Značka spotřebičů v kuchyni - jaké máte a jak jste spokojeni?

Dobrý den, bohužel nemám čas na pročítání jiných diskuzí a vyhledávání konkrétní odpovědi či rady nebo názoru na to jakou značku spotřebičů zvolit do kuchyně. (Myčka, indukční varná deska, digestoř, trouba, mikrovlnka, samostatná lednice a samostatně mrazák - vše vestavné). Rozhodnout se musím do dvou dnů a nějak jsem na tohle pozapomněla a když vejdu do elektra tak to bude akorát názor jednoho prodavače na výrobek který potřebuje prodat, z kterého má "nejvíc do kapsy" a to bych nechtěla.
Odpovědět
http://www.modrastrecha.cz/forum/kuch...
Odpovědět
http://www.modrastrecha.cz/forum/kuch...
Odpovědět
Profilova fotka
http://www.modrastrecha.cz/blog/verun... mam je tam popsaný :-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak vyrobce kuchyní mi řekl nejčasteji používane značky whirlpool,bosch,elekrolux ale me osobně zajimají hlavně spotřebiče Beko-vyšly dobře v d-testu a nejsou drahé,mamka je spokojená hodně s morou a indesit a gorenje ja sama mám lednici a pračku whirlpool a taky spokojenost
Odpovědět
Profilova fotka
jo a ješte sem zapoměla duležitou věc dneska ti každý prodejce řekne a je to fakt že veškeré spotřebiče se dnes delají s životností 5let
Odpovědět
Profilova fotka
@ratatooy tomu D-testu bych moc neverila
Odpovědět
@ratatooy to právě proto, aby jsi se nedivila, že ti Beko po pěti letech odejde :-) Samozřejmě mohou být i vyjímky. Fungovat mohou výborně, což ti mohou (d-)testy potvrdit, ale životnost je věc druhá. Raději bych vsázel na renomovanější značky.
Odpovědět
Profilova fotka
@radim83 to ti řekou ale na každou značku,kdyby se vše vyrábělo jak kdysi na 20 30let tak kam by přišly když by to nemel kdo kupovat
Odpovědět
doporučovali mi whirpool a nejsem spokojená s indukcí, protože je hlučná, mám ještě jinou indukci a tam je spokojenost, stejně to se mi stalo u pračky, kdy jsem si nechala poradit opravářem a podle něj jsem si koupila pračku a byla jsem zklamaná, pračka brzo šla z domu, dneska je možností hodně, nejlepší je dát dohromady svoje představy s financemi a pak vybrat podle vzhledu, mezi značkovými a drahými výrobky můžou být vadné kusy a zase mezi těmi nejlevnějšími se podaří koupit bezporuchový kus. Zlatá střední cesta :-)
Odpovědět
kdo mi co řekne? Můžeš být konkrétní, kdo přesně a co mi řekne? my máme byt něco málo přes pět let a vše se do něj kupovalo nový a vše, snad jen krom levné plynové varné desky, kde jeden hořák nechytne hned, funguje pořád dobře. 20 nebo 30 let je už docela extrém, ale řekni mi, kdo musí vyměnit alespoň půlku spotřebičů v kuchyni po pěti letech? Já nikoho takového neznám, pokud neberu spotřebiče, které odešly relativně rychle, ale ještě v záruce.
Odpovědět
U nás po šesti letech přesně a najednou odešla lednička (Zanussi) a pračka (Indesit). Vybírali jsme podle parametrů (velikost, energetická třída), referencí a poměru cena/výkon. Takže jo, já té cílené výrobě na určitou časovou dobu věřím (a říkal mi to i kamarád, který pracuje u jedné nejmenované firmy, která vyrábí spotřebiče...) Teď nás čeká výběr znovu a fakt nevím, nevím, nevím...
Odpovědět
@malzenka neříkám, že to není možný, ale podle mě to není běžné na všech výrobcích všech značek. Kdybych si koupil třeba ledničku Miele za dvacet tisíc s tím, že mi za pět nebo šest let odejde, tak si již víckrát od této firmy nic nekoupím a raději kouknu po nějaké za poloviční cenu nebo ještě levnější. Nejsem odborník, ale pokud budu chtít cenově dostupné spotřebiče, kouknu třeba na Zanussi, Indesit nebo Beko, netvrdím, že jsou špatné, ale zase nebudu na ně mít bůhvíjaké nároky. Budu-li chtít něco, od čeho očekávám kvalitu a hlavně životnost, kouknu po jiných značkách.
Odpovědět
Článek se načítá
Má někdo zkušenosti se značkou Bauknecht? Nikde jsem nenašla žádné reference. Líbí se mi design a záruka 5 let, ale nemůžu se rozhodnout, tu značku nikdo z okolí nemá a nezná.
Odpovědět
@anelli1 když tu značku nikdo nezná, nikde nejsou refence , nikdo ji z okolí ji nemá, tak není co řešit, nikdy bych se pro ni nerozhodla. :-)
Odpovědět
@anelli1 jak píší na svých stránkách, patří do skupiny Whirlpool Corporation, takže nejspíš tu bude určitá podobnost se značkou Whirlpool. V Německu bude tato značka známější, ale i zde na internetu se dá leccos v diskuzích najít. Osobní zkušenosti nemám a ani nikoho, kdo něco od této značky má, neznám. Na českém trhu asi dlouho není, takže nejspíš ještě nějaký čas potrvá, než si tu udělá větší jméno.
