Obklad za plynovou varnou desku, jaký je nejvhodnější?

Profilova fotka
Chtěla bych vědět Vaše názory na to, jaký obklad je nejvhodnější za kuchyň.linku, kde je plynová varná deska? Původně jsme chtěli použít Lacobel, ale ten není za plyn.desku vhodný. Vím, že je možné dát kalené sklo, ale to asi bude hodně drahé, pak třeba soklík cca 15cm z nerezu, někdo tvrdí,že když se obklad udělá z materiálu stejného jako je pr.deska,tak to bude v případě plynu OK, někdo říká opak :-| atd. Takže mě zajímají hlavně Vaše zkušenosti, rady. Děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám klasické obkladačky a dřevěnou pracovní desku a jsem moc spokojená.
Odpovědět
Profilova fotka
@rebe Také o tom uvažuji. Jen mě mrzí,že se musíme vzdát toho skla:-(
Odpovědět
@michaelka83 Ahoj Míšo :-) Máme obkladovou desku v designu pracovní desky. Je to tenčí než pracovní deska, ale asi stejný materiál. Jinak máme varnou skleněnou desku s plynem :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@veronika.deskova Ahoj Verčo, a jste s tímto řešením spokojení? Někde jsem četla,že se to opaluje, dělá bublinky atd... =-) Já bych chtěla sklo, ale není to nejlevnější a bojim se, že to praskne.
Odpovědět
@michaelka83 Máme to rok a zatím nikde nic. Dobře se to umývá, protože tam nejsou spáry jako v obkladech. Od zadního hořáku máme tu desku cca 10cm.
Odpovědět
Profilova fotka
@veronika.deskova a jakou máte varnou desku,My máme favorita Bauknecht - viz mé album.
Odpovědět
@michaelka83 My máme vše Whirlpool, Bauknecht je snad jejich další obchodní značka :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@veronika.deskova A kterou desku máš od Whirpoolu? je stabilní?
Odpovědět
@michaelka83 http://www.whirlpool.cz/akt-476-nb mám normální nerez hrnce, pánvičky všechny od Tefalu .... a vše tam drží, je to stabilní. Hrnce ani pánvičky nepadají.
Odpovědět
Profilova fotka
@veronika.deskova Ta je moc pěkná, já se jen bála těchle mřížek, chtěla jsem původně něco robusnějšího, stabilního, kvůli malému, furt mi lítá v kuchyni a hořáky ho mooc zajímají ]-(
Odpovědět
@michaelka83 My jsme spokojený. Ale jestli ho pustíš k hořákům, tak je jedno co máš. Možná ti nerozumím ... ale jak dvouleté dítě dosáhne na ty hořáky ....
Odpovědět
Profilova fotka
@veronika.deskova Stoupne si na špičky a už tam dosáhne, samozřejmě ho hlídám, ale lítá kolem a stát se může cokoliv, i já třeba můžu zavadit o rukojeť pánvičky atd. Takže prostě potřebuju co nejstabilnější konstrukci.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@michaelka83 Chce to hlavně chránič sporáku, je to plechový rantl, který "omotáš" kolem sporáku, takže se nedá dostat k plamínkům ani na sebe nic strhnout. Mívali ho tuším i v ikea, ale určitě seženeš na netu nebo někdo šikovný vyrobí.
Odpovědět
Profilova fotka
@rebe JJ,já vím co myslíš, taky jsem nad ním už uvažovala
Odpovědět
@michaelka83 A nechceš teda indukci? nemá žádný hořáky a plotýnka je studená po vypnutí :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky jsme měli tenkou desku za celou linkou, tak i za plynovým sporákem v barvě té, co byla pracovní.Měli jsme to 6let a žádnej problém s tím nebyl,nic se neopálilo,žádný bublinky a to jsme měli jen pár cm zadní hořák od desky.
Odpovědět
Profilova fotka
@veronika.deskova To už mě taky napadlo, ale plyn je plyn. Nakonec nebudem mít ani kuchyň do U, ale dvě protilehlé I. Tak jsem zvědavá, Máme pidi prostor, potřebuju tam dát pračku,myčku, lednici, troubu,mikrovlnku :-D e to tam je ještě velký okno a pod ním hned topení :-N
Odpovědět
Profilova fotka
@gigi2 Děkuji za názor:-) on právě každý má jinou zkušenost,tak zjišťuji co se dá. Toho skla se ale bojim,ikdyž vypadá fakt krásně. Ale na to dát tam jen kalený asi nezbyde.
Odpovědět
@michaelka83 také máme plynovou desku, dokonce s turbohořákem u zdi. Chtěla jsem to dát na ostrůvek, ale kvůli digestoři jsem to přesunula klasicky na linku ke zdi a jako obklad budeme mít to kalené sklo, drahé to je, ale šetřím si na to :-) Kdyby to klapnout nemělo, dali bychom tam velkoformátové dlaždice, bílé, lesklé s minimální spárou :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lucinkafr A můžu se zeptat na kolik Vás vyšel m2 kal.skla? Mě napadlo dát všude Lacobel a na ten kousek okolo hořáku kalené nebo mozaiku či něco podobného.Nebo jsem také viděla,že tam někdo dával nerez.
Odpovědět
@michaelka83 ještě ho nemáme, ale truhlář nám to zahjrnul do ceny kuchyně, přesně si to nepamatuju, ale měl na to nějaké slevy a nepřišlo mi to až tak hrozné...Mám rozpočet v práci, můžu se juknou, když na to nezapomenu :-N
Odpovědět
Profilova fotka
@lucinkafr JJ, budu ráda:-)
Odpovědět
@michaelka83 tak metr skla vyjde zhruba na tři a půl tisíce, je to to kalené, tloušťka 6mm
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?