Je lepší Ytong nebo Ytong lambda?

Chystáme se stavět RD a nemůžeme se rozhodnout,zda jako stavební materiál zvolit YTONG nebo YTONG LAMBDA.Ytong Lambda je sice prý výrazně dražší,ale měl by mít lepší izolační vlastnosti...Prý pak není nutné dávat polystyren a ušetří se na vytápění...Nemáte někdo s tímto jakoukoli zkušenost??Prosím...Díky!
Odpovědět
1
2
ahojky marusatko, my zaciname stavat za mesiac a ideme stavat z ytongu lambda, nakolko nechceme vobec zateplovat a lambda by mala mat lepsie vlastnosti, tak dufam, ze budeme spokojny.
Odpovědět
luciac: Ahojky,my se chystáme začít v létě..Zatím promýšlíme a ,,bojujeme s úřady".Chtěla jsem se zeptat,jestli Vám Lambdu někdo doporučil a jaké Vám sdělil výhody.A jaký baráček plánujete??My patrový domeček 4+ 1.Nic velkého,ale akorát...:-)
Odpovědět
Ahojte, Ytong Lambda nie je žiadna výhra... Za nižšiu cenu sa dá získať stena s ešte lepšími tepelnoizolačnými vlastnosťami.... Ak chcete silou mocou Ytong, tak najlepšie vychádza skladba Ytong 25-30 cm + EPS 20-25 cm. Alebo tehla 25-30 cm + EPS 20-25 cm. Alebo drevostavba...
Odpovědět
Díky za názory!!Nejhorší je to, že výhody nebo naopak nevýhody člověk zjistí,až když si to vyzkouší....Tak nevím,ještě se asi poptáme a uvidíme...
Odpovědět
teraz za ytong lambda je dobrá náhrada, je to porfix plus, ktorý sa tiež nemusí zatepľovať, a vychádza cenovo lacnejšie ako ytong lambda.
Odpovědět
Astorko,moc děkuju za tip!!!Hned zacnu shánět nějaké informace :-)
Odpovědět
Porfix plus je stále slabota, čo sa týka pomeru investície a izolačnej schopnosti. x-)
Odpovědět
Ahoj marusatko. My sme mali taký istý problém ako vy. Nevedeli sme sa rozhodnúť či klasický ytong alebo ytong lambda,ale presvedčil nás názor samotného predajcu v stavebninách. Keď sme chceli vedieť či je lepší ytong lambda tak sa zasmial a spýtal sa nás či chceme kupovať viac vzduchu. Vraj v tom nie je žiadny rozdiel len lambda má viac pórov a preto ju asi netreba vôbec zatepľovať. My sme sa nakoniec rozhodli pre klasický ytong a už ho máme aj na dvore. A ešte k tomu porfixu - nás od neho odradilo to, že sa doňho pridáva popolček z elektrární a preto má takú sivú farbu. Držím palce pri rozhodovaní, je to ťažké,ale keď má človek dáky sen tak oň bojuje.
Odpovědět
Ahoj Kathrin6,chápu to správně,že jste zvolili Ytong normální a k tomu dáte polystyren??Díky za objasnění... :-)
Odpovědět
My sme dali ytong normálny, vedeli sme, že je aj lambda, ale nejak od začiatku sme vedeli, že to zateplíme. No a známi dali lambdu a aj tak rozmýšľajú, že zateplia. Vlastne sú rozhodnutí. No neviem. A neviem, aký je tam cenový rozdiel. My máme normálny a sme spokojní. Tiež sme zvažovali porfix, ale mne tá biela (ytong) reže viac.
Odpovědět
Profilova fotka
my by sme chceli kupit H+H porobeton,ktory je biely a ma zlozenie a vlastnosti ako ytong. -predajca nam dal 21% zlavu a vyslo to o cca 70 000 Sk lacnejsie ako ytong,kedze tento rok ytong este zdrazel. Mate niekto tento H+H porobeton?