Odpovědět
@anelli1 Mám troubu Bauknecht, ale zatím jen v krabici, tak uvidíme:)
Odpovědět
Profilova fotka
Bosch je super spolehlivý a dobře vymakaný :)
Odpovědět
Profilova fotka
@anelli1 Bauknecht je vyšší řada Whirlpoolu (whirlpool ji koupil cca 6 let zpět), celkem kvalitní - poměr cena výkon lepší střed :-) Za mě jednoznačně myčku Miele i ta nejnižší řada je lepší než třeba střed u BSH (bosch a siemens) 8-) , pračka suška taky Miele, Varná deska - indukce: Electrolux, Whirlpool, Bauknech,AEG, BSH,Brandt, Miele... _ plyn: plavně amy to mělo litinové držáky, Trouba - preferuji Pyrolitické čištění Lednice - AEG group (Zanusi,Electrolux,AEG), BSH, Miele, Liebher Odsavač - koukat na výkon a hlučnost: AEG group, BSH, Miele Gutmann Parní trouba - určitě Miele Dřez - granit: Franke, Schock, BLANCO Baterile - Franke, Blanco,....
Odpovědět
Profilova fotka
Co se týká myčky a pračky, tak za sebe mohu doporučit AEG - myčka pracuje už 9 let bez poruchy a to se i 1x stěhovala, pračka asi 5 let bez poruchy rovněž se stěhováním. Peru a meju téměř denně. Lednicï jsme měli Whirpool, byl tam problém s těsněním už v záruce a pak postupně to těsnění odešlo (myslím 8. rokem) a nové by stálo 2-3 tis. Kč, takže jsem vyměnili rovnou celou lednici. Troubu mám Mora, ale nic moc, podruhé bych si ji nevybrala, ačkoli jen 2 roky stará. Indukci mám taky Mora a bez problémů.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, stavíme a mám všechny spotřebiče do kuchyně od Siemensu, jsou sice ve vyšší cenové kategorii,ale měla jsem ledničku a myčku 7 let a bomba, pořizuji spotřebiče min. na 15let(snad vydrží:-))) ) tak si raději připlatím. sama jsem prodejce v telekomunikacích a opravdu na názor prodejce(pokud není rodina) nedejte!! vždy prodají, to co musí! ja jdu do Siemense
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Díky za toto vlákno, bude se nám hodit. Subjektivně zatím volím Whirlpool. Mám dobré zkušenosti s pračkou...
Odpovědět
Hezký den, pokud vybíráte spotřebiče pro svou domácnost, tradiční česká značka MORA právě rozdává k nákupu spotřebičů dárky. Můžete tak získat zdarma například mikrovlnnou troubu v hodnotě 1890 Kč. Přeji všem pěkný den. Za Moru, Eva. Detail akce na: http://www.mora.cz/akce-darek-2016/
Odpovědět
..Moru nebrat !!!
Odpovědět
Proč Moru nebrat? Máme s ní dobré dlouholeté zkušenosti, rodiče 3 roky nová kuchyň - spotřebiče Mora (sporák, myčka) a stále skvěle slouží.
Odpovědět
Profilova fotka
tak my máme vybranou moru troubu, taky zkušenosti máme dobré
Odpovědět
@teron nevím, co vše od Mory máte, ale 3 roky je poměrně krátká doby na hodnocení. Jinak z vlastní zkušenosti, v roce 2010 MORA 4505 (nejvyšší řada indukční desky) = nějaký rebrand od Fagoru..těsně po 3-leté záruce přestala rozpoznávat hrnce - oprava cca. 3000 Kč, myčka MI61210X = nějaký rebrand z Číny (Midea).. po 4-letech během mytí zatuhla v programu, přetěsnění horního šuplíku a dvířek - oprava cca. 4000 Kč, po 5 letech výměna pružin v pantech dveří, dnes z důvodu koroze na vyhození, el. trouba, výrobce přímo Mora = OK, digestoř, výrobce Gorenje = OK. To je můj celý set, zakoupen v roce 2010 od Mory. Pro porovnání, lednici jsem koupil od Siemensu a dodnes o ní nevím, pouze ji v zimě odmrazím (mrazák). To samé se dá povědět o pračce Whirpool(pouze vyčištění filtru).
Odpovědět
Moru digestoř mám desetiletí, měli jsme dlouho i sporák, mám sklo-keramickou varnou desku. Ale je fakt že ty velmi staré spotřebiče v dnešní době komfortem a funkcemi neohromí, nicméně (bohužel) slouží. Nicméně o značce Whirpool si také myslím svoje, lednice ok, pračka hrozný.
Odpovědět
Něco jako špička, střed, nebo kvalita neexistuje. Jsou modely, které jsou věčné a jsou modely, které se kazí. Čím méně je tam elektroniky tím lépe. Mám na to takový názor - koupit relativně levně a do záruční doby se ukáže jestli to vydrželo nebo ne. Dát 10tis do indukce, 12tis do trouby je naprostý nesmysl. Záruční lhůta je stejně dlouhá pro drahé i levné. Obecně je dobré si nekupovat úplné novinky a nenechat se nachytat na "jakože" funkce, které výrobek prodražují.
Odpovědět
@sadev Je to tak, když se to má pokazit, tak je úplně jedno kolik to stálo.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?