Jaké uspořádání kuchyňské linky zvolit?

Ráda bych poprosila o Váš názor na uspořádání kuchyňské linky. Vytvořila jsem dva návrhy s různým rozmístěním dřezu a varné desky. Nyní mám kuchyňku do "C", kde mám sporák za zády, když stojím u dřezu. Jsem pravák, ale pořád nemám moc jasno, jak mi to uspořádání vyhovuje více. Někdy se otočím ke sporáku doleva, někdy doprava :-S Vyhovuje mi, je to asi neobvyklé, krájet zeleninu a maso na prkýnku, které mám položené na odkapávači. Odkapávač mám vlevo od dřezu a to je fajn. Hodně jsem četla, že se má dát dřez vedle lednice, odkud vezmu zeleninu, u dřezu omyji... Já nejčastěji nosím zeleninu ze zahrady nebo ze sklepa :-. Přikládám ještě půdorys patra. Na odstíny se, prosím, nedívejte. Lednice bude ještě vždy u zdi, tzn. prohozená s potravinovou skříní. Budu moc ráda, pokud mi napíšete svůj názor nebo radu. Děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, podle těch zásad by více vyhovovala druhá varianta. Taky jsem přemýšlela, jak to budu mít uspořádané a asi právě podle druhého návrhu - takže dřez a napravo sporák. Jenom bych si dala pozor na umístění myčky - jestli jsi teda pravák, pak se ti budou dávat asi špatně věci ze dřezu do myčky - byla by vhodnější napravo od dřezu. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jarmila0 Asi bych šla do druhé varianty. Co se týká té myčky naprosto souhlasím s @xsona, pokud jsi pravák byla by určitě lepší napravo od dřezu.
Odpovědět
@jarmila0 Za me take druha varianta, vyndas veci z lednicky rovnou do drezu, umyjes, nakrajis a muzes rovnou prendat na panev.
Odpovědět
ahoj, já mám linku podobnou tvému druhému návrhu a velmi mi vyhovuje. jenom ji mám prodlouženou do tvaru U, takže mám víc odkládacího místa na krájení. Podle mě by bylo lepší, ale nevím jestli to je možné, posunout dřez o jedno do prava, aby ta plocha na přípravu potravin a resp. oschnutí nádobí vyndaného z myčky, byla větší. můžeš mrknout ke mě do alba. Snad jsem ti pomohla :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, vzhledově se mi líbí ta první varianta a praktičtější je asi ta druhá. ale je to o zvyku. koukni ke mě do alba http://www.modrastrecha.cz/blog/iiivi...... taky jsem měla nejdříve sporák, dřez a myčka / vedle šuplíků vestavná na pravé straně od dřevu vlevo od poliček / a vařilo se mi fajn ;-)
Odpovědět
Dobrý den, mně se líbí více ta první. Mno, já jsem také četla o správném rozmístění kuchyně pro praváky a o pravidlu lednička - dřez - sporák. Ledničku jsme však museli dát nakonec ob skříňku za sporák a přišlo se na to, že nám to vyhovuje víc. Z lednice nosíme do dřezu leda tu kořenovou zeleninu a maso na umytí, ostatní suroviny totiž často letí z lednice přímo do hrnce: mléko, vajíčka, máslo apod. A kde se nachází lednice, když si beru jogurt nebo šunku na snídani, je mi úplně fuk. PS: 30 let pravoruká máma vařila v kuchyni "pro leváky" a nevěděla o tom. Já bych radši s klidem v duši popřemýšlela, na kterou verzi bude hezčí výhled od stolu. :-)
Odpovědět
Moc děkuji za všechny reakce. Pořád nad tím dumám a když jsem v kuchyni a představuji si umístění kuchyně u obou variant, tak vždy je nějaká činnost, která je jakoby "přes ruku". Lednici asi necháme tam, kde je, pocitově mi tam pasuje nejvíce. Co pořád ještě nevím, je ten dřez se sporákem. Moc mi vyhovuje odkapávací plocha nalevo od dřezu. Když zvolím první variantu, tak budu všechno dělat přes ten odkapávač a natahovat se té baterii, kterou zapínám levou rukou. Vzhledově by si mi také líbila ta první varianta. Navíc, když si půjdu třeba jen něco opláchnout, nebo se napít, tak je dřez s vodou hned u dveří, to samé odpadkový koš. Na práci by mi zase více vyhovovala ta varianta druhá (u této je ještě jeden defekt - odtah digestoře by se musel vést podél zdi skrz zeď s lednicí). Tak jak se pak má člověk rozhodnout :-o Když byste pro mě měly ještě nějakou radu, nápad nebo zkušenost tak budu moc ráda. Děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
@jarmila0 jenom co se týče pravé/levé strany.. já jsem pravák, myčku mám nalevo od dřezu, stejně tak odkapávač (vodu pouštím pravou rukou) a věř že je to úplně v pohodě... ;-) a to jsem na tyhle věci celkem detailista.. spíš bych se držela abys měla odkapávač vždy na druhé straně než jakou rukou pouštíš vodu.. jinak mám linku (bráno z leva do prava) poskládanou takhle: myčka (na ní odkapávač a presovač) - skříňka s dřezem - šuplíky na příbory, kastroly, pánve apod - trouba se sporákem
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?