Závěsný bidet, má smysl?

Dobrý den, chtěl bych Vás poprosit o názory. Zvažuji, zda jít "do akce", nebo to spíš moc nedává smysl. Stávající situace: máme závěsné WC, geberit, tedy "normální" WC. Hned vedle mám pohodlný sprchový kout. Na velkou chodím většinou ráno, pak jdu stejně do sprchy kompletně. Zbytek rodiny to má podobně, nebo to neřeší. Přemýšlím: - zda si myslíte, že dává vůbec smysl uvažovat o instalaci bidetu. Chápu ty z Vás, kteří to již mají, nebo jste na to dlouho zvyklí, že nechtějí jinak. Ale toto není náš případ. Tedy uznávám, že když to už je, že je to geniální. - jak moc je náročná, co vše konkrétně obnáší, výměna stávajícího WC za něco např. toto: https://www.sanitino.cz/geberit-aquac... Díky.
Odpovědět
Můj názor, zbytečná blbost.
Odpovědět
Profilova fotka
Bohatě stačí bidetová sprška.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od radim2015:

Bohatě stačí bidetová sprška.
Souhlasím s @radim2015, stačí bidetová sprška.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od candat:

Souhlasím s @radim2015, stačí bidetová sprška.
@candat odkaz jsem dal jenom jako jednu možnost. Jde mi spíš o princip, protože i u té bidetové spršky bych musel dělat stavební úpravy a moc se mi do toho u pět let staré stavby nechce. Nedávno jsem byl delší dobu nemocný a po operaci navštěvoval WC opravdu hodněkrát za den a pokaždé jsem šel do sprchy. Nechci dělat chytrého, ale změní to pohled na věc.
Odpovědět
V novostavbě jsme řešili také shora uvedené, v koupelnovém studiu nám sdělili svůj názor a šli jsme do bidetové spršky, která je napojena na vodovodní baterii v umyvadle, z boku skříňky je otvor kterým je vyvedena hadice, která je přichycena v dosahu wc. Použili jsme typ spršky, která v době kdy není používána není pod tlakem vody - spouští se zapnutím pákové vodovodní baterie. Pokud máte u wc ( u starších wc byl vývod napojení vedle ) ventil na vodu, tak není problém použít na klasické wc bidetový nástavec ( nemusíte tak měnit celou novou mísu ). Těch možností je víc.
Odpovědět
Mám taky bidetovou sprchu a stačí to bohatě. Nicméně, bývalý kolega z práce provádá WC 2v1, tedy s integrovanou bidetovou tryskou a lidi si to nemůžou vynachválit. Možná bych zvážil i tuto variantu.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od honzik75:

@candat odkaz jsem dal jenom jako jednu možnost. …
@honzik75 chápu. Taky jsme měli možnost hodnotit i po nemoci. Syn byl 2x po operaci, kdy na wc musel mít celkem dlouho nainstalovaný 10cm prkýnkový nástavec a jak byl vděčný za spršku. "Našteloval" se jak potřeboval a pěkně se umyl. S bidetem by to měl asi komplikovanější. Nám vyhovuje toto. Já sprškou napouštím i kýbl. Přestala jsem používat po "velké" štětku a pěkně to sjedu sprškou. Švagr má bidet, on je spokojený, ale používá ho vesměs jen on. Má tu trysku naštelovanou na svůj (_!_) :-) Jak píše @franti_p, je možnost napojení i na baterii u umyvadla, pokud ho máš blízko. Ono víš co, každá liška chválí svůj ocas, ti co mají spršky je budou chválit a bidet to stejné. Rozhodnutí je na tobě. My jak budeme někdy předělávat, což doufám, že dlouho ne :-), tak půjdeme opět do spršky, bohatě stačí.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od honzik75:

Dobrý den, chtěl bych Vás poprosit o názory. Zvaž…
Moc všem děkuji za názory a rady. Zjistil jsem, že mohu jen lehce vyměnit umyvadlovou baterii u umývátka za typ s bidetovou sprškou a bude vyřešeno. Bylo by to velmi jednoduché, funkční a vypadalo by to dobře. Bohužel s tím mám (spíš asi psychický) problém. Omlouvám se těm, co je moje myšlenkové pochody nezajímají. Jedná se o hlavní WC v patře. Cca rok po nastěhování se mi "povedlo", souhrou 2 selhání, přes WC vyplavit dům. Ta hrůza z toho množství vody, co po schodech valila do obýváku a kapala ze stropu, mi způsobila mnoho šedin. Ta sprška mi přijde jednoduchá, ekonomická, elegantní, funkční, ale hodně nebezpečná. Takže ještě zkouším promyslet bidetové sedátko.
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud máš spršku přes baterii v umyvadle, tak nechápu rozdíl mezi vyplavením z baterie se sprškou a bez ní.
Odpovědět
Bidetová sprška z umyvadla je nejlevnější řešení. Nemusí se nic sekat do zdí ani přivádět k WC elektřinu. Jedinou nevýhodu vidím v estetice, kdy je vidět delší hadice, která vychází z boku skříňky nebo z pod umyvadla.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?