Kuchyňská studia. Jaké si vybrat?

Chtěla bych Vás poprosit o radu ohledně výběru kuchyňského studia. Dlouhou dobu jsem byla jednozněčně rozhodnutá pro výběr kuchyně v ORESI. Bohužel jsem si na internetu přečetla ne zrovna 2x pozitivní články se zkušenostmi s touto společností :-S . kamarádka si ted pořizovala kuchyň z Ikei, kterou zrovna nepovažuji za kvalitní, ale ve výsledku kuchyň nevypadá špatně.......ale je opravdu kvalitní? Přeci jen, kuchyň člověk nevymění za pár let, jako sedačku, či stůl. Kuchyně od Sýkory, Hanáka a spol. jsou sice krásné,ale mám pocit, že zde člověk platí předvším za značku! Ikdyž věřím, že kvalitní jsou, ale ta cena :-S Máte někdo zkušenost třeba s kuchyněmi Katalpa, Apokork v Berouně, Libovický? Předem moc děkuji za vaše odpovědi :-)
Odpovědět
1
2
@alaaa Ahoj, kuchyni jsem řešila poměrně dlouho. Oresi jsem zavrhla poměrně hned, rpotože mě odrazovalo hlavně to, že nemají variabilitu, Ikea by se mi i líbila, ale stejný problém, navíc ani jedna ze zmíněných neměla barvy, které bych chtěla. PAk jsme ještě prozkoumali asi tři studia - Gorenje, jedno regionální v Benešově, jednoho doporučeného v PRaze, i třeba Nobilii (poměrně kvalitní německá, prodávají třeba Kika nebo Moebelix), ale tam jsme naráželi na cenu, nebo placení montáže zvlášť nebo nekvalitní montážníky zjištěné od známých, kteří v kompletu pak celou kuchyň zkazili... Nakonec jsme šli do jednoho doporučeného truhláře a jsme blažení!:-) Pán přemýšlí, má zlaté ruce i srdce, cenově oka, barevně jak jsem si vysnila, všechno si radši přeměří dvakrát, když neví, zeptá se a je otevřen diskusi, případně dá doporučení atd... Prostě si ho nemůžu vynachválit a až někdo bude ze známých dělat kuchyň, jedině ho doporučím... Do studia bych už nešla... Snad si vybereš dobře!!! Držím palce
Odpovědět
Ahoj, nemáte někdo domeček typu RD styl? Jak jste vyřešili kuchyňskou linku? Moc děkuji za tip, mám z toho dolema :-.
Odpovědět
ja som tiez bola v studiu /Koryna/ a rozpocet ma dorazil... Skoncili sme na doporucenie kamosky u truhlara , zatial este doladujeme projekt, ale vyzera to dobre, aj ta cena... Vnutro je od firmy Blum, to pouziva aj Koryna...Tak vam potom poreferujem, ako to cele dopadlo...
Odpovědět
Ahoj :-D tak my nejdříve byli v Oresi (tenkrát v dubnu byla akce na slevy ;-) ) , no a sleva byla fakt úžasná :-D byli jsme na 90tisících bez spotřebičů a vybavení šuplíků atd. takže by nás to vyšlo na 100tisích s vybavením šuplíků (bez spotřebičů). Takže jsme dorazili do Koryny a byli jsme na stejné ceně :-) takže jsme se rozhodovali co se bude dít dál :-) Manžel rozhodl, že ještě půjdeme k jednomu soukromníkovi a ten vyhrál :-) je to známý a hlavně máme to přímo tady ve městě a kvalita je taky super :-) O Ikei jsem uvažovala, ale manžel zavrhl :-D Libovický mi bohužel napsal, že by to bylo hodně drahé, protože v okolí není jejich žádná pobočka :-( Do konce měsíce bychom měli mít byt hotový, tak uvidíme :-) jak byl známý šikovný :-D
Odpovědět
Profilova fotka
ja mam ted kuchyn od Libovickeho a resime trosku budoucnost a v Sykorovi jsem byla hoooodne prekvapena, jaka fajn cena tam byla......
