Dřevěná pracovní deska - zkušenosti po delší době užívání

Profilova fotka
Ráda bych Vás požádala o Vaše praktické zkušenosti s dřevěnou pracovní deskou ošetřenou olejem (nelakovanou). Jak se s tím funguje, jak se udržuje? Jak vypadá po letech používání?
Odpovědět
Jestli není pozdě, tak za mně už ne. Dřevěná pracovní deska, spárovka masiv, je hezká do prvního většího vaření. Pak jde na ní postupně pod světlem všechno vidět, kroužky po vlhkých nádobách, skvrny o rozlitého mléka, vína, vybryndané omáčky, omastku z pečínky, i když se to rychle utře. Viditelně oleštěné hrany desky v místech, kde se nejvíc používá. Nejhorší je "chemie", stačí v podobě kypřicího prášku do pečiva. Jen pár minut a těsto doslova vyžere světlou skvrnu. Zlatá pracovní deska z dřevotřísky v imitaci dřeva s kvalitním HPL laminátem. (Ale někomu se může líbit ta patina a dřevo se dá zbrousit a natřít, že jo.)
Odpovědět
Ja jsem naopak moc spokojena. Mame 7 let Ikea Karlby dub a olejuju jednou za 2 roky. Kuchyn se pouziva denne a vypada proste dobre. Kdybych mela lamino, vadilo by mi, ze kazde skrabnuti bije do oci. U dreva je to prirozene, starne s nami. Na horke nadobi mam podlozku, ostatni veci pokladam primo na desku. Valim na ni testo, knedliky, deti vykrajuji susenky, opatlavaji. Na jidelnim stole mame 4centimetrovou sparovku, tu voskujeme a olej je na kuchynskou linku je fakt lepsi. Dokonce Ikea Karlby orech mame 4 roky v koupelne pod umyvadlem, olejovany a funguje taky moc dobre.
Odpovědět
@terite Máme desku z bukové spárovky asi 35 let a stále bez problémů a vypadá skoro jako nová.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?