Sada hrnců Tescoma, jsou kvalitnější než obyčejné?

Zdravím, s přítelem jdeme bydlet do nového a chceme k vánocům sadu nádobí, já bych ráda sadu z TESCOMA PRESTO, ale budoucí tchýně tvrdí že stačí koupit z makra obyč hrnce, cenový rozdíl je cca 800 kč na sadu, prý je ale kvalita nastejno,máte zkušenost? jsou tescoma hrnce kvalitnější? nbeo nikoliv? děkuji
Odpovědět
@jesterbonik Ahoj, ja mam hrnce z Tescomy a taky z Ikey, nevidim v tom zas takovy rozdil, ale papinak z Tescomy mam a ten je super, je to videt, ze je to kvalitni.
Odpovědět
dle mé zkušenosti už bych koupila jiné než tescoma, odlepuje se mi dno a zatýká do nich voda, pak mi to při vaření prská, takže nic moc :-( Jinak jsem je koupila kvůli ceně, zdáli se mi levné, sada za 2000 Kč. No, nějakou dobu ještě vydrží a pak koupím nějaké lepšejší :-) Zkusím třeba tefal, nebo něco jiného :-)
Odpovědět
Tescomu měla mamka a žádný zázrak to nebyl (službu ale jistě udělaly)... jestli budete ochotní investovat více, tak třeba: hrnce-panve.cz
Odpovědět
My si museli koupit novou sadu na indukci od Tescomy, je to sada Amila a jsou super. Jsou lehke, voda z mycky do nich nezateka. Jsou drazsi, ale vyplati si priplatit. Predtim jsme meli taky od Tescomy tulip a ty jsme meli skoro 8 let a kdyby jsme si nedali indukci, tak je mame jeste ted. ;-)
Odpovědět
My máme už asi 12 let Tescomu Tulip. Měnit kvůli varné desky jsme nemuseli, neb jsme si pořídili obyčejnou sklokeramiku. A pořád slouží dobře, bez chybičky. Akorát mi vadí, že hrnce mají duté uši a zátéká do nich voda v myčce - po každém vypnutí myčky musím otočit dnem dolů, aby voda z uší vytekla. Takže doporučuji kvůli myčce pečlivě vybrat hrnce, do kterých nebude zatékat voda.
Odpovědět
My máme Tescoma Tulip už asi 5 let a pokaždý když jdu vařit, tak se těším, že si koupím nový hrnce a tyhle poletí. Jeden kastroul jsme museli asi po půl roce reklamovat - normálně v půlce praskl, udělala se v něm díra cca 5cm dlouhá. Jeden pak tekl dole ve sváru. Poklice se nedá zvednou bez utěrky nebo chňapky. Pak má každý kastroul z tý sady jiný průměr dna, takže mi na sporák krásně pasují 2 hrnce z 5ti, zbytek jsou buď menší nebo větší než mám plotýnky (máme sklokeramiku): Pánev se připaluje, takže klasický smažení na ní není. Dalšíjejich problém je ten, že jsou tak divně vypouklý, takže se mi na desku nevydají 2 vedle sebe - jeden vždycky uhýbá. V myčce jsou taky nic moc - v pokličce zůstává voda, a v kastoulu do uší taky zateče nebo zůstane pod tím zantlíkem, takže z myčky je musím vždycky ještě opláchnout a utřít. Tuto sadu už bych nechtěla. Příště se asi vykašlu na všechny možný sady a koupím si hrnce podle toho, jak mi budou vyhovovat a koupím třeba jen jeden a po vyzkoušení dokoupím další. takže Tescoma může být ok, ale Tulip nebrat
Odpovědět
Profilova fotka
mám hrnce tescoma s průhlednou pokličkou a vařím na indukci, kde jsou také potřeba tyto hrnce. spokojenost!
