychom do kuchyně dali třeba ještě jednu Tv a když by se chtěl někdo dívat večer na televizi, může klidně i v kuchyni. Jinak pokojík je samostaně a do obýváku by se chodilo přes kuchyni, takže by byl vlastně taky byl samostaně, takže když bychom tam spali, nikdo by nás nerušil. Já nemám moc velké požadavky, celý život jsem žila v paneláku v 3+1 a byt byl velký 73m2. Mám ještě 3 sourozence a tam jsme měli jako děti společný pokojík, který měl taky 15 m2. Manžel pochází z rodiny, kde mají obrovskej barák, měl svůj pokoj, který měl 25 m2 a vůbec po velkém bytě právě netouží, líbí se mu tento. Já jsem trošku na vážkách, mám strach, že úložnej prostor nebude nic moc. Sice je k bytu ještě k dispozici venku kůlna, může se přestavět na garáž. VK bytu je ještě ve sklepě místnost, která je taky velká jak pokoj, a pak ještě jeden malej sklípek. Hodně to rozmejšlíme a nechci pak jednou litovat, že jsme byt nekoupili, pač je takovéto byty se zahrádkou už u nás na městečku moc nejsou. Přece jen v paneláku bychom měli větší byt, ale zase by nebyla ta zahrada :-| .
Odpovědět
Profilova fotka
@gimik jak to tak popisujes, tak vam se byt moc libi a pokud u vas jiz neni moznost obdobnych, ale vetsich bytu... Tak byt kupte :) sama sis vlastne ve svem prispevku odpovedela, zda byt koupit ci nikoliv ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@gimik A proč nekoupíte domeček? Já vím, že by to asi bylo dražší, ale přijde mi prostě škoda si brát hypotéku na malý byt, to bych si radši půjčila trochu víc a měla aspoň ty 3 místnosti..
Odpovědět
@lucie777 no nejsem zase ten typ, abych si koupila nějakej starší domeček, pak cpala peníze do rekostrukce a točili se mi jen peníze kolem domu.
Odpovědět
Profilova fotka
@gimik Já samozřejmě nevím, za kolik a kde je ten byt, v jaké lokalitě, ale i domeček se dá pořídit levně, já bych třeba radši šla do Chica od Canaby, ten máš komplet za 1,5mil + pozemek, ale když beru sebe, tak bych třeba byla cca 40km od Prahy, ale za půl milionu se pozemek dá sehnat.. Ale je vidět, že už stejně seš rozhodnutá, spíš si tady chtěla slyšet, že to tak zvládají i ostatní, co? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, určitě by bylo lepší si koupit domeček, ale jsou i tací lidé, kteří na hypošku na nový dům nedosáhnou ;-) , tudíž musí volit starší dům a rekonstruovat a to zakladatelka nechce, takže ji zbývá byteček. Já osobně bych volila tedy aspoň větší než 2+1. Koukám, že nebudete mít ani balkon, sice budete mít kus pozemku, ale balkon nebo lépe lodžie nebo terasa by byl v bytě také dobrý. My jsme s bráchou a našima bydleli od narození do cca 24 let taky ve 2+1 s balkonem o celkové ploše 65 m2 a dalo se to. Ložnici jsme měli předělenou stěnou ( ze dřeva a ze skla - na tu dobu luxusní kousek ). Jinak jsme se samozřejmě s bráchou pořád prali, kdo se kdy bude učit - on se učil při rádiu a já musela mít naprostý ticho, kdo si kde bude hrát atd. Bylo dobrý, že jsme vlastně byli skoro všichni pořád spolu, takže jsme se neodcizovali, ale ruku na srdce, o svém vlastním pokojíku jsem snila cca od 5 let :-). V úložných prostorech nám hodně pomohl sklep a garáž, bez toho bychom se asi nevtěsnali. Jinak jsme měli klasickou venkovskou babi s pořádným statkem, kde jsme trávili skoro všechny víkendy. Ale je pravda, že co jsem v RD se zahradou ( rekonstruujeme ), tak, pokud nebudu muset, tak mě v paneláku nikdo neuvidí:).
Odpovědět
Moc děkuji, za všechny odpovědi :-). No nechceme se právě s manželem moc zadlužit koupí nějaké dražší nemovitosti, ale zase sním o své zahrádce. Manžel nemá práci jistou a já už nechci moc bydlet v podnájmu, už chci do svého. Už jsme se pánovi ozvali a asi to vezmeme, snad jsme neudělali chybu ;-) .
Odpovědět
@gimik Řekla bych, že chybu určitě neděláte. Budete ve vlastním a nebudete zbytečně vyhazovat peníze za podnájem. A jste naopak rozumní, že se nechcete v této nejisté době příliš zadlužit. Vždy tam nemusíte být navěky. Pokud Vám to situace dovolí, půjdete do většího nebo do domečku.
