Rozmístění spotřebičů a ostrůvek

Ahoj, v kuchyni plánujeme dlouhé 1,65m fix okno "střílnu" zarovnanou s pracovní deskou. Můžete se prosím mrknout na rozložení spotřebičů? Udělali byste něco jinak? Ostrůvek chci navíc kvůli další pracov. ploše a dole úložn. prostoru. Nechci na něm varnou desku. Vlevo budou dvě velké potravin. skříně. Než to definitivně odsouhlasíme, poraďte, zda byste něco někam umístili jinak. Moc díky.
Odpovědět
@jit321 přijde mi, že je ten ostrůvek dost úzký, většinou se dělá v šíři 100 cm a více, na obrázku vypadá jako 60 cm (60 cm znám poloostrovy, neboli protáhnutá do L kuchyně). Byla by škoda tady ten prostor nevyužít (úložné prostory z obou stran) a taky je potřeba si sem naplánovat elektřinu na zásuvky. Na pravé straně bude lednice a vysoké skříně či nízké? Z obrázku to není zřejmé. Pokud ano, řekla bych, že u dřezu není moc místa zprava. Pokud tam budou jen nízké, zkuste si to naprojektovat v nějakém dostupném programu ať vidíte výsledek. Za mě bych si taky tu indukci posunula lehce do leva, aby se tam na zdi vycentrovala digestoř a nedávala bych tam žádné pověšené skříňky.
Odpovědět
@jit321 shodou okolností jsem teď viděla pěknou kuchyň ve fotoblogu, kde mají právě tu indukci vycentrovanou, posílám odkaz jako inspiraci - takto nějak jsem to myslela 😉 https://www.modrastrecha.cz/blog/luci...
Odpovědět
Profilova fotka
Mně připadá, že máte indukční desku hodně blízko okna, aby pak nebylo neustále mastné...
Odpovědět
Profilova fotka
Přijde mi, že máte velikou mezeru mezi ostruvkem a linkou. Ideální ulička je podle mě 110cm, aby to bylo na pohodlnou otočku. Když je víc, už jsou to kroky navíc, rozšířila bych ostrůvek do uličky..
Odpovědět
Máme to podobně ..
Odpovědět
Nakonec volba od truhlare ale zpracování bude stejne ..
Odpovědět
Moc všem děkuju za postřehy, s šířkou ostrůvku máte pravdu a s digestoří taky.
Odpovědět
Řešíme podobný prostor. Nakonec vyhraje varianta viz obrázek. lakaj23 - Dal bych si pozor na prostor kolem varné desky. Momentálně máme v bytě na jedné straně vedle varné desky cca 15 cm a nevyhovuje nám to.
Odpovědět
toho mista od varne desky vlevo je malo, to vim😞 doma mame ted 40cm a ideal, ale nevim,kam jinam tu troubu s mikrovlnkou nacpat. když ji dam doprava vedle lednice, bude to OK? tech velkych skrini vlevo se nechci vzdat, to je misto špajzu na potraviny. tohle je z nějakeho zdarma programu udelana mnou verze.
Odpovědět
druhy obrazek z jineho uhlu
Odpovědět
@jit321 určitě můžete dát troubu vedle lednice, taky to tak máme a ničemu to nevadí. Budete si dělat kuchyň sami nebo plánujete jít do studia? Pokud do kuchyňského studia, tak vám určitě poradí ještě další vychytávky.
Odpovědět
Už jsme byli v Oresi, před tím to měl projektant jinak, dával varn. desku na poloostrůvek, tohle řešení navrhli v Oresi, ale chceme to raději zadat stolaři.
Odpovědět
Článek se načítá
@jit321 Asi každého věc, ale my jsme mikrovlnku zrušili, protože ji nepoužíváme a ohřívání v ní nám stejně nevyhovuje. A troubu dáme pod desku nebo případně zabudujeme do vyššího ostrůvku.
Odpovědět
Profilova fotka
@jit321 Řešení z Oresi vypadá dobře, jenom bych nedával skříně vlevo a prodloužil tím uličku i pracovní plochy,
Odpovědět
Indukce v rohu bez mista vedle je opravdu spatne. Ma to takto tchyne a kdyz tam varim, tak vzdycky nadavam😄. Kdyz je vetsi hrnec nebo panev, tak se tam nevejdou. Chybi i odkladaci prostor z obou stran, nehlede na to, ze stena vedle indukce je cela zaprskana od vareni - bocni panel vysoke skrine s troubou by trpel. Navic mi prijde, ze mate malo prostoru mezi drezem a indukci. Reseni od Oresi se mi nelibi, protoze prijdete o snadny pruchod ven na terasu. Nejde hodit vysoke skrine na stranu, kde je nyni lednice a lednici misto skrini? Pod oknem nechat linku s drezem a indukci, me by se i libilo nechat bez hornich skrinek, ale to je individualni jak se komu libi.
Odpovědět
děkuji všem za postřehy, nakonec jsme zrušili horní skříňky, vlevo tu troubu a tohle je návrh zdarma z webu, co jsem si podle vašich rad předělala.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?