Parní trouba. Máte zkušenost?

máte někdo zkušenost s parní troubou, resp. kombinovanou parní troubou? přemýšlím o Bosch HBC 36D753 - kombinace horkovzduch+pára
Odpovědět
jen jsem slysela a to same dobre reference
Odpovědět
niki - díky třeba se tu ještě najde někdo, kdo má s parní torubou osobní zkušenost 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Prý je dobrá, jen pozor ...neupeces v ní buchtu nebo kure do krupava ...je to proste pára. Takze k parní troube je fajn jeste normální :-)
Odpovědět
bubli - to já vím, že v parní neupeču nic s kůrčičkou, ale ta Bosch je kombinovaná a horkovyduchem, takže tam by šla i ta buchta i masíčko s kůřčičkou ;-) spíš mě teď napadá, jestli se ta investice fakt vzplatí, jestli nekoupit horkovzdušnou troubu s grilem a pak jen parní hrnec :-. přeci jen ta bosch stojí 36tis. přes net :-|
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
Taky uvazuju o kombinaci horkovzduch + para, divala jsem se na tuhle http://www.fagorcz.cz/fagor/prodcz.as...
Odpovědět
martuli: také řeším do nové kuchyně parní troubu, zatím mě v kuchynských studiích více přesvědčují na samostatnou parní a klasickou si dát spolu s mikrovlnkou. Tak stále nevím.
Odpovědět
Profilova fotka
Kasickou k mikrovlnkou ma myslim odsud Kristi a je spokojena Ja bohuzel mam misto jen na jednu vestavnou :-(
Odpovědět
Já nemyslím klasickou mikrovlnku, ale klasickou troubu kombinovanou s mikrovlnkou a pak samostatnou parní troubu, chci také obojí zabudované. A do kuchyně se mi nevejdou už tři přístroje. Tady je třeba parní trouba od Fagoru, pro konkétní výrobek ještě rozhodnuta nejsem. http://www.fagorcz.cz/udata/files/486...
Odpovědět
Profilova fotka
Vim, klasickou troubu s mikrovlnkou v jednom ma Kristi
Odpovědět
martuli: a mikrovlnku už nebudete pořizovat? Mně ve studiu říkali, že není třeba, že parní trouba vše ohřeje, i když déle, ale manžel ji chce. Bohužel zatím moc lidí bud kombinovanou parní nebo samostatnou nemá. Já jsem zatím našla jen jednu paní, co má samostatnou a moc si ji chválí.
Odpovědět
Profilova fotka
Mikrovlnku mame Mamky kolegyne pry ma kombi horkovzduch a para tak jsem ji zaukolovala, aby zjistila co a jak
Odpovědět
Super. Až budeš něco vědět, dej,prosím, vědět.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Ahoj, teď jsem narazila na tuto diskuzi. Mám samostatnou parní troubu fagor, je to tato http://www.fagor.com/cz/fagor/Wc597f1.... Jsem s ní maximálně spokojená. Do kombinované trouby bych asi nešla, já ji sice neviděla, ale bude v ní taky nádobka na vodu a ta bude zabírat místo v troubě. Navíc já hodně dělám třeba maso v klasické troubě a v páře vařím zeleninu či brambory, což by u kombinace asi moc nešlo.
Odpovědět
Zdar, narazil jsem na tuto diskusi a tak bych chtel taky prispet svou trochou do mlyna,existuji i parni trouby, ve kterych se da varit v pare i tradicne a zaroven to ruzne kombinovat, je to samozrejme jina cenova kategorie, ale v akci se daji sehnat i za slusnou cenu, viz odkazy: http://elektrospotrebice.elektrocz.co... dalsi: http://www.obchod-elektro.cz/product_... a jeste jeden: http://www.vestavba-spotrebice.cz/cla...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
chtěla bych obnovit tuto diskuzi....máte někdo zkušenost s kombinovanou troubou tzn. pára + horkovzduch? Jak jste spokojeni? já osobně přemýšlím o troubě aeg.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 10 měsících
Profilova fotka
po delší době bych ráda obnovila diskuzi - rozhoduji se jestli koupit zvlášť horkovzdušnou a zvlášť parní troubu nebo koupit kombinovanou horký vzduch + pára v jednom ... máte prosím někdo zkušenost? Děkuji!!!
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Taky bych uvítala vaše zkušenosti. Chtěla bych kombinaci parní a horkovzduch. Hlavně mě zajímá, jestli se v tom dá upéct i klasická buchta........vejde se běžný plech? Ta od siemensu (HB 24D582) je celkem malá, ale ted jsem koukala na jednu AEG (BS7314401M) a ta je velká až až.