Odpovědět
@gimik My bývame v 2kk 40m2. Máme 2 deti (3roky a 1,5roka). Staviame teraz rodinný dom, ale už som si celkom na ten náš "kamrlík" zvykla. Deti nemajú kam zdrhnúť. :-) Ak by som mohla poradiť, tak s jedným dieťaťom 2kk sa dá, ale s dvomi, to už chce min. 3kk bývanie ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Přítel vyrostl v 2+1, se ségrou spal v pokoji a rodiče v obýváků. Dá se to, ale já bych do toho nikdy nešla, tím, že rodiče spí v obýváku, nemají podle mě žádné soukromí, ale zvládli tam vychovat dvě děti:) jde asi o to, na co jste zvyklí:) já jsem dítě z baráku a tohle by mě zabilo:) ale popravdě, když tam přijedeme na víkend, tak na 5 dospělých lidí je to opravdu malé, doslova o sebe zakopáváme:)
Odpovědět
Profilova fotka
Ja bych radsi klidne sla do vetsiho podnajmu nez se zadluzila a bydlela v malem byte. Chce to jen dobrou smlouvu
Odpovědět
@gimik A jak dlouho nový byt hledáte???My vhodný barák hledali přes tři roky...takže jsme se prozatím dopracovali k tomu,že jsme se rozrostli a ve 2+1 bydlíme 3.A za sebe můžu říct,že je to horor...Neskutečně moc tady chybí úložné prostory,protože byť máme obrovskou vestavěnku přes celou stěnu,tak není nafukovací a velebím možnost cokoli se nehodí,hned strčit k našim do baráku. A přiznám se,že nejsem moc příznivec toho,když mají děti jednu malou nudličku dohromady....když jsou věkově blízko a stejného pohlaví tak ještě možná,ale jinak si myslím,že by každý měl mít své soukromí. Přiznám se,že tím,jak tady zakopáváme o všechny možné věci naší slečny(ale nejen to,není kam dát další oblečení a jiné věci),tak jsem nějak úplně ztratila energii si to tady nějak "čančat" protože s krabicema u zdi z toho nikdy nic hezkého neudělám..
Odpovědět
@janicka006 No po novém bytě se poohlížime tak 2 roky, většinou je to samí panelák nebo je to družstevní a tato nabítka se nám právě hodně líbí. Zase to není tak malé jako panelákový 2+1, ty mají kolem 55m2, tento byt je větší má 64m2, takže to zase není úplně nejmenší 2+1. Úložné prostory myslím vyřešíme v pohodě, ještě k bytu je dole sklep a ten je velkej jako jedna místnost a pak ještě jeden sklípek a ten je taky hodně velký a venku ta kůlnička. Ale furt mě brzdí to, že nebude ložnice :-|
Odpovědět
@gimik A nešlo by to nějak vyřešit? Např. dát linku do obýváku a kuchyň předělat? Nedáš sem půdorys nebo alespoň náčrtek, jsou tu šikovný holky, třeba by měl někdo nápad, jak to udělat.
Odpovědět
No plánek nemám, ještě jsme ten byt nekoupili, takže tekhle. Ale mám rozměry místností, kuchyně má 12m2. obývák 18 m2 a pokoj má 15m2 a koupelna má 7m2, zbytek je chodba. Říkala jsme si, že bychom do kuchyně dali gauč a Tv, ale je to jen přece malé 12 m2 na kuchyni s obývákem by byla síla. Jinak přestavba tam nějak nejde, je to starší barák a už jsme se ptali, jetli by šlo udělat nějakou úpravu, aby tam mohl být pokoj navíc, ale nejde to :-| a zase si říkám, že chci raději vzdušnější byt než mít místnosti nacvakané. Nedokáži si představit, jak někdo třeba bydlí v 3+1 a ten byt má jen 55 m2, to musí být děsně vše stísněný.
Odpovědět
http://www.prag-info.cz/_shop/Rohova+... holky, napadla mě tato varianta do kuchyně,akorát bych měla linku jenom jako koutek
Odpovědět
@gimik a co třeba udělat kuchyň z chodby....kdyby to šlo udělat nějak příjemně,ne jako pěst na oko..Myslím,že ty starší kamenné byty nabízí přeci jen víc možností na změny,než panelákové byty... Sice do chodby se dává většina úložných prostor,ale tak když máte ještě jiné možnosti,kam dát sezonní věci atd.... Přiznám se,že z toho,že bych měla večer co večer vytahovat postel a peřiny mám trochu osypky:-(((( A nebo nešlo by nějak spojit kuchyň s obývákem...z kuchyně udělat pidiložnici jen na postele a ten kousek ještě ukousnout na obývák s kuchyňským koutem??? Ten náčrtek,jak psala@aneri53 by se fakt šiknul...s ním by ti určitě někdo poradil,jak to vidí on...a víc nápadů se vždycky hodí...
Odpovědět
@gimik Jestli je kuchyn vedle obyvaku, nejde ty 2 mistnosti propojit? Dohromady mají 30 m2.Treba by pak slo udelat nekde v zadni casti obyvaku loznici - oddelit bud zdi nebo drevenou stenou a na to by stacilo minimum, treba jen na postel a stolky.Kdybyste na to oddelili treba 10- 12 m , tak se vam tam vejde i skrin. A zbytek by na obytnou kuchyn s obyvakem podle me stacil.Tak treba nacrtni byt jen tuzkou na papir, at mame nejakou predstavu :-)
Odpovědět
@gimik Jinak my máme byt 2+1 64 m, predelany na 3+1.Obyvak mel cca 25 m, je prepazeny , aby vznikla loznice - ta má jen 10 m a pres celou zed je i skrin, obyvak má 15, ale je propojeny zvetsenym otvorem s kuchyni, takze vse pusobi vetsi.Detsky pokoj ma 16m.Muzes se mrknout ke me do alba "U nas doma", treba te neco jeste napadane, jak to udelat u vas :-) ;-)
Odpovědět
ja vyrustala v bytě 2+1, 2 dospělí a 2 děti a přežili jsme to bez uhony naši zrušili radoby šatnu a daly tam odezdi ke zdi postel a spali v chdbě pozdeji to probourali do obýváku a zazdili do chodby a udelali tak zákouti v obývaku a oddělili to horizontalnima žaluzkama...myslim že ve spostě bytu jde čatovat chce to jen kostkovanej papír tužku a malovat a malovat a určo něco vymyslite a nebo napsat na panelplus :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?