Odpovědět
A kde je návrh + cenová kalkulace zdarma i v případě, že si návrh odnesu a kuchyni poté neobjednám? Vím, že v Oresi, v Ikee, ale z těch lepších moc nevím - u Libovického v Praze tuším taky zdarma, ne?? Sýkora těžko nebo ano? U Koryny se myslím za návrh platí. Co další, nevíte?? Díky ;-)
Odpovědět
u Oresi máš zdarma ;-) u Koryni bys měla platit cca 1500,- pokud není akce (v dubnu jsme měli akci zdarma) u Ikei také návrh zdarma a Libovický má myslím taky zdarma ;-)
Odpovědět
U sýkory to není zdarma, je to za 4 000,- a pokud si kuchyn od nich vezmete tak Vám to odečtou. my máme si u sýkory kuchyn a nebyla vůbec levná a můžu říct, že bych k sýkorovi už v životě nešla, první při montáži zjistili, že slečna když navrhovala kuchyn tak zapomněla na futra a kdo myslíte, že za její chybu zaplatil, platili jsme celou novou skřín my a jedině co nám uznali tak že nám vyměnili nerezové pojezdy a to až na podruhé jelikož měli špatný rozměr, jelikož je to stříkaný vínový lak tak se oprýskává , u ostrůvku nám dole křuhlo dřevo, jde to vidět, ale od sýkory jsem nepřijeli jelikož to posuzují podle fotky, prý na základě svých dlouhodobých zkušeností, jelikož nám teda vadilo, že po půl roce užívání linky jsou tam závady, jdou tam vidět i rýhy od nehtů jak se bere za úchytka a když jsme se na to ptali, tak co by jsme prý po laku chtěli. máme i jiný lakovaný nábytek od jiných firem a problémy nemáme a není ani tak náročný na údržbu jak tahle kuchyn. měli jsme smlouvu i u právníka,protože nám přišlo pěkně sprostý, že po půl roce kuchyn vypadá tak jak vypadá, a že se nepřijedou ani na ten ostrůvek podívat a na ty dvířka kde je lak odřený, a ten nám řekl, že podle jejich smlouvy vůbec nemusí nic, že když nechtějí tak že nevyreklamujete ani úchytku, takže tolik o firmě sýkora a to jsme jim tam nechali pěknou sumu, jelikož od nich máme i 4 koupelny, samostatnou sprchu u bazénu, a samostatné 3 wc, a prostě s tím neuděláme nic a šli jsme to té firmy, jelikož jsme si říkali, že sýkora má jméno a největší drzost byla, když se nás zeptali jestli by si tu naši kuchyn mohli vyfotit a dát do katalogů jako kuchyn roku, takže reklamaci žádnou a kuchyn to katalogů ano, copak jsem blázen a navíc, že je za to finanční kompenzace a to i za ty koupelny a hádejte jaká, slevové poukazy na nádobí, které si koupíte u nich. takže sýkora je bez komentáře. bacha na smlouvy i u hanáka, má prý stejné, ale co jsem slyšela od známých, škoda že až ted tak prý ten reklamace vyřizuje bez problémů nejpozději do tří dnů. jelikož jsme o něm taky uvažovali ale nakonec jsme si vzali sýkoru aby jsme měli u toho i koupelny, což to byl taky gol,. ale to jsem psala v jiném foru.
Odpovědět
možem potvrdiť, že u Koryny je 1500kč za návrh, ak si u nich objednáte, tak to odčítajú. /samozrejme je k tomu aj rozpočet, približný/ Ja som teda vzala návrh a fičala k truhlárovi. Tak uvidíme...na podzim... Ale počula som, že pár ľudí malo tiež fest problém s reklamáciou u Koryny.
Odpovědět
Profilova fotka
já jsem byla u Koryny ani ne před měsícem a nikdo po mě žádný peníze nechtěl, návrh byl zdarma :)
Odpovědět
Profilova fotka
Sykora zdarma :-)
Odpovědět
oresi taky zdarma ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
tak to je potom super, ze uz to robia zadara, ja som bola v Koryne minuly rok na podzim:-)
Odpovědět
Tak koukám, že to asi bude město od města nebo nevím =-) , ale ptala jsem se včera v Koryně v Liberci a za návrh se platí 1000,-Kč a u Sykory v Liberci 2000,-Kč. U obou se po to objednání kuchyně odečítá.
