Pohotovostní režim u indukce odebírá stále nějaký proud?

Profilova fotka
V dohledné době budeme měnit na chalupě sklokeramickou desku. Chtěli bychom už indukci. Někde jsem ale slyšela, že indukce je zapnutá stále v pohotovostním režimu a tudíž i při nevaření odebírá nějaký proud? Je to prosím pravda? Jde mne o to, že na chalupě vesměs vařím jen o víkendu, syn přes týden si tam nevaří nic. Tak jestli se to v našem případě vyplatí. Abych neušetřila energii při vaření a na druhé straně nepřicházela o peníze s pohotovostním režimem. Nyní máme sklokeramiku a ta v žádném standby režimu není. Díky
Odpovědět
ja mam indukci electrolux, ale o pohotovostnim rezimu nevim. Da se nastavit ruzne funkce. Ja mam, ze bud vari nebo je vypla, nic mezitim:) ani si neumim predstavit, kdyz ho normalne vypnu, ze by neco zral.
Odpovědět
Profilova fotka
O pohotovostním režimu u indukce slyším poprvé - máme Bosch a musí se nejdřív celá zapnout a pak musím zapnout konkrétní plotýnku/y. Při vypnutí je to stejné - vypnu plotýnku a následně celou indukci, nebo když vypnu jen plotýnku, tak po chvilce se vypne indukce sama.
Odpovědět
mám to přesně tak jako paní nade mnou ;-)
Odpovědět
Provedla jsem pro jistotu test. Všechny jističe až na ten k varné desce shozené a při kontrole elektroměru se ani nehne. Naše indukce teda žádnou pohotovostní polohu při které by odebírala proud nemá (Bosch).
Odpovědět
Profilova fotka
Všechno, co nemá klasické mechanické spínače a přepínače (kolečka a čudlíky), ale jenom pouze dotyková tlačítka odebírá nějaký proud, protože stand-by režim tak funguje. Jinak by to nešlo zapnout. Odběr se pohybuje u nových přístrojů v řádech wattů, takže za rok to může hodit nějakou korunu.
Odpovědět
pohotovostní rezim podle mě má kazdá varná deska s dotykovým ovládáním, jak by jinak deska poznala a zapinala se po dotyku, nejaký snímac tam být musí který prave tohle pozná a tudís desku (plotýnku) zapne/vypne.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?