Kuchyně - odstín magnolie, máte?

Hezký den všem, zvažuji odstín kuchyně - zda zvolit bílou nebo magnolii. Máte někdo magnolii? V návrhu rozdíl nešel vůbec poznat, ale odstín magnolie samostatně ve vzorníku mi přišel spíše do světle žluta. Hledám bílou, ale ne uplně zářivou. Poradíte?
Odpovědět
Kdo jste v reálu viděl kuchyň v této barvě, nebo alespoň vzorník? Čím se liší od odstínu slonová kost? Přiznám se, že na fotkách vypadají obě barvy stejně, jak je tomu ve skutečnosti?
Odpovědět
Ahoj katty,pokud nechceš zářivě bílou,zkus jasmín.Mám ji a je to něco mezi bílou a slonovou kostí,odlesky jsou do růžova,ale jen velmi jemně.
Odpovědět
Profilova fotka
Magnolie RAL 9001 Bílá je RAL 9016 Bílá jasná RAL 9010 Zářivě (signální) bílá RAL 9003 Bílá perlová RAL 1013 Slonová kost RAL 1015 @katty.w Viděla jsem v realu všechy, barvy můžou různě působit i v různých prostorech, proto je dobré půjčit si vzorek a vyzkoušet ho v mistnosti kde bude kuchyň
Odpovědět
@verunky http://cs.wikipedia.org/wiki/Vzorn%C3... Tady jsem našla, že číslo 9001je krémová... tak jsem z toho jelen :-D No právě budu mít to štěstí, že mi kuchynář donese vzorky do nového domečku a přímo tam si vyberu. Zítra si jedu pro plovoučku, tak i s ohledem na její odstín to pak nějak rozlousknu, snad to tedy úspěšně zvládnu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@katty.w kremova nebo magnolie je to stejný, u německách dodavatelu magnolie, u českých krémová ať to nazveš jak chceš vždycky to bude RAL 9001
Odpovědět
Vidím, že řešíme na dvou místech ten stejný problém :-) Taky se nemůžu rozhodnout mezi bílou a podobným odstínem. Asi je fakt nejlepší si sehnat ty vzorky. Akorát googlim na netu a nikde je nemůžu najít na zaslání :( Můžu se vás ještě zeptat ohledně materiálu? Měli jsme je mít foliované, ale teď koukám, že jsou i akrylátová. Jaký je mezi tím rozdíl i co se týče ceny?
Odpovědět
Profilova fotka
U lesklých povrchu je Umakart - odolný materiál ale ne tak lesklý Fólie - lesklý ale u fólie je problém s tím že časem straci svou pružnost a muzese začít odchlipavat Akrylat - lesklý odolný A pak lak - nejlepší varianta, ale i tady můžou být rozdíly v kvalitě Seřazené dle ceny
Odpovědět
@ringle85 Lak je opravdu nejlepší a nejodolnější, původně jsem plánovala folii, ale kamarádka mě upozornila, že se folie ráda ničí v namáhaným místech... např. okolo sporáku a jak píše verunky, časem se odchlipuje. Takže já jdu do laku každopádně.
Odpovědět
Profilova fotka
@katty.w @ringle85 Lak vysoký lesk potom může být s ABS hranou (ostrá hrana) to je plošně sříkaná MDF deska, následně nařezána a ohraněna většinou laserem (u německých dodavatelů - truhlář tohle nemá možnost udělat) a nebo lak s ručně broušeným a leštěným povrchem, cena cca o 20% dražší - jak už jsem psala u laku můžo být rozdílné materialy - polyuretanový lak, - polyesterový lak (autolak) určitě bych brala lak, pokud něco levnějšího tak akrylát nebo umakart... folii nebrat
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
Profilova fotka
@verunky Mám dotaz k tomu vzorníku - magnólie a krémová je to stejné, to je jasné. A co ten jasmín? Ten není v tom RAL definován, co? Takže může mít každý truhlář svůj odstín jasmínu? Nebo má taky nějaký kód v jiném vzorníku?
Odpovědět
Profilova fotka
@petulica Magnolia / Krémová je RAL 9001, Jasmín je barva dle vzorníku Egger U116 ST15 (NCS.S1005-Y40R)
Odpovědět
Profilova fotka
@verunky Moc díky! Už jsem se lekla, že barva jasmín oficiálně neexistuje :-) a já se do ní tak zamilovala! :-D
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?