Obkládáte koupelnu až do stropu? Výhody x nevýhody?

Chci se zeptat jestli obkládáte koupelnu popř. WC až do stropu , nebo do jaké výšky? Není to nepraktické potom malovat?
Odpovědět
Koupelnu i záchod máme do výše obložky dveří, až do stropu jsme to nechtěli, nelíbí se nám to.
Odpovědět
Profilova fotka
Koupelnu v nynějším bytě máme obloženou až do stropu a wc kousek nad vypínač (aby se zeď neohmatala). Jediná nevýhoda je, že na liště, která ukončuje obklad na wc se usazuje prach.
Odpovědět
Profilova fotka
Jednu koupelnu máme do výše dveří (výš to nešlo, protože tam máme sešikmení v podkroví), v druhé koupelně máme obklad až po strop. Také hodně záleží na barvě a druhu obkladu. My máme obklad bílý, splývá se stropem.
Odpovědět
Zdravím. Koupelnu s wc máme obloženou do výšky zárubní. Zeď má dýchat ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Koupelny až do stropu. Nám se naopak nelíbí, když je to "useknuté" ve výši dveří. S malováním nebyl problém, na obklad se stejně nacáká, ať je to tak nebo tak. O dýchání zdi slyším prvně :-D Na WC máme naopak obloženo jen za mísou, tedy výstupek pro geberit. Na zbylých stěnách jsou u podlahy pouze soklové pásky. Tam nám přišlo zbytečné plýtvat obkladem.
Odpovědět
Profilova fotka
Obě koupelny máme až do stropu, kolem vany a sprchového koutu by ta výmalba dlouho nevydržela, protože při sprchování děsně cákáme :-D Manžel je dost vysoký a sprcha nám visí asi 30 čísel od stropu, takže mít vymalovaný jen ten kousek by i divně vypadalo. O dýchání zdí taky slyším poprvé ;-)
Odpovědět
my máme do výšky cca 30 cm pod strop, ušetrili sme jeden rad obkladačiek:-) podľa mňa to vyzerá pekne, kuk album:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, v bývalém bytě jsme měli obklady až ke stropu, většina bílá barva, v rozích vertikálně modré pruhy, vypadalo to hezky. Teď máme béžové + sv.hnědé obklady klasicky do výšky 2m, zbytek vymalováno bíle omyvatelnou barvou - manžela to samotné malování dost znechutilo - velký člověk maluje malou plochu pod stropem + strop, asi žádný med. Vypadá to dobře, především kvůli tomu, že stropy jsou od poloviny místnosti mírně sešikmené. Foto do svého fotoblogu dodám.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj! Obloženo máme až do stropu, máme dost vysolý sprchový kout, takže kdyby jsme chtěli obklad zarovnat s vrškem sprcháče, zbývalo by už jen kousek zdi pro výmalbu a to by vypadalo dost divně. Navíc máme v koupelně docela veliké okno, které máme celé obložené stejnou dlažbou a taky by vypadalo divně mít část obloženou a část ne. Vrchní obklad máme bílý, takže pěkně přechází do stropu :-)
Odpovědět
Ahoj, my budeme mít koupelnu i WC do výše zárubní.
Odpovědět
Profilova fotka
@andyssek My máme vymalováno do výše zárubní, chtěla jsem to hlavně kvůli tomu, že jsem malá a na další řadu dlaždiček bych při mytí už nedosáhla;) i se mi to líbí, až do stropu mi to přijde jak v bazénu:D ale je to asi na každým:)
Odpovědět
Kdybych měla sprchový kout, tak obkládám až po strop. Máme však jen vanu, takže máme jednu řadu nad futra.
Odpovědět
Článek se načítá
koupelny do stropu a horní řada je vždy v barvě vymalování stropu, takže to pak "splyne", víc se nám to tak líbí. Samostatné WC zase jen do výšky vypínače, kvůli malému prostoru a hlavně, aby se neosahala zeďprávě u vypínače ;-)
Odpovědět
také máme obloženo do výše dveří, ale zrovna včera jsem přemýšlela nad tím, jak se to vlastně dělá jinde :-D
Odpovědět
Profilova fotka
AHOJ, KOUPELNU MÁME OBLOŽENOU 20 CM NAD ZÁRUBNĚ, VÝŠKA STROPU JE 250 CM. ZBYTEK JE BÍLÁ VÝMALBA. TAKŽE JE SKORO CELÁ OBLOŽENÁ. ALE TAKY SI MYSLÍM, ŽE TO STAČÍ A KE STROPU TO MÁ DÝCHAT. BYDLÍME V DOMKU DVA ROKY A JE TO OK. VÝMALBA VÁLEČKEM NEDÁ TOLIK PRÁCE. A VÝŠKA OBKLADU JE PRAKTICKÁ A ESTETICKÁ. LIDKA.
Odpovědět
Profilova fotka
AHojky, my máme koupelny i záchody až nahoru (obklady sou bílé takže nerušivé) :-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 1 roce
Hm, jak tak koukam, je to padesat na padesat, no asi pujdu do obkladu az ke stropu... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
my máme koupelnu v podkroví, tak jsou celkově stropy nižší a přítel má skoro 2 m,takže nám obkladač doporučil obložit až ke stropu, protože sprcha bude taky výš,aby se nepocákaly zdi..
Odpovědět
Máme jak do stropu, tak do výšky zárubní. U snížené výšky se chytá prach na poslední řadu obkladů, praktičtější je to až ke stropu. Zeď dýchat nemůže, protože nemá plíce.
Odpovědět
Profilova fotka
Koupelnu máme obloženou do stropu ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?