Odpovědět
Marusatko - správne to chápeš,ale hneď ako postavíme nechceme určite zatepľovať. Uvidíme taký rok dva čo to bude robiť a potom by sme to poprípade zateplili,ale asi skôr nobasilom alebo korkom. no to ešte uvidíme.
Odpovědět
Článek se načítá
hello my máme lambdu a už máme i vatou izolované podkroví i sádrokartony a v okenních otvorech máme geo. textilii a v některých máme polycarbonátové desky a už ted se ten ytong chová tak že když bylo ted docela teplo my máme pořád ve stravbě zimu jak v psinci :-( ......tak myslím že termoizolační vlastnosti ok :-D .....a podle manžela stavebního mistra zateplovat nebudeme......
Odpovědět
Jen pro ty co pořád chtějí stavit z Ytongu bych chtěl podoktnout, že je dobré si prostudovat prospekty nebo ceníky až do konce. Ytong má ted novinku - ytong multipor - se kterou dosáhnou až na pasivní dům. Jenže ten kdo si prospekt dočte do konce, tak na poslední staránce oné novinky jsem narazil na jeden háček. Mají tam napsané že těchto tepelných vlastností ytong dosahuje při vlhkosti 4,5%. Když se člověk tak trochu zamyslí, tak taková vlhkost v ovzduší není. Dříve měl ytong dokonce v ceníky hvězdičku a u ní napsáno že tepelné vlastnostnosti platí při vlhkosti 0%. Takže při reálné vlhkosti ve vzduchu mohou být rádi že splní normu.Toto mi potvrdil i energetický auditor. A to že ytong je nasákavý je viditelné na první pohled...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 10 měsících
Profilova fotka
majudek - Dnes v 08:36 Ahoj všichni, vloni jsme postavili domeček z YTONGU Lambda a letos v prosinci musíme kolaudovat kvůli bance, takže si nevyzkoušíme, jaké to má tepelné vlastnosti a nevíme, zda zateplovat nebo nezateplovat. Nejhorší je, že ke kolaudaci musíme mít fasádu a nechceme zbytečně zateplovat, kdyby to nemylo potřeba... Máte někdo zkušenosti s lambdou? Děkuji za jakýkoliv názor lumber - Dnes v 10:57 Nazdárek, já asi moc neporadím. Spíš bych měla dotaz na Vás. Taktéž přemýšlíme o ytong lambda a zajímalo by mne, jaká sním byla práce. Také zvažujeme zda stavět hrubou stavbu svépomocí nebo to nechat firmě. Základy si budeme dělat sami. Mohl byste mi sdělit Vaše zkušenosti? Děkuji oom - Dnes v 11:22 My budeme stavět také jenom z lambdy 37 prý se to zateplovat nemusí, že to prý vyjde jako horší zdivo se zateplením ale kdo ví to ukáže až zima. Prý se počítá s rosným bodem - nerozumím tomu. Jakou máte tloušťku té lambdy l.s staví dům - Dnes v 11:47 My uz mame postavene z lambdy a mozem povedat ze praca bola uplne jednoducha stavali sme sami len otec,muz a kamarat a zmakli to cca za 10dny.Dokonca sa lepsie ukladali ako priecky lebo mali tie uchytne kapsi a garaz sme stavali s ytongu 30tky a ten bol omnoho tazsi ako lambda 37.5
