Kanadské sruby a zkušenosti s ním.

Zobraz úvodní příspěvek
Ahooj tak chceme stavět teda nechat si postavit kanadský srub...máte ho někdo? vaše zkušenosti co ano či co ne, jaká jsou negativa.....? Dík
Odpovědět
@moon126 sádrokarton se bežně dává přímo na parostop, pokud je konstrukce vyplněná vatou a parostop je kompletní, tj. není možný prostup páry mezi vnitřním prostorem a tepelnou izolací. Chce to hodně poctivého přelepování každého spoje, koutu a okraje parostopu kvalitní páskou. Dřevěné obložení je podle mne lepší dát na rošt, aby byla mezi parostopem a palubkami provětrávaná mezera. Možná mne místní odborníci opraví.
Odpovědět
Profilova fotka
@obludak souhlas nechal bych tam mezeru, je to vyhodne i pro elektroinstalaci
Odpovědět
@obludak dakujem za radu
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jsem bohužel identifikoval znovu doma tesaříka :-(. Ten můj je pravděpodobně ještě navíc speciální, ušatý druh. Vždycky jak se zvednu v pracovně ze židle a chci ho zaměřit (dokonce jsem si pořídil i fonendoskop), okamžitě přestane chroupat a já ho zaboha nejsem schopen lokalizovat a uštědřit mu zničující (asi chemický) úder :-S . Jsem zvědav, koho tahle hra přestane bavit prvního :-|
Odpovědět
Dobry den, chystame se pristi rok rozjet stavbu roubenky s Hanisem. Mate nekdo zkusenosti? Na co si dat pro projektu pozor atd.? Zatim jsme v uplnem pocatku, budeme teprve delat vizualizaci....ale zajimalo by me, jestli uz nekdo z Vas treba s Hanisem stavel :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@angryhamster projekt vám dělá taky haniš?
Odpovědět
Profilova fotka
@fredd1e to je na houby. kasha to ale třeba neřešila. když se podívám na staré dřevěnice, dá se to pochopit...
Odpovědět
Profilova fotka
@angryhamster Ahoj my od Haniše roubenku máme,bylo nás to víc,ale už tu asi strasim jenom ja :-D Projekt nám dělal Daniel Vlcek
Odpovědět
@hankahorakova nakonec nám projektuje domek p. Krejčiřík mladší.
Odpovědět
@fredd1e nevzdávat - tesarici jsou hlasiti a urcite injekcni stříkačkou ho trefis
Odpovědět
Profilova fotka
@vedma1 :-) zatim muzu trefit jenom kladu. Kdyz se briblizim bliz, tak ztichne, mrcha. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@fredd1e to je tam jen jeden?
Odpovědět
@fredd1e já teď zkouším deron naředěný technickým lihem. Nejdřív sem aplikoval štětcem, ale pak jsem pořídil injekční stříkačku, ta se dostane do prasklin a i aplikace na kuláč je rychlejší. Klády, jak sou vyschlé sají roztok okamžitě. Jediný co je potřeba zajistit je dostatečný větrání, ten technickej líh je fakt dost smardlavej.
Odpovědět
Profilova fotka
@lukyn.cz je nějaký důvod pro ten líh nebo to jenom tak zkoušíš?
Odpovědět
@esmeralda2 našel jsem, že se dá ředit lihem nebo vodou a jedna firma ho prodává již naředěný lihem k okamžitému použití. Prý se tím do dřeva nedostává voda a mělo by se to dostat hlouběji než aplikace s vodou. Zda je to pravda netuším, ale po aplikaci tou stříkačkou to saje jako blázen a to to stačí jenom z hrotu polejvat po kládě. ( asi to bude i tím, že už máme 5-let starej srub :-)). Myslim, že tuto směs používají i pro tlakové injektáže. Já si prozatím musím vystačit se stříkačkou. Doufám, že jsem ho, v místech kde mi to ten hajzlík žral, zahubil.
Odpovědět
@fredd1e našvihej to do pribliznych mist - jak se to vsákne bliz k nemu tak nebude vymyslet strategii jak ztichnout ale jak utéct - a to tak ze bude chroupat :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@lukyn.cz @esmeralda2 líh se vsákne mnohem hlouběji do dřeva. je to nejlepší přenašeč deronu. další výhoda tohoto přípravku. podle mě je deron jediný na trhu, který opravdu funguje. kde jsi to koupil už naředěné?
Odpovědět
Profilova fotka
@tomas80 Myslím, že jeden nebude. Už jsem měl jednou tu čest a byly jich desítky😭
Odpovědět
Profilova fotka
@esmeralda2 Zajímavé.... Mám konopí mezi kládami, teď ještě trochu lihu. To by v tom byl čert aby jsme se s tesaříkem nezkamaradili 😀
Odpovědět
Profilova fotka
@vedma1 Plánují opakovaně natírat celou postiženou kládu. Pro jistotu. 🤔
Odpovědět
@fredd1e jesli je uvnitř natirani je malo - vsákne se tak do 3mm - ten lih mozna trochu hloubeji
Odpovědět
@tomas80 deron obsahuje Alkylbenzyldimetylamonium - to je zaklad kazdyho toho hnusu jinak deron profi toho ma 80g/kg a například bochemit qb ho ma 200g/kg redi ceby neznam ale urcite budu zavisle na mnozstvi
Odpovědět
@fredd1e ps strikacka stoji s jehlou par korun :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@vedma1 nejsem chenik, ale četl jsem, že má jiné složení než konkurence...
Odpovědět
@tomas80 taky nejsem chemik :-) ale asi ma deron něco do sebe - každý ma svůj výrobek - mozna taky ozkouším tu kombinaci s lihem - vypada zajimave asi to bude tak mnamka :-)
Odpovědět
@tomas80 ten deron profi ten je masakrovej samej insekticid proto se chlubi ze je jedinej na trhu ja koukal na deron-i :-) no ja natiral bochemitem forte to je také krasna smeska a na niceni hmyzu je bochemit plus :-) tak konec
Odpovědět
Profilova fotka
Lidi nevíte, čí je srub, který stojí v Dobříši u Příbrami? Pochází tam odtud přítelkyně a dnes když jsme se šli projít na popud, že jsou v Dobříši 2 sruby, tak jsme tam našli jeden opravdu masivní a druhý z menší kulatiny.
Odpovědět
Zdravím, Nemáte někdo cenově slušný zdroj na illbruck pásky? Nebo je cena 400 za metr pásky 77x15-66 normální a slušná cena? Klidně do SZ, díky.
Odpovědět
@obludak kupoval jsem v Brně zde https://bit.ly/2q8oCgF tu tvou šířku tam nevidím ale gugl ji vidí běžně kolem 1180,- za 3m, takže asio. Mě stačilo Trio+ 66/6-22 (8m) za 1123,-
Odpovědět
nechcete si někdo prijet vykopat cisticku k baraku? :-) samozrejme ze u nas delaji kanalizaci takze jsem vyhodil prachy - kdybych to udelal na zumpu docasne tak z ni aspoň udelam zasobnik na destovku
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?