Jaký materiál je nejlepší a jaký nejlevnější?

Profilova fotka
Ahojky, chtěli bychom s přítelem stavět rodinný dům, pozemek máme, dokonce si můžeme vybrat, teď řešíme z čeho a jsme z toho dosti zmatený. Koukali jsme na ekopanely - sláma, barák s kuchyní za 1 100 000, což je super, ale zase nás od toho pár lidí odrazuje, prý ta sláma pracuje. Dřevostavba či srub - také celkem levné bydlení, ale jedněm známým se srub rozklížil a mezi jednotlivými trámy se jím udělali celkem velké díry a forma to pak musela opravovat. Dřevostavba - dlouho jsme nad tím přemýšleli, ale po tom, co jsme slyšeli, že může třeba jedna zeď u domu uhnít a museli bychom jí vyměnit, tak nevím, nevíme jestli to je možné, aby se to stalo, ale pokud ano, byla by to pro nás dost velká finanční rána. Durisol - zatím jsme neslyšeli negativní informace, ale cena je velmi vysoká a pak cihly, klasika, která je však taky celkem drahá. Takže z čeho postavit kvalitní barák, aby nás to nezruinovalo :( poradíte? Chceme se vejít do dvou milionů.
Odpovědět
Profilova fotka
@denisaho Nejsem žádný odborník, u nás se o technické věci stará manžel, ale podle mého názoru to nejdůležitější na stavbě domu není to, z čeho stavíte. Důležité je třeba taky to, jestli je přízemní, do patra, jaký krov, jaká střecha, okna, jaký druh vytápění ... my osobně máme cihlu Heluz 30 cm, ale určitě hodně lidí tady stavělo i z ytongu nebo něčeho levnějšího. Ty 2 miliony jsou komplet se vším nebo pouze zavřená hrubá stavba???
Odpovědět
Profilova fotka
@petrasafr chtěli bychom bungalov, třeba okna, vytápění a tak, nám všichni říkají, ať si vybereme podle toho, z čeho budeme stavět, takže takový začarovaný kruh :) budeme stavět určitě do 150 m2 a nejlépe, aby ty dva miliony byly komplet, možná bez kuchyně a koupelny, ale jinak už se vším, podlahy, dlaždičky a tak...
Odpovědět
Profilova fotka
@denisaho Aha, tak to jsem nevěděla, že okna se volí podle toho, z čeho se staví. My máme právě cihlu a vybírali jsme ze všech možností - plastová, dřevěná, hliníková ... Určitě ti tady někdo poradí. U nás třeba obrovská pálka byla okna, připlatili jsme si za hliníková, plus teď nás opravdu na hrozně moc peněz vyšlo topení - budeme topit plynem + krbovými kamny s teplovodním výměníkem, takže to se hodně prodražilo.
Odpovědět
Profilova fotka
@denisaho Ahoj právě také řešíme tuto otázku. Chceme kvalitu za rozumné peníze. Různé dřevostavby, sruby a podobné stavebnice jsme zavrhli rovnou, z důvodu negativních referencí lidí, co jsme kde zaslechli. Výhodou je relativní rychlost výstavby, ale bojíme se že právě to, že je to 'šité horkou jehlou' jde na úkor kvality a životnosti těchto staveb. Takže se nám zúžil výběr na cihly, Ytong a poslední dobou se nám zalíbil ještě systém Izoblok. Takže už je to horší, protože půlka lidí je pro klasiku, půlka pro Ytong, Izoblok nikdo nezná a proto se ho spíš už obáváme. Prozatím se přikláníme k cihlám. Právě jsme zadali pár firmám rozpočet na materiál, tak se rozhodneme až uvidíme konkrétní ceny.
Odpovědět
@denisaho http://www.modrastrecha.sk/forum/tema... http://pasivnydom.blog.cz/0910/cena Malá pomôcka: http://www.pasivnidomy.cz/forum/downl... Do 2 mega Kč sa dá vtesnať.
