Napojení pračky

Zdravím, chtěl bych požádat o radu jak napojit pračku na odpadní rouru. Rádi bychom přesunuli pračku do jiné místnosti, ale protože při stavbě domu s touto variantou nepočítali, není tam připravený pračkový sifon. Ovšem jsou tam velice dobře přístupné odpadní trubky ke kanalizaci. Instalatéřina není zrovna můj obor ale chci si to udělat sám. Budu rád za každou radu díky.
Odpovědět
@tufina nevím jak ta místnost vypadá ani kde v ní jsou ty odpady a kde bude přesně pračka. Ale buď místo oranžového kolena dát odbočku a nebo ještě před koleno místo tě oranžové trubky.
Odpovědět
Výška odpadu pro pračku by měla být cca 60-100 cm. Tady to vypadá výš.
Odpovědět
@tufina Máte min. dvě možnosti jak to řešit. Buď odpady rozeberete a vložíte tam T kus. Nebo z horní strany vyvrtáte díru a odbočku tam přilepíte lepidlem na novodur.
Odpovědět
@tufina Není to dobrý nápad. Technicky to samozřejmě jde realizovat (odbočkou nebo navrtávkou), ale výška je evidentně výš než maximálních 90-100 cm (to je podle typu pračky). Zničíte si čerpadlo a navíc Vám v pračce bude zůstávat voda. Takže ještě bakterie a smrad...
Odpovědět
Jedině, kdyby jste si pod pračku udělali nějaký segment - podstavec, který by eleminoval tu výtlačnou výšku čerpadla pračky. Pokud z nějakého estetického důvodu by Vám nějaký ten podstavec nevadil, tak by to bylo možné. Ale některé pračky mají tendenci - pokud nejsou dobře vyváženy a ustředěny, se mírně - nebo i více pohybovat. Moderní pračky to ale hodně eliminovaly, vše jde ale řešit. Teď jde o to co je pro Vás prioritou - zda možnost tam tu pračku napojt, nebo nějaká estetika - pokud by jst eměli pračku výš, tak zas na druhou stranu odpadlo to, že se k ní musíte ohýbat.
Odpovědět
@zubr487 JZS co si jako pomůže odbočkou nebo čímkoliv jiným? Tak snad ta pračka stejně bude muset načerpat výšku. BTW Lepidlem na novodur....v r2023 😬
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?