Odpovědět
ahoj, máte někdo troubu v kombinaci mikrovlny + pára + horkovzduch? Nejraději bych takto všechno dohromady. Mám místo na dva takové spotřebiče ... myslíte, že je lepší horkovzduch + mikrovlny a pak zvlášť parní trouba? A nebo třeba mikrovlny + pára a zvlášť horkovzduch? Nějak se v tom ztrácím :-| Osobně uvažuji o Whirlpool nebo Bauknech.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Obdnovuji diskuzi na parní troubu. Výhody/Nevýhody. Co v ní vše děláte? Rozhoduji se jestli pořídit parní troubu nebo nad obyč. troubu dát mikrovlnku.. Díky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@85jana85 Vařim v ní denně, veškeré přílohy - brambory, rýži, těstoviny, knedliky bramborové - houskové - tvatohové plněné, dělala jsem v ní i paštiku, vývar, zeleninu a dokonce i Creme brulee. Ohřávám v ní hotové jídlo - nestane se že mám připečené strany a střed studený, občas rozmrazuji (převážně maliny :) ). Když byl syn ještě miminko sterilovala jsem v ní lahvičky. Nedám na ní dopustit. Mám Miele DG 2661 (8let) Výhody: jsem vyjmenovala Nevýhody: pořizovací cena (ale stoji to za to), když porovnávám rychlost ohřevu v M.T. tak je rychlejší, protože pára se nahřívá cca 5min a pak ohřívá stejný čas jako u M.T. parní trouba neni na ohříváni tekutin - na to je indukce - ta je jeste rychlejsi než M.T, pokud deláte v M.T. popcorn tak v páře to nejde (nebo já to nezkoušela) U mě výhody výrazně převyšují nevýhody :-) Mikrovlnku už nemám a ani mi nechybí
Odpovědět
Profilova fotka
My určitě budeme parní troubu pořizovat. Prozatím mám parní hrnec a jídlo z něj je fantastické. Budeme ji mít místo MW. Dá se v ní ohřát všechno, krom nápojů, ale to zvládne indukce
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Profilova fotka
@verunky V poslední době jsme oba s manželem trochu "nahlodáni" na koupi parní trouby. Budu měnit jak troubu, tak MW, která je nad troubou. Myslíš, že MW troubu tato parní plně nahradí. Přeci jen občas něco ohříváme. Hodně vařím bramborové knedlíky - budu tam moci vařit i ty? Ráda bych tam samozřejmě i ohřávala jídlo, nechávala kynout těsto a třeba i zavařovala v létě džemy. No a samozřejmě vařila. V neposlední řadě mám dotaz ohledně údržby a čištění, zda to nezabere moc času. Koukala jsem na tyto od zn. Siemens (nebo podobné od Bosch). http://www.siemens-home.com/cz/spotře... http://www.siemens-home.com/cz/spotře... http://www.siemens-home.com/cz/spotře... Myslíš, že by to byla dobrá volba? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jeniki89 Ahoj... na rovinu - možná si budeš myslet že se ti snažim "nacpat" neco draheho, ale když parní troubu tak jedině Miele! Hlavní rozdíl mezi Miele a všem ostatnim je to, že že jediná Miele parni trouba má VYVÍJENÍ PÁRY MIMO VARNÝ PROSTOR což je hodně zásadní když vaříš v páře. Když to řeknu uplně jednoduše BSH (Bosch-Siemens), AEG group a jiné... mají ve varném prostoru takovou mističku, která se zahřívá a následně je do ní pouštěna voda která se vypařuje - takže takovej drahej napařovač. neříkám že to neuvaří - ale z vlastní zkušenosti ti je nemužu doporučit. Jinak ja v paře (mam Miele) vařím veškerý přilohy co se dají vařit ve vodě (brambory, knedliky - bramborový,kynutý,plneny,ovocny,- testoviny, rýže, zeleninu), vajíčka, maso - (v podravinářské folii, které pak jen osmahnu na pánví aby mělo kurku), nechávám v ní kynout těsto,creme brulee, atd.... V Miele jde vařit, ohřívat, blanšírovat, zavařovat, kynout. Údržba u Miele je jen že vytřu kondenzát na stěnách, kterého není moc (cca 1min) ... u siemense musiš jak otřít stěny, tak vysušit tu mističku.
Odpovědět
Profilova fotka
@verunky Koukala jsem na tu siemens a měla po straně nějaký zásobník na vodu, který šel vyndat, tak jsem myslela, že to funguje tak nějak podobně jako ta Miele. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jeniki89 To sice má ale jako u Miele to neni. Základní parní trouba Miele, která se dá vestavět do horní skříňky (je mělká) má zásobník ve kterém se pára rovnou vytváří, velké parní trouby Miele mají už jen zásobník na vodu, ale pára se vytváří pořát mimo varný prostor. Ještě jsem zapoměla podotknout, že hlavní rozdíl je také v tom: u Miele když je párá vháněna do prostoru tak je vytlačován kyslik, a to zbůsobuje že potraviny neztrácí barvu a nutriční hodnoty. Pokud chceš kvalitní páru jak bez kompromisu! "Miele vše ostatní je kompromis"
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@verunky DObrý den, právě jsme ve vybírání kuchyně platí stále to, že Miele nikdo v této technologii nedostihl ? Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@spaly ano ;-) spousta věci si Miele vyvine a patentuje. Platí že cokoliv co děla s vodou (pracka, susicka mycka, parní trouba a konvektomat) ma Miele nejlepsi. Jinak vše vyrobeno v Německu (krom základních a volné stojících mycek a vrchem plnenych praček - ty jdou vyrobeny tady u nas v Uničově) kvalitní materiály, každy kus testován ... A všechny výrobky jsou testovány na 20let životnosti (je počítáno treba u myčky jeden cyklus denně) :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
My už parní troubu máme asi 5 let a nemůžu si stěžovat, je skvělá. Máme taky bosh, ale jinej typ. Zatím bez problémů... Koupili jsme ji normálně na jednom eshopu.
Odpovědět
@fendibendi .... nemohl jsem si vzpomenout na jakým to bylo eshopu, tak jsem se zeptal ženy, tak říkala, že jsme to prý kupovali tady https://gastromania.cz/ ;-) třeba se vám tam taky něco zalíbí.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
@ala8888 @copa @martuli @pukanka @kj @vaveva @pettunie @veverik_ @jeniki89 Pořídili jste nakonec parní troubu? A jakou? Jak jste spokojeni?
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?