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, zdravím všechny. S přítelem se chystáme stavět dům z Ytong Lambda, bez zateplení. Snad za rok :-S tedy doufám, víme jak je to s úřady. A co se týká ceny, tak se chystáme do Brna na stavební veletrh, kde snad nějaká ta sleva bude ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Nám se nechce moc zateplovat celý dům. Přemýšleli jsme jen o severu a jihu, protože nám na parcele permanentně fouká (jsme na konci vesnice), tak nevíme. Máme lambdu obvodové stěny 375mm a k domku je garáž z 300 mm k tomu ona trojskla, střecha zateplená 200 mm vatou + parotěska, topit budeme krbem s horkovzduchem, plynem a v koupelnách máme podlahové topení. My si zimu v domku nevyzkoušíme, protože fasáda musí být komplet hotová do 14. prosince ;-( Co byste dělali vy? A jinak se z Ytongu staví perfektně - dva maníci to měli za měsíc postavený a máme barák 7x 9m + přilepená garáž 3x5m + snížené patro. Takže co se týče rychlosti, je to hned :-) :-) :-)
Odpovědět
Ahoj my taky budeme stavět z ytongu a když jsme si žádali o rozpis materiálu z Xelli tak mi pán volal a hrozně přesvědčoval ať jdeme do Lambdy. Že ytong 300 + polystyren je blbost. Tak jsme to probrali s projektantem a ten nám řekl, že se Lamba nemusí zateplovat ale ne všude. My jsme kousek od hor, tak nám ho nedoporučil ale teplejší místa by možná šla. Taky nám říkal že ty informace co se uvádějí v letácích jsou pro celou evropskou unii, takže je jasné že v Jeseníku je jiné počasí než v Itálii :-) Tak pokud stavíte tam kde máte teplíčko tak bych Lambdy šla a nezateplovala ;-)
Odpovědět
Ahojte, my sa chystáme tiež stavať z Ytongu Lambda 375, zatiaľ som neuvažoval nad tým či zatepliť alebo nie.. Ale skôr asi nie, aspoň nie hned.. Ceny sú teda fakt vyššie ako iný materiál, ale kedže sa do toho chcem pustiť sám, tak mi to príde ako lepšie riešenie.. No a samozrejme že tú lambda som si vybral aj pre jej tepelnoizolačné vlastnosti.. Práve mi nacenili materiál na komplet stavbu Bungalov 14x9,5m.. Vychádza to cca okolo 7000€ na celý dom(obvodové,vnútorné nosné,priečky, veniec a lepidlo).. Tie stavebniny tu v okolí majú tie zlavy takmer rovnaké, kde dajú menšiu zlavu, majú dovoz zdarma, kde je lepšia zlava tam je ešte k cene aj dovoz, takže asi na tých cenách toho človek moc nenašpekuluje.. Ak ale viete niekde nejaké dobré ceny stavebného materiálu, sem s nimi !!!!
Odpovědět
Ahojte, my sme tiež stavali z Ytong Lambdy, zohnali sme ho za výhodnú cenu, a musím povedať, že pracuje sa s ním fakt perfektne. Len nevieme, či zatepliť alebo nie... Jeden známi, čo tiež staval z tohto materiálu, ide zateplovat 5 cm EPS, ale čítala som, že je to zbytočné. Ak zatepliť,tak aspon 15 cm... Tak neviem... Všade píšu inakšie, a osobných skúsenosí je nedostatok 8-(
Odpovědět
velicanyi, patricia: Zatepliť paropriepustné murivo s veľkým tepelným odporom pomocou tenkého paronepriepustného materiálu je zlé riešenie z hľadiska rosného bodu. Treba to vypočítať!!! Mal by to ovládať projektant architektonickej časti - robí sa to v programe. Ďalšia vec je investícia: keďže 1 m2 Vašej steny stál veľké peniaze, je veľmi otázne, či sa oplatí zatepliť. Závisí to aj od toho, čím sa bude kúriť, v ktorej lokalite dom stojí, koľko % plochy ochladzovanej obálky domu tvoria tieto steny. Vyrátať toto a porovnať varianty s a bez zateplenia je úloha pre projektanta kúrenia. Ja preferujem veľké hrúbky izolácií, ale toto je v podstate patová situácia - nedovolím si tvrdiť "dajte 20 cm"...
Odpovědět
Profilova fotka
Připojuji jeden zajímavý článek... http://www.nazeleno.cz/stavba/izolace...