Odpovědět
Profilova fotka
@alcar @ijanka.k holky...neděste mě, že Tulip není na indukci....objednala jsem si je od Ježíška :-D 8-) :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@baru7 možná starší hrnce Tulip na indukci nebyly vhodné (8 let u @ijanka.k a 12 let u @alcar ), ty nové Tulipy na indukci jdou :-) , viz http://www.tescoma.cz/vareni/nadobi/t... Jinak já mám už 2 roky Tescoma Triumph - tuhle sadu: http://sady-nadobi.heureka.cz/tescoma... (chytla jsem v tescu akci a byly tam jen za 2000,- ) a spokojenost - slouží parádně 8-)
Odpovědět
@baru7 Přesně tak, jak píše @sabcav. V roce 2005, když jsme kupovali Tescomu Tulip, tak ještě indukce neexistovala, takže hrnce byly vhodné jen na sklokeramiku a plyn. Pak jsem dokupovala jeden hrnec v roce 2007-08 a ten už na indukci byl. Takže my museli měnit, kvůli sporáku, ale je teda fakt, že mě dost štvali, kvůli tomu, jak zatékala voda z myčky, takže bych je možná stejně časem vyměnila...ale tahle nová sada Amila je fakt suprová. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@sabcav @ijanka.k díky, díky :) taky už jsem koukla na stránky :)
Odpovědět
@jesterbonik Předám info od prodavačky ze specializovaných domácích potřeb (který ale nikomu nevnucuju) - Tescoma je čína, rozhodně lepší volba je Tefal (pánvičky) a pod. a samozřejmě vyšší cenový relace. Mám sadu hrnců české značky Kolimax a nemůžu si je vynachválit. Ale - ano, Tescoma je určitě kvalitnější, než neznačkové sady prodávané např. v Tescu.
Odpovědět
Článek se načítá
@baru7 Tak my si chtěli pořídit indukci, tak jsme ze srandy vyzkoušeli, jestli na hrncích drží magnet. A jaké bylo překvapení, když jsme zjistili, že na některých magnet drží a na některých ne! :-N Přitom na dně u obou napsáno steel. Tak jsme volali do tescomy, jak je možné, že na oceli nedrží magnet?! V podstatě blekotali a nedokázali nám to vysvětlit. Nabídli nám, že jim můžeme ty hrnce, na kterých magnet nedrží poslat zpět a oni nám za to pošlou nové verze, na kterých magnet už držet bude. Nakonec jsme se stejně rozhodli pro klasickou sklokeramiku, tak jsme se na to vyprdli. Jinak s hrncema jsem spokojená, vaří se v nich dobře, nemám s nimi problém, že by se něco připékalo, ani že by z nich někde něco teklo. Jen v té myčce teda jo... :-S Pánev nemám, tu preferuju teflonku Tefal, takže recenzi neposkytnu. @sabcav To vypadá podobně jako ty Tulip. Jinak si všeobecně myslím, že Tescoma je takový zlatý střed. Ani luxus, ale ani žádný šunt. Dnes je snad všechno vyrobeno v Polsku nebo Číně. Toho bych se nebála. Ale je fakt, že moje mamka má už skoro 20 let jakousi hrncovou sadu od Tescomy, co se už dávno neprodává a přijde mi to prostě kvalitnější a preciznější než je teď. Celkově je hrnec takový robustnější a snad i těžší (asi tím, že dno je fakt poctivé), ale není to na škodu.
Odpovědět
Profilova fotka
@alcar tak to je drsne teda :-/ ja jsem ty hrnce moc nevybirala, nejake potrebuju, to jo... Ale fakt nejak nemam cas litat po obchodech a vybirat. A tchyne se nabidla, ze mi hrnce koupi pod stromecek, tak mi to prisel fajn darek, ze bude mit radost, ze je to neco uzitecneho a ja to nemusim resit... A Tulipy zrovna meli v akci, tak jsem ji rikala, at mi je koupi, jsou s tchanem v duchodu, tak jsem nechtela, at je to zruinuje... Myslim, ze budou prima a budou mi stacit;)
Odpovědět
@baru7 Já myslím, že budeš spokojená. ;-)
Odpovědět
mám 6 rokem tescoma home profi a nemám s nima problém ... líbí se mi, že ty pokličky jsou takové nižší, takže v šuplíku nezaberou tolik místa ;-)
Odpovědět
Koupila jsem si hrnce od Tescomy v červenci, už teď jsou poškrábané a flekaté, jsem z toho dost zklamaná, znovu bych si je nekoupila.
Odpovědět
děkuji za názory :) právě kvuli finanční situaci chci nějakou sadu do 3000,- a právě se bojím aby ty obyč z tesca,makra atd. nebyl nějaký šunt který bude hned zničený nebo bude uvolňovat nějaké škodliviny, u těch obyč se například nikde nemužu dočíst zdali mají to sendvičové dno či nikoliv, jsem od rodičů zvyklá na Zepter ale to je opravdu jiná liga :D
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?