Jaký obklad je nejlepší za kuchyňskou linku?

Ráda bych sklo, ale vzhledem k jeho ceně bych chtěla vědět všechny možnosti kromě dlaždiček??? Díky za radu!
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Taky jsem původně chtěla sklo, ale odradila mě cena a rada, že se do něj prý špatně vrtá a taky je dost těžké, jdu do desky asi v barvě pracovní desky.Dělá se to ze stejného materiálu jako pracovní deska.
Odpovědět
Profilova fotka
@karrran Já budu mít omyvatelný nátěr.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme to samé, jako je pracovní deska, jen je to tlusté jen 1 cm, říkají tomu "zádovina", jsem s tím spokojená. Dlaždičky jsem nechtěla kvůli spárám a sklo bylo bohužel moc drahé
Odpovědět
Díky za rady! yess99 - Můžu se zeptat ještě ohledně toho omyvatelného nátěru - konkrétně o co se jedná?Desku za linku stejnou jako pracovní deska nám zase nedoporučoval kuchyňář, prý se to může časem zvlnit...ale taky o tom pořád uvažuju... :-/
Odpovědět
Na omyvatelný nátěr jsem se dotazovala tady, půjdu do toho - jen vybírám, jestli latex nebo jinou barvu (asi bude stejně rozhodující cena): http://www.modrastrecha.cz/diskuse/te...
Odpovědět
Profilova fotka
@karrran @lehkozivka Dělal i nějaký nátěr Dulux, ale prý ho už nevyrábí. Pak je ještě epoxidový S 2321 Epolex, polyuretanový U 2065 Pragopur, silikonakrylátový Bisil. Uvádí to do koupelny, ale podle mě je to do kuchyně stejné. Balakryl má UNI mat/lesk, který je tónovatelný.
Odpovědět
Profilova fotka
Možná bych dala i obklad, ale spáry tmavý, nějakou hnědou - středně. Zbydou nám obkladačky ze série Defilé, které dávám do koupelny a na záchod, tak přemýšlím, dát je i za linku. Spárovací hmotu v barvě obkladů. Ale stále nemám vyřešenou barvu kuch. desky k bílé lince. Snažím se držet se jen hnědé a bílé a i tak s tím mám problém. :-) :-) :-)
Odpovědět
My budeme mit kremová dvířka a ořech desku. Já bych se tomu sklu třeba ani tak nebránila, ale ještě mě nikdo nepřesvědčil, že by to bylo opravdu za tu cenu to úplně nejvíc nejlepší - problémy s vyřezáváním zásuvek, aby neprasklo atd...Ale za tipy na nátěry moc díky, kuknu na to!
Odpovědět
Profilova fotka
@raaaadka Já budu mít bílý lesk a k tomu světlé dřevo - akazii. Už jsem to nechtěla kazit nějakými obklady a za lacobel se mi nechce dávat ty peníze, nátěr i truhlář schválil, že prý to už taky dával a v pohodě. Jen u pracovní desky u stěny udělá širší lištu.
Odpovědět
Profilova fotka
Mě se to sklo taky moc líbí, jen mám pocit, že je to náročný na údržbu.
Odpovědět
Devět z deseti mi tvrdilo, že na údržbu je to paráda :-) desátá, kámoška, tvrdila, že na tom pořád řesí šmoouhy. Ćo se týče údržby si myslím, že je to supr, akorát prostě nevím, jestli se to nějak nemůže poškodit, když do toho třeba ťukneš hrncem, nebo při tom vyvrtávání zásuvek...no mám ještě čas na výběr, tak budu pátrat no... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mame umely kamen, silustone, nerozeznatelny od praveho a neni na nem videt absolutne nic!! :)
Odpovědět
Článek se načítá
Ja budem mať sklo. Otvory pre zásuvky robí firma, ktorá sklo vyrába. Sklo o rozmeroch 2850 x 600 mm ma bude stáť 140 € (bez zamerania a montáže). Ja však nechcem v skle žiadne otvory (zásuvky a vypínač budú zabudované do spodnej časti hornej skrinky). Je jasné, že keď prerátam cenu na 1 m2, tak by sa za tú sumu dal kúpiť veľmi exkluzívny obklad. Ale keď mne sa to sklo tak veľmi páči :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@raaaadka o co je náročnější údržba skla než třeba dlaždiček a jejich spár ? ;-)
Odpovědět
@veronikapulkertova Jak se udržuje umělý kámen? A mohla bych poprosit o obrázek, jak to za linkou vypadá? To by mě vcelku zajímalo :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@karrran Ahoj, posilam odkaz. Vyhod je nespocet, udrzba zadna :) http://www.silestonecz.cz/vyhody-sile... nevyhoda je vyssi cena. Posilam foto detail, i z dalky, na vyber velka skala mateiralu. Tohle je silestone volcano
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 Tak kdo myl někdy okna, nebo jiné sklo, ví, že jde vidět každá čmouha a je třeba neustále leštit. Na druhé straně matné obklady toho snesou v tomto směru daleko víc.