Odpovědět
Blacksr: A čo podľa teba spôsobí tých 20 cm z hľadiska rosého bodu? Nechcem, aby nám plesnel dom ;-(
Odpovědět
Z hľadiska rosného bodu bude murivo "v teple", t. j. nebude v ňom rosný bod, čiže vodná para sa nebude meniť na vodu. Samozrejme, predpokladám, že v dome sa bude kúriť.
Odpovědět
Ahoj my stavíme z Itongu Lambda a zateplovat určitě budeme. Snažíme se o núzkoenergetický domu, ale nemáme rekuproci. Dle našeho stavebního dozoru je zrovna u itongu nesmírně důležité pro přerušení tepelných mostů nějaké celkové zateplení (desky). Problém je prý hlavně u svislých spar, kde u itongu vznikají mezírky. Budeme pro jistotu zvát i termo kameru, ono to následné předělávání vyjde dost draho. U našeho domečku je ta částka za 10 cm polystyren celkem zanedbatelná - takže nevidím důvod proč nezateplovat :-) V létě jsme měli uvnitř i při největšich vedrech příjemný chládek, ale teď je v něm zima strašná, doufám že až vyschnou omítky a bude čistá podlaha, že to bude lepší :-) Jinak to asi polystyrenem oblepíme jak iglu.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
@janocka Stavať z Ytong Lambda a zatepľovať je z technického aj ekonomického hľadiska nezmysel. Dom z Ytong Lambda patrí do kategórie EUD, cca 70 kWh/m2 a rok. Ak chce niekto dosiahnäž kategóriu NED, t.j. pod 50 kWh/m2 a rok, treba zvoliť iný stavebný systém.
Odpovědět
@jannyska 6e Ytong Lambda 300 + zateplenie je naozaj blbosť Vás bude presviedčať Vaša peňaženka až do konca života. Ten človek mal pravdu.
Odpovědět
urcite nie lambdu radsej ob.Ytong+zateplenie- lambda je ako z makoveho kvetu ! ]-(
Odpovědět
@l.s prave ten "makovy kvet" zabezpecuje tie izolacne vlastnosti... a aj napriek jeho krehkosti sa bez problemov pouziva na 4-podlazne bytovky... @lutec Z technickeho hladiska je zateplenie Lambdy jednoznacne mozne, pokial je spravne vypocitana hrubka izolacie kvoli rosnemu bodu a pokial je pouzity paropriepustny material. Mozno si chcel povedat, ze z ekonomickeho hladiska je zateplenie Lambdy dost neista navratnost, no zalezi na vela inych faktoroch. Trebars na moznostiach daneho investora zohnat prace a material "lacnejsie"... Mozem s istotou povedat, ze zateplenie fasady 165m2 s pouzitim lepidlo->100mm nobasil->sietka->lepidlo moze stat 5500EUR alebo 2600EUR. Tych 5500EUR je kompletna dodavka zateplenia "na kluc" od mensiej stavebnej firmy. Tych 2600EUR je kompletna dodavka zateplenia od majstra, ktory pracuje v tej istej firme, len to spravi ako "fusku"... Podla tychto nakladov sa da sudit navratnost. Samozrejme musime poznat cisla tepelnych strat a ziskov a vediet cim budeme kurit. Trebars pri kureni plynom v dome 180m2 nam znizenie o 30kWh/m2/rok usetri okolo 230EUR/rok. A trendom je, ze cena plynu pojde stale hore, takze doba navratnosti pri zriadovacej cene 2600EUR bude do 10 rokov... Myslim ze sa oplati...
Odpovědět
ja viem co pisem aj to ze je preto izolacna ale mame postavene rok a vsetko popraskane a statik jasne konstatoval ze slaba pevnost muriva a to mame bungalov a premac strop a teraz mame len tahacky s reklamaciou ]-( ]-( ]-(
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?