Symetrie X asymetrie u kuchyňské linky

Profilova fotka
Prosím poraďte mi. Vymýšlím sestavení kuchyně do RD. Kuchyně bude mít tvar U. Prostřední strana "účka" má rovné 3 metry a přesně uprostřed bude varná deska a digestoř. Jen na tuto stěnu chci horní skřínky. Na levé straně totiž budou vysoké skříně (lednice, spíž, trouby), na pravé straně budou je dolní skřínky kvůli oknu. Uvažuji, jestli mám horní skřínky kolem digestoře sestavit symetricky, nebo naopak asymetricky. Nedovedu posoudit, jestli zde symetrie bude pěkná, nebo naopak nudná a více zajímavosti by vnesla asymetrická sestava horních skřínek. Jediné, co vím, je, že nechci otevřené police ani skřínky. Všechny skřínky budou mít dvířka...prosklené, neprosklené, ještě nevím. Jaký je váš názor?
Odpovědět
Profilova fotka
já jsem Váha a já bych z asymetrie asi zešílela, za mě ať je to stejné
Odpovědět
Profilova fotka
@kirik my mame podobnu kuchynu do U... tiez ako ty v strede U bude 3.3m dlzka v strede varna doska a nad tym digestor... to je vsetko na tej strane... v zadu bude komplet vstavana skrina so spotrebicmi + v predu pult s umyvadlom...
Odpovědět
Profilova fotka
symetrie .. váha nejsem,.. ale taky by mi asymetrie vadila ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kristi Já jsem taky Váha :-) Já taky většinou preferuji symetrii, ale u té kuchyně váhám...jako správná Váha. Asymetrie bude v té kuchyni už tím, že levé rameno budou vysoké skříně a pravé zase jen dolní skřínky. Kdybyste měla chvilku, mrkněte do mého alba, tam jsem dala dva moje náčrty kuchyně. Moc ráda přivítám jakékoliv vaše připomínky nebo nápady.
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud bych měla horní skřínky symetrické, vypadala by naše kuchyň podobně jako na vypůjčené fotce (omlouvám se za stáhnutí fota z netu, pokud by majiteli vadilo, ihned smažu). Nejsem si jistá, jestli se mi ta symetrie líbí. Mně se totiž celkově moc nelíbí, když je řada horních skřínek rozdělena tou digestoří...více se mi líbí digestoře jako solitery na samostatné stěně, kde dominují. Výklopy na té fotce dole mi trochu připomínají oči a digestoř jako frňák :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@kirik no ted sis sama odpovedela, ze se ti to nelibi, v tom pripade to udelej jinak.....
Odpovědět
Profilova fotka
@kristi Ale jinak s tou digestoří to udělat nemůžu. Ta digestoř může být jen na té stěně, kde budou skřínky, uprostřed. Při jakémkoliv řešení budu mít skřínky po obou jejích stranách. Umístění digestoře už je dáno. Teď řeším, jestli zachovat symetričnost, která se nabízí, nebo naopak vymyslet asymetrické řešení.
Odpovědět
dnes symetriu, kazdy architekt by ti ju navrhol, je taky trend v jednoduchosti je krasa a "letia" minimalisticne interieri.
Odpovědět
Profilova fotka
Co mně dalo za námahu v naší malé kuchyni vymyslet alespoň trochu symterie... :-) Mít tu možnost, tak se vůbec nerozmýšlím,asymetrie v kuchni za mě rovná se "bordel"..Každý to vidíme jinak. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kirik - presne ako napísala gigi2...aj vo mne vyvoláva asymetria v kuchyni "bordel" alebo "nebolo iného východiska,len narvať to tam takto" :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Díky všem za názory. O Vánocích ještě zapřemýšlím, kuchyň chceme zadat po _Novém roce.
Odpovědět
zrovna řeším to stejné, přijde mi to naopak zvláštní, když má někdo na stěně jen digestoř (ať už jakkoli designovou), prostě je to takové " nedodělané". Budeme mít stejný tvar kuchyně a výrobce mi navrhoval dát horní skříňky z každé strany okna a nechat samostatně digestoř v čele kolmé stěny. Nelíbí se mi to, za mě určitě symetrii ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@kirik A chcete nezbytně komínovou digestoř? Může být přece zapuštěná do skříňky. Tím se to celé spojí a bude to hezky symetrické. Já nemám ty komínovky rád, málokdo ji vyřeší pěkně, většinou je tam jako pěst na oko...
Odpovědět
Profilova fotka
@janhu Mně by se celkem líbilo mít digestoř zcela samostatně, ale málokdy jsou k tomu podmínky. V naší budoucí kuchyni bych chtěla ty horní skřínky jen na té jedné čelní stěně, kde je i digestoř. Rozfrcané na stěně s oknem by se mi to nelíbilo.
Odpovědět
Profilova fotka
@hugo58 Nebyla bych proti podskřínkové digestoři, netrvám na komínové, nijak zvlášť se mi nelíbí. V tomto zdůrazňuji spíše praktično nad estetičnem. Problém je ale ten, že tím komínem povedeme odtah ke stropu, kde bude sádrokartonem snížený strop a odtah bude zatáčet do pravé boční stěny a tudy ven. Kdybychom to nevyvedli komínem, musela by se plazit roura vzadu na horních skřínkách doprava ke zdi a to by asi bylo pohledově vidět. Asi by se mi podskřínková i více líbila, ale jde o ten odtah. Kdybych volila podskříňkovou, měla bych vymyšlenou variantu hned...dala bych vedle sebe 5 plných skřínek čtvercového tvaru 60x60 cm podobně jako na fotce.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?