Odpovědět
Fangi: my máme od sýkory v brně a chtěli 4000,- a pak to odečetli a u koupelen to samé.
Odpovědět
Ostrava - podzim 2009 - Koryna, za 1500 kč:-) a pak mi pan truhlar stejne jeste trchu upravil ten navrh, mrknul na to "chlapskym okem " :-)
Odpovědět
Já si dělala návrh sama v programu ALNO...a ten pak poslala do některých studií, ať mi to nacení...:-)
Odpovědět
Nechala jsem si udělat návrh v kuch.studiu Katalpa na Praze 4. Dělají ho zde zadarmo - pošlou mi to na e-mail ;-) Je tedy pravda, že měl být do týdne a čekám už 14 dní....ale dám jim ještě týden a volám ]-( Na základě jejich návrhu pak rozešlu ostatním studiím a truhlářům a uvidím jak se to bude pohybovat cenově ;-)
Odpovědět
V Praze návrh ve studiu Libovický zdarma a krása x-) A cenově mě překvapilo, že super ;-) Kuchyň ještě není vyrobená, ale jinak doporučuju ;-)
Odpovědět
My máme kuchyň od Sýkory a už bych od nich nic nevzala! Mají kvalitní materiál, ale to je tak vše. Montáž jedna velká katastrofa - samé zádrhely a neochota něco opravovat! Když si dám dohromady i postřehy od různých známých, tak zjišťuji, že velká studia nic moc. Nyní bych určitě šla přímo k nějakému stolářovi, aby mi udělal kuchyň.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky.. vzhledem k tomu, že přítel je truhlář, párkrát jsme tyhle studia řešili. A mezi lidmi z branže se ví, že např. Oresi dováží typové skřínky z Polska i s levným kováním a pak je vydává za svoje výrobky, přičemž pokud vám slíbí kuchyň tzv. na míru, odoveze opět typovky a pár atypických skříněk holt vyrobí sami. Takže pokud máte představu o kuchyni, tam bych určitě nešla.
Odpovědět
Ahoj holky, když sme si vybírali kuchyň do bytu, byli jsme nejdřív v Oresi - lákali nás tam na krátkou dobu dodání - což je fakt, jak píše kajovaevicka tak mají skříňky hotové a pokud si vymyslíte nějakou mimo jejich standartní rozměry, tak to holt vyrobí. Návrhy jsou tam zdarma. Nás spíš od Oresi odradila paní, která nám návrhy dělala. Byla arogantní, na všechno co jsem tam chtěla mi řekla, že je to hloupost ( do teď nevím proč, mám ty svoje " hlouposti " v kuchyni a skvěle fungují ), byla neochotná a jakoby bychom ji tam otravovali. Asi měla špatný den :-D Potom sme byli v Gorenji. Také tam dělají návrhy zdarma. Skvělá spolupráce, veškeré vzorky nám ukázali přímo ve studiu, perfektní návrh a skvělé vychytávky, ale trochu nás brzdila cena. Tak sme ten návrh vzali k Hanákovi. Nacenili nám to hodně podobně jako v Gorenji. Takže máme kuchyň od Hanáka a naprostá spokojenost. Sice se protáhla doba dodání z jednoho měsíce na tři, ale stálo to za to !!! Pokud tam byl nějaký problém ( např. promáčklá digestoř ), během chvilky přijeli, odvezli a objednali jinou, která přišla asi do druhého dne. Chyběla baterie, tak stačilo opět jen zavolat a vše ok ;-) Pán který nám ji montoval byl vážně profík a měli jsme na něj asi štěstí. Ráno přišel na čas, nešel ani na oběd, pracoval samostatně a nic pro něj nebyl problém ;-) Do domu budeme určitě chtít zase kuchyň od Hanáka. Jsou určitě kvalitní, máme ji teď rok a není na ní ani škrábnutí, prostě žádná známka opotřebení ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Je to sice už starší téma, ale napíšu také své zkušenosti, třeba pomohou opět někomu novému :) Když jsme vybírali kuchyň první kam jsme šli bylo Oresi, krom toho, že nemají atypy, takže jsme už barem zasahovali pomalu do obýváku a skřínka v rohu nešla úplně otevřít, pani (stejně jako v předchozím