Lamino místo dlaždic u linky. Musím za sporák dát sklo?

Dobrý den, hledám někoho, kdo má také lanimo (stejné jako pracovní deska, ale tenčí) místo dlaždic. Tvrdí mi, že za sporák musím přes to dát sklo, aby na to nešla pára od vaření. Máteto tak někdo? Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
My máme lamino , sice jinou barvu, než pracovní deska. Sklo, ani nerezovou desku za varnou plochou nemám, deska je tmavá wenge a pokud neco vystříkne, tak mám přípravek na čištění ve spreji sidolux ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, máme za linkou také lamino. Je ve stejné barvě jako korpus skříněk. Ale o malinko silnější. Vypadá to pěkně a je to snadné na údržbu. Sklo za varnou deskou nemáme. Žádné změny , vzhledem k vaření, jsem na zadní desce nezaznamenala ;-) Jo a původné jsem chtěla také tu zadní desku stenou jako desku na lince (ve stejné barvě), ale v kuchyňském studiu mi to naštěstí rozmluvili a jsem ráda. Vypadá to lépe.
Odpovědět
Díky, tak tam to sklo taky nakonec nedáme.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
Můžu se zeptat, čím se to lepí na zeď?? máme to objednané a přemýšlíme jak to tam připevnit bez šroubů.. :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
taky to ted řeším :-) líbilo by se mi sklo, ale to je při 7,5 metrové lince dooost drahé :( a obkladač nám radil at si dáme taky tu desku, že je to lepší než obklady, tak zjištuju kdo to má :-) takže stejnou teda nedávat, dobré vědět :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@malecek já mám za linkou taky lamino stejné jako pracovní desku, ale slabší, ta zádová deska se dává jen 0,9 cm tlustá. Dala bych určitě stejnou jako pracovní deska, bude to hezky jednotné a i ta těsnící lišta tam hezky zanikne.
Odpovědět
@chala Máme, ale přijde mi, že se to špatně čistí. Pořád tam máme šmouhy. A taky je riziko, že když máš doma otce jako mám já, že zapálí celou kuchyni. Občas usne při vaření, nebo si jen tak na tři hodinky někam odejde a nevypne sporák. To jsou pak jistější ty kachličky nebo sklo. Já bych příště brala to sklo. Přijde mi, že jde líp vyleštit.
Odpovědět
@chala @raady PS: My máme také stejné lamino na zdi jako je lamino na skříňkách, vyrobil to brácha truhlář jako překvapení pro mamku, ale mě se to nelíbí. Já bych radši kontrast. Přijde mi že to vypadá líp. Radši se ještě podívej na nějaké fotky na více variant než se rozhodneš.
Odpovědět
@malecek Obklad nebo sklo. jsem truhlář. možná se připravuju o práci,ale myslím , že sklo nebo obklad. protože obkladový panel je široký cca60 cm. ale odsávač par je vždy výš takže tam musí bejt spoj. a já si myslím že pára z hrnce se z laminem nemá moc ráda. možná to je jen můj názor. nikomu nic nevnucuji. sklo je zas potřeba tvrzené. každej lepší sklenář to udělá. nechodit do studia 100% příplatek :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@woods teda vy mi dáváte... už jsem byla skoro rozhodnutá a ted zas zasetý červík pochybnosti...
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlasím s @woods My si dali v byte lamino, to same co deska a mame teda sporak v rohu a plynovy, nicmene jsem delala sirup ve velkem hrnci a nevsimla si, ze se opira mirne o desku a pak na te bile stene (bile lamino se vzorem) jsem mela celkem velky cerny obrazec plaminku... ale i za sporakem uz mam nize nejake bublinky, bo para opravdu dela svoje. Pravda, mame to dost blizko, nebrali jsme tenkou desku, ael stejnou, co na stole (tusim neco kolem 2cm) a mame horaky, ne elektrickou desku, ale pouzivame teprve 3,5roku a znamky pouziti par a tepla jsou z blizka videt. Do noveho bydleni to riskovat znovu nebudeme a davame sklo..ac budeme mit indukci.
Odpovědět
opravdu to nechci hanit, ale ještě mi to přijde dost drahý. je to dražší než pracovní deska. když se to vezme na metr obkladu. tak máte obklad fakt luxus.
Odpovědět
Článek se načítá
@malecek ... já půjdu do obkladu, je to jistota, sice spáry, ale čistit se musí všechno ;-) ... i když budeme mít indukci, desky i v části sporáku bych se prostě bála a ten spoj pod digestoří by mi taky vadil (namáhané místo) .... toš tak ;-)
Odpovědět
jo každej to co se mu líbí :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@malecek Měli jsme desku z lamina ve třech kuchyních celkově a spokojenost.V jedné kuchyni v barvě korpusů skříněk a v jedné stejnou jako pracovní deska.V současné máme kombinaci-na části v barvě pracovní desky a na části korpusu.Fotky současné kuchyně mám v albu pididomeček a jedné z minulých pak v albu budoucí domeček,tak se kdyžtak podívej. Měli jsme za plynovým sporákem,sklokeramikou a indukcí a nikdy jsme s tím neměli sebemenší problém(a to takřka nepoužívám digestoř)..Ale třeba mamča si ji za plynovým sporákem pěkně na jednom místě opálila od hrnce,což třeba já nechápu,jak to dokázala,ale budíž... ;-) Jediné,co mi vadí je na současné tmavé barvě je vše vidět,na světlých variantách nebylo skoro nic, takže cca 1x v týdnu musím trošku více vypulírovat,ale zase to mi zabere 10 min.max.,takže se to dá. Desku za sporákem máme celou velkou v kuse,žádný spoj po 60cm nemáme,tak to asi nemusí být vždy. Jinak souhlas s @woods ,finančně to do současné kuchyně nebylo nic levného...
Odpovědět
Řeším teď taky to samé. Sporák bude plynový a vůbec nevím, co dát. Nejraděj bych sklo, ale ta cena :( Má někdo kombinaci lamina a za sporákem obklad? Nedokážu představit jak by to vypadalo.
Odpovědět
@mak07 kolik je ta cena???
Odpovědět
Profilova fotka
my budeme mít indukci. mi nabízeli i lacobel (sklo na lamino desce) a za to chtěli okolo 1500kč za metr při 50cm výšce a vyšší až skoro 2000kč za metr při mých skoro 7,5 m linky a asi 6m co bych potřebovala té desky docela darda..... :-|
Odpovědět
@woods od 3tis nahoru :-| Záleží na tloušťce, barvě, otvorů na zásuvky atd...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?