Odpovědět
Profilova fotka
@petrasafr teda okna jsme ještě nějak nerozmýšleli, vzhledem k tomu, že přemýšlíme zatím z čeho stavět a hledáme dobrého projektanta, tak jsme na toto nemysleli. Topení bychom chtěli podobně, krb a infra-topení přes elektřinu. To mě teda netěší, že se krbová kamna tak prodraží, ty bych opravdu chtěla. @petamart uděláme to asi podobně, zadáme si rozpočty na materiál, pak napiš, co vyjde nejlevněji, to by mě celkem zajímalo:) jestli to teda budeš chtít zveřejňovat:) @blacksr díky, mrknu na to :)
Odpovědět
Profilova fotka
@denisaho Já myslím, že třeba projektant by vám s tím měl taky poradit. Nám spočítal rovnou při tvorbě projektu, na kolik nás tak od oka vyjde hrubá stavba. Sice jsme to přešvihli, ale jen tím, že jsme si dávali dražší věci, než se kterými bylo počítáno.
Odpovědět
Profilova fotka
@petrasafr určitě měl, ale právě sháníme dobrého, jelikož jsme slyšeli různé reference, že třeba na něco zapomněl a neporadil a tak, tak chceme někoho, kdo nám to neodflákne a budeme si jisti, že je vše spočítáno dobře.
Odpovědět
Profilova fotka
@denisaho Jo to určitě chce pečlivě vybírat, projektant je to nejdůležitější. Určitě byste k němu měli jít už s určitou představou, měl by se vás vyptat na všechno možné - na životní styl, na koníčky, na barvy, jaké se vám líbí, jaké materiály máte rádi atd. Určitě prvních pár schůzek vás bude poznávat.
Odpovědět
Profilova fotka
@denisaho Záleží samozřejmě jaký krbový kamna si vybereš. My jsme chtěli krbový kamna s výměníkem, ale aby měly zadní přikládání, protože máme na přikládání udělanou zvláštní malinkou místnost, ve který bude jen dřevo a bude se tam jen přikládat, aby nebyl bordel v obýváku. Takže nám se to prodražilo hodně, protože takovýhle kamen je hrozně málo. Ale pokub budete chtít klasická krbová kamna nebo krbovou vložku s předním přikládáním a třeba jen s teplovzduchem, tak to určitě tolik nestojí.
Odpovědět
@denisaho ahoj dřevostavba a srub je hodně velký rozdíl,dnes se to ale natírá nějakým speciálními impregnecemi s včelím voskem a je na to záruka min.50let a pak se to akorát znova naimpregnuje.A dřevostavba jsou nějaké ty desky a vypydá to jako sadrokarton a domek vypada jako zděný a vim že to tady u nás řeší že od země dají kámen jako základ ato asi pul m až metr nad zem a pak se stavi z těch desek a na zateplení to pak ještě z venku obkládají dřevem.Výsledek-z venku to vypadá jako srub a uvnitř jako normální zděný dům.Nejlepší je si sehnat všechny dostupné materiály pořádně prostudovat a poptat se ve firmách co to staví, ptát se na výhody ,nevýhody, jaká je záruka a nejdříve za kolik let bude potřeba investovat do nějaké a jaké udržby a v jakém cenovém rozmezí.Každá fa bude určitě chválit to co dělají ale na základě toho co se dovíte se rozhodnete sami.Připravte si otázky najděte firmy,jděte za nima ,nejlépe na rozdělanou stavbu tam vás může napadnout jěště spousty otázek které by vás jinak nenapadly,zapsat si je a pak si probrat v cem je vic pro a proti :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petrasafr tak to my bychom chtěli spíše klasická kamna, ne přikládání zezadu:) tak to by nemusela být taková pálka:) @morava739 jasný, každá firma si vychvaluje své, to už jsme zažili, určitě to má výhody i nevýhody, chtěla jsem spíš znát názory obyčejných lidí, kteří v domě bydlí a kteří my řeknou, že tohle bylo špatné, znova by si to nedali. Většinou firma uvádí jen klady a když se člověk na něco zeptá, dokáží někteří pěkně vybruslit a to už pak člověk neví:) srub jsme spíše zavrhli a na dřevostavbu jsme teď slyšeli dost negativní reakci, že se může stát, že třeba po 20 letech jedna stěna uhnije a musí se komplet vyměnit, nevím jestli to je pravda, ale rozhodně bych nechtěla, aby se nám to stalo.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?