Barový stůl. Využíváte ho?

Ahojky, chtěla bych od vás poradit. Budeme stavět domek, zatím jsme ve fázi vyřizování potřebných papírů. Podle projektu by v kuchyni měl být bar, ale taky nemusí. Nejdřív se mi ten nápad ohromně líbil, ale čím víc nad tím přemýšlím, tím víc mi to přijde jako nepotřebná věc. Teď bydlíme v bytě, kde tedy barový stůl není. Obývák je propojený s kuchyní, což bude i v tom novém domě. Stolujeme normálně u jídelního stolu, máme malé děti, tak ty se snažím naučit jíst normálně u stolu, když přijde návštěva, tak si sedne buď ke stolu, nebo na pohovku. Přemýšlím tedy nad tím, že bychom ho asi využívali jen příležitostně, ale aby to pak nesloužilo jen jako odkládací místo na "nepořádek" .... tak nevím... :-| :-) Máte tedy někdo zkušenosti s tím, že jste si bar domů pořídili a využívate/ nevyužíváte ho? A nebo jestli jste si barový stůl nepořídili a výrazně vám tam chybí? Díky za každý názor :-) :-) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj kaacka. My tedy nemáme spojenou kuchyni s obývákem, ale máme kuchyni s jídelnou. Malý bar máme, pořídili jsme si k němu dvě barovky. Není to špatné, ale v podstatě tam věci jen odkládám a občas si k němu sednu třeba s kafem, ale to jen pokud je u jídelního stolu plno ;-) . A to se stává málokdy :-p . Takže pokud máš kuchyni i s obývákem atd., tak si myslím, že bar zase až tolik není potřeba. Spíš je to o tom, co se ti líbí a o vašem životním stylu ;-) .
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj kaacka! taky budeme stavět a zatím vyřizujem, můj sen bylo mít bar, a neříkám, že ho mít nebudu, ale nikdy jsem se nad jeho účelností nezamýšlela, ale vzhledem k tomu, že budu mít pidi kuchyň, tak asi bude vyuříván jako pracovní plocha, teda částečně určitě Asi by se mi nelíbilo, kdyby byl obývák spojen s kuchyní bez jakékoli překážky :-|
Odpovědět
Kaacka: My máme obývák spojený s kuchyní. Máme to tak i v současném bytě a max.spokojenost, ale v bytě ze sedačky do kuchyně nevidím, bohužel v baráčku ano, takže abych nebyla tak moc stresovaná případným nepořádkem na kuchyňské lince, plánujeme bar jako zakončení kuchyňské linky, tak aby bránil výhledu do kuchyně. Zda bude využíván nevím, plánujeme tam i 2 barové židličky, každopádně splní dle mého praktický efekt. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
kaacka: já jsem při řešení kuchyně měla úplně stejný problém a nakonec jsem se rozhodla pro širší (hlubší) pracovní desku (90cm) s tím, že těch cca 30 cm bude jakoby přečnívat. takže k tomu dám barové stoličky (nižší) a budu to mít jako "bar". mě totiž na klas. baru vadilo, že je moc úzký na to, abych se tam pořádně najedla apod. takhle mám širší pracovní desku, což se hodí při práci i event. dost velký prostor když se budu chtít z druhé strany najíst.
Odpovědět
Profilova fotka
tak my máme kuchyň s barem a vedle stůl s židlemi...jsem s tím spokojená, když přijde větší návštěva sedíme v obýváku a pokud mi přijde na pokec kamarádka nebo kamarád, tak klidně posedí u baru a vidí na mě a já si u toho spokojeně vařím :-) kolikrát když jsem sama, tak se tam i najim nebo prolítnu nějakej ten časopis, když čekám, až se mi něco uvaří takže u nás max. spokojenost x-)
Odpovědět
My máme v našem podnájmu 2+kk kuchyň s barem a slouží zároveň jako pracovní deska. Bez něho bych ani neměla kde co krájet a válet. V domečku taky bar plánujeme ale hlavně kvůli tomu aby tam nebyl vidět z obyváku binec a bylo to trochu oddělný. Takže pokud je kuchyň s obyvákem tak určitě ano, mamka má bar v paneláku v kuchyni a jenom se jí tam plete a slouží jako odkladovač :-)
Odpovědět
Díky vám všem za příspěvek. :-) :-) :-) Přemýšlela jsem ještě nad tím, že místo barového pultu bych tam nechala vyzdít příčku s otvorem velkým, jako okno, ale bez vsazeného okna. Abych, když budu vařit viděla do obýváku, ale když si návštěva sedne na pohovku, tak aby mi nekoukala až přímo do kuchyně. Kuchyňka bude mít 8 m2 a bude tam linka do tvaru U, takže si myslím, že pracovní plochy budu mít dost. ....
Odpovědět
Profilova fotka
tak my barovy pult mame v byte a je naprosto nevyuzivany :-N pouze jedna jedina navsteva si tam vzdy s oblibou chodi sedat,.. jinak nikdo :-D do baracku uz nechci ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
moja moderná babča má dlhsiu uzku kuchynu (nie spolu s obyvakom), cize malo pracovneho priestoru... a ona je dost vysoka, cize pri prerabke si dala spravit bar - cize ma na kratkej stene linku, rovnobezne vyssi bar, ktory vyuziva ako pracovnu dosku a potom stol... bar sa na posedavanie nevyuziva, len ako pracovna doska... a zase u inych co maju prepojenu kuchynu s obyvakom a maju bar, tiez je blizko jedal. stol a tym padom sa sedi tam... a bar vyuzivaju vyssi ludia ako pracovny priestor... myslim, ze skutocne ako barove posedenie to vyuzivaju len mladi ludia ak si spravia party... inac je to pekne oddelenie kuchyne od obyvaku, ale nevyuziva sa teda na konkretny svoj ucel :) tolko moje skusenosti... aj napriek vsetkemu ak budem mat svoj dom, bar chcem, som vysoka :o)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?