Nábytek černohnědé barvy. Ano či ne?

Profilova fotka
Ahojky, ráda bych se zeptala na názor ohledně tmavého nábytku. Mám namysly barvu černo/hnědá. Všichni mě od něho odrazují, že na něm bude vidět hodně prach. Ale moc se mi líbí, protože ke světlé sedací soupravě je to super. Nemáte někdo nějaký fígl na to, aby na tom nebylo všechno vidět. A nebo prostě budu muset více utírat prach. Děkuji moc za názory a rady :-) Míša
Odpovědět
Profilova fotka
no ja mam tmavy nabytek,koukni do alba,a je pravda ze prach je na tom videt dost,ale kdyz to jednou tydne setres tak to nebude zas tak zly ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
no prave, to jsem si taky rikala. stejne kazdy tyden uklizim a i obcas v tydnu prach taky utru, takze by to nemelo byt tak strasne. Dik za odpoved.
Odpovědět
já už bych tmavý nábytek nechtěla, měli jsme to u babičky, když jsme tam přechodně bydleli a utřela jsem prach a druhý den už tam byl vidět znovu. On se chytá na všechno, ale na tom světlém to není tolik vidět a já nemám čas ani chuť lítat každý den s prachovkou, kdyby náhodou někdo přišel na návštěvu. Jinak stírám prach taky tak jednou týdně.
Odpovědět
My jsme teda poridily jidelni ikeacky stul v barve o ktery tu pises a nemam pocit, ze