Odvzdusneni radiatoru v novostavbe

Dobry den Predem se omlouvam za asi hloupy dotaz, ale poradil by nekdo jak odvzdusnit radiatory v novostavbe bytoveho domu? Teoreticky vim jak ma to jen mam dve otazky - behem a pred odvzdusnenim ma byt radiator zaply na maximum nebo prave vyply? - musim jeste nekde neco (centralni topeni?)vypnout (nevim kde, predpokladam, ze je tu jen kotelna co ovlada spravce bytu🙂 Dekuji
Odpovědět
@petradd25 prostě obejděte radiátory s nejakým hrníčkem a šroubovákem. U každého radiátoru povolíte odvzdušňovací šroub a necháte ho otevřený, dokud neteče jen voda bez prskání. Radiátor nechte otevřený a nic jiného nikde neděláte.
Odpovědět
Dekuji, takze odvzdusnovat pri zaplem topeni ano? (Zaplem ventilu)
Odpovědět
@zubr487 Dekuji, takze odvzdusnovat pri zaplem topeni ano? (Zaplem ventilu)
Odpovědět
@petradd25 ano ventil otevřete a odvzdušníte. Nevím jak je to u vás v domě řešeno ale pokud máte radiátory úplně bez vody tak mužná bude potřeba dopustit vodu záleží jestli je u vás řešeno nějaké automatické dopouštění.
Odpovědět
@petradd25 ano musí být alespoň částečně otevřený ventil. Možná bude nutné doputit vodu do systému, ale o to se nestaráte Vy.
Odpovědět
zistit ci automaticky dopusta vodu a vrchne radiatory odvzdusnit a kuricom oznamit odvzdusnenie ,lebo tlak poklesne a budu asi hladat unik
Odpovědět
V novostavbě, to znamená, že to zprovozňujete poprvé? To bych si asi přivolal na pomoc topenáře. Hlavně nejdřív napustit vodu, nezapínat kotel když tam není voda. Některé systémy mají automatické dopouštění vody, některé i automatické odvzdušňování. Pokud se odvzdušňuje třeba jeden radiátor, tak to jde v pohodě i za chodu při zaplém kotli a nahřátém topení. Ale pokud se odvzdušňuje celý barák, tak je většinou potřeba i dopouštět vodu, aby nepoklesnul tlak, třeba i několikrát během odvzdušňování. To už je lepší kotel na tu chvilku vypnout. Zase někdo to má udělané automaticky. Některé kotle mají mód pro dopouštění vody (ale mám za to, že to kotel stejně jen vypne). Začněte s odvzdušňováním ve spodních patrech a postupujte nahoru. Pozor, někdy jsou odvzdušňovací ventili třeba i v kotelně na vodorovných trubkách, takže na ně nezapomenout. Nejsem topenář, takže všechny rady jsou bez záruky a na vlastní nebezpečí.
Odpovědět
Jo a radiátory spíš otevřít na maximum.
Odpovědět
A ještě dodám pokud to máte jen svůj okruh kotel a radiátory. Je lepší odvzdušňovat stylem že zapnete oběhové čerpadlo na maximum a zastavíte všechny radiátory až na ten co chcete odvzdušnít a potom zase další pustit a odvzdusneny zastavit. Atd. Je tu kvůli tomu kdyby někde nebyl dobrý spád tak aby nezůstala někde vzduchová kapsa. Čerpadlo ten vzduch vytlačí. A ještě napuštěná voda má v sobě spoustu vzduchu a topením ho uvolňuje takže se vám bude v topeni objevovat vzduch a bude potřeba odvzdusneni párkrát opakovat.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?