Jak nejlépe uspořádat "naši" kuchyni?

ahoj (zejména) holky, už projektujeme a chtěla bych Vás poprosit o radu - jak nejlíp uspořádat tuhle kuchyni? bude spojená s obývacím pokojem, takže bych určitě jako oddělení (když náhodou nestihnu umýt nádobí) chtěla zvýšený barový pult... ale nelíbí se mi dřez u okna... tolik času omýváním stejně nestrávím, přijde mi lepší mít u okna pracovní plochu, ať na to vidím.... ale nabízí se nerudovská otázka: "kam s ním?" :) a když to posunu, tak mám zase dřez zbytečně blízko u sporáků a to mi taky nepřijde jako moc dobrý řešení... takže prosím o pomoc :) díky moc. pro dokreslení jsem nakreslila změny, co budou v uspořádání obýváku - krb se přesune do středu baráku a tím pádem se nám tam nevejde sedačka, takže budeme mít rohovou od stěn... kdybyste měli(y) jakékoliv další nápady, sem s nimi ;)
Odpovědět
Já jsem taky dřez pod oknem nechtěla, takže mám rohový a tak mi vznikla pěkná pracovní plocha. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Odkládací plochu dřezu můžeš dát směrem do rohu. Roh je nejhůře využitelné místo, tím ho zefektivníš a dostaneš víc místa pod oknem. Nebo ho dát na tu plochu u zdi a zase odkládací plochou do rohu. Pro mě je pracovní plocha pod oknem ta nejpříjemnější. Jedinou souvislou plochu máš na tom barovém pultu a to je podle mě naprd. Všude jinde máš jen malé kousky a to je otravné.
Odpovědět
Nejde linku prodloužit až k ledničce a trochu odsunout jídelní stůl?? @leni_tom má pravdu, že tam máš krátký kousky pracovní plochy, nic využitelného. Případně bych nedělala zvýšený "bar" (stejně si nedovedu představit u něj sedět, když máš tak blízko dveře, židle musí procházejícím zavazet), ale skříňky bych nechala ve standardní výšce, aby navazovaly na řadu u zdi.
Odpovědět
Profilova fotka
vizuálně i co se týče úložného místa by byla lepší kuchyně v linii pod okny, bar vybíhá zbytečně do prostoru a ruší celou místnost
Odpovědět
Profilova fotka
První co mě napadlo: jak máte vyřešenou digestoř? komín tam asi nebude, takže recirkulace? Nevyplatilo by se ještě popřemýšlet, aby odtah z digestoře šel ven? Dále se mi zdá, že na 30ti metrový obývám máte dost malý stůl, jen pro 4. Nebo je rozkládací? Osobně bych zvětšila jídelní plochu na úkor obývací. Tu zelenou sedačku bych dala do levého dolního rohu a hned bude víc místa na stů. taky z ní bude hezky vidět do krbu.
Odpovědět
Jestli nad linkou jsou obojí okna, tak bych pracovní plochu protáhla až k ledničce, dřez posunula trochu doleva a kamna také blíže k rohu. Není patrné, kde máš myčku, z vlastní zkušenosti nedoporučuji v sousedství rohové skříňky a naopak ne moc daleko od místa, kde máš uložené hrníčky a talíře. Co možnost posunout stůl od okna více do středu obývacího pokoje a jestli trváš na optickém oddělení kuchyně, tak právě tím stolem nebo volně stojícím ostrůvkem. Souhlavím s komenska - ze sedačky by mělo být vidět do kuchyně, krbu i ven na zahradu :-) Hodně zdaru!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?