příspěvu) jsme nejspíše otravovali, neměla zájem nijak poradit, řekla nám, že sice skřínku neotevřeme úplně, ale něco tam dáme, to mi přijde ujetý, v kuchyni za takový prachy. Pak sme obcházeli různě moebelix atd. cenově někdě i lepší, ale nic nás nenadchlo. V Katalpě sme narazili na šikovnýho chlápka, návrh udělal krásný, poradil, ale cena byla mimo naše možnosti. Nakonec jsem někde na netu našla odkaz na truhláře z Východních Čech. Jedná se o Kuchyně Piňos. Paní byla moc milá, poradila, poslala mi x návrhů, odepisovala i o víkedu když jsme obkládali a potřebovali radu :) I přesto že se nám nakonec stěhování a kuchyň prodloužila a trvalo to cca rok než jsme objednali, nebyl jediný problém. Kuchyň byla vyrobená ještě dřív, než byl původní termín, montáž dělal sám truhlář s kolegou a opět bez jediného problémy, se vším si poradili. Cena byla podobná jako Oresi. I když v naší kuchyni byla započítaná doprava, montáž, dojezdy ve všech dvířkách, světla atd.... za sebe jednoznačně doporučuji, kvalitní kuchyň za přijatelné peníze, ale hlavně výborné jednání.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
@mlinek Dobrý den, pane Mlinku. My máme kromě truhláře, moc dobré zkušenosti se studiem Culina. Zatím jsme tam velmi spokojení. :-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Ahoj, mno měl jsem tu možnost v jednom ze sektorových kuchyní pracovat. Když se narazí na dobré prodejce a HLAVNĚ MONTÉRY, tak to nemusí být špatné a pokud vychází prostor...Určitě bych doporučoval dvířka z lamina a vůbec NE fólii...!!I když některá studia mají fólii lepší.. ALE, jakmile jsem začal pracovat na zakázku...to se nedá srovnat...pokud to není "garážovej hodinový manžel" - necháš to vyrábět domácího výrobce -ten výběr materiálů až přechází zrak -neomezené možnosti (teda musí to jít konstrukčně), domluvíš se jak to chceš a NE že...tady musíme tak, jelikož nemáme tento rozměr...tahle skříň musí být s tímto korpusem, protože to jinak v krabici není...atd...atd.. -pokud truhlář má nějaký odběr materiálu, tak má i super ceny !!! -dále může ti udělat i zbytek materiálu a použít stejné dekory, pokud budeš chtít... asi nevím co dál...... Ať to dobře dopadne...
Odpovědět
@scared ahoj, mohla by jste mi dát prosím kontakt na toho úžasného pane truhláře? Mom budu dělat komplet byt a už jsem kontaktovala kuchnske studio Dušek z Prosenic, ale pokud by to šlo i jinak, tak budu rada. Peněz na rozhazování moc nemám a take potřebujipředělat dětskou postel. Moc by mi to pomohlo. moc děkuji Petra
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
Ahoj, chtěla bych obnovit toto téma... pomalu ale jistě začínáme s výběrem kuchyně a vůbec nevím, kde začít... Prosím o doporučení kuchyňských studiíí, případně truhlářů. Také prosím o rady kam nechodit, na co si dát pozor atd. Se zařizováním kuchyně nemáme žádné zkušenosti, tak se ráda nechám poučit :-). Děkuju
Odpovědět
Profilova fotka
@wassabi ahoj, nedávno jsme tohle taky řešili. Můžu doporučit kuchyň. studio Siko, sice nákresy jsme měli sami, tak nám jen dopilovali náš návrh. Máme od nich objednanou německou kuchyň. Nechtěli jsme fóliované dvířka, protože se teplem a vlhkem odlepují (máme s tím špatnou zkušenost z naší staré kuchyně). Takže jsme šli do dýhovaných dvířek s lepším olepením hran. Cena je sice vyšší, než u fóliovaných dvířek, ale pro nás byla důležitá kvalita. Snad nás za tu cenu naše nová kuchyň přežije :-D
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?