Odpovědět
My jsme měli to samé co @jipe a asi bych už nic jiného nechtěla...linka vypadala pěkně celistvě, údržba byla velmi snadná (za sporákem i po smažení stačilo přejet navlhčeným hadříkem) a nemuseli jsme řešit barvu, vzor, apod. Nicméně dostali jsme doporučení po montáži ještě spoje mezi samotnou pracovní deskou a deskou za linkou zalepit takovou tou bezbarvou hmotou na spárování (teď si ani za nic nevzpomenu, jak se to jmenuje), neměli jsme tam ty trojúhelníkové klíny, tak aby se předešlo zatékání, a myslím, že je to dobrý nápad ;-)
Odpovědět
@veronikapulkertova vypada to moc krasne, to se mi jako mozna varianta libi teda zatim uplne nejvic. A jak je to s vyrobou - delavat jste si to nechali primo od silestone?
Odpovědět
Profilova fotka
@karrran Nabidlo nam to kuchynske studio. Ja jsem tu desku snad od unora jeste nemyla, protoze na ni neni nic videt :D
Odpovědět
@veronikapulkertova Děkuju moc! Zkusím popátrat, kdo v Brně to dělá. Ono to podle mě cenově vyjde plus mínus jako to sklo, jen mi to přijde na údržbu ještě lepší.
Odpovědět
Profilova fotka
@veronikapulkertova úplně luxusní kuchyně! Moc díky za fotky...přesně něco takovýho jsem hledala ale nenašla...sháněla jsem úplně stejné barvy, provedení, i horní skříňky...prostě tohle je i moje vysněná kuchyň :-D . Můžu tě trošku vyzpovídat? Co je to za barvu? Předpokládám, že wenge...aspoň podle vzorníku jsem já tuhle vybrala. A co máte za podlahu v kuchyni? To je dlažba? My právě plánovali barvu podlahy šedou...resp. sněžnou borovici, právě kvůi kontrastu s kuchyňskou linkou a proto, že jsem nechtěla přechod a lištu...ale to vaše řešení vypadá moc dobře. Jen mě napadlo, že by se daly záda linky udělat v kontrastní světlé barvě. A ta liště ti nevadí? Nedrží se tam prach? Já mám z lišt strach...bydlíme teď ve starým domě a vidím, že se prach drží snad na všem co není hladký....
Odpovědět
@yess99 Moc děkuji za tipy na omyvatelné nátěry (i ty předešlé). Pozjistím si ceny a možnosti odstínů, a pak se uvidí. Přece jenom mat by se mi líbil víc. Asi není třeba řešit nějaké atypické provedení přechodu pracovní desky na tu stěnu kvůli takovému natěru..? Zřejmě to bude stejně jako kdyby tam byly dlaždičky...?
Odpovědět
Profilova fotka
@lin18 Ahoj, dekuij moc :) Kuchyne je od Kovac studio - znacka Schuller, je to dyha wenge, podlahu mame vinyl Calma Sand http://www.kpp.cz/nobile-63-katalog.html, listu vubec nevnimam, je to nerez lista, potazena dyhou v barve drevenne podlahy :) Drevo na zem do kuchyne jsem nechtela a dlazba je tvrda a studena, tak proto... Krasne se mi to vytira, nezadrhava se tam spina, ja bych se to nebala. Listy jsou tez od KPP, Kuberit, mame vsude, kde jsou prechody. Snad jsem pomohla. V. :)
Odpovědět
Profilova fotka
@lehkozivka Včera jsem byla v barvách a říkali, že ten Balakryl je v poho, lesklý se udržuje perfektně, ten matný taky dobře, ale o trochu hůř než ten lesklý. Já budu na konci pracovní desky asi 8 cm lištu v dekoru desky, aby to tu stěnu trochu chránilo, když přejedu hadrem po pracovní desce, prostě jako když vytíráš dlažbu, tak tam máš u zdi taky lištu, aby sis nezašpinila zeď. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@veronikapulkertova díky moc...my plánujeme vinyl v celé místnosti...tak právě řeším jestli světlý nebo tmavý ;-) . Kuchyni nám budou dělat na míru...tak jim dám s dovolením tvoje fotky ;-) můžu se zeptat kolik zhruba vychází ten zadní obklad cenově? Na tom odkazu co jsi dávala jsem cenu nenašla. A máte z toho umělýho kamene i pracovní desku?
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@karrran Máme umělý kámen technistone. Je to jak pracovní deska, tak obklad za linkou (slabší). Absolutní spokojenost, už bych nechtěla nic jiného. Můžeš mrknou do albíčka. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@aneri53 na fotkách vypadá parádně....jaká byla cena? mně se napřed taky líbilo sklo....ale poslední dobou se mi zdá na všech fotkách až moc lesklý a popravdě hodně dominantní.... z hlediska údržby nechci dlaždičky, ani omyvatelný nátěr...ten mi zas přijde takový laciný na pohled. V současné kuchyni máme dýhovou desku....ale už je poškrábaná....navíc se vlhkem odlupují lišty na hranách....
Odpovědět
@lin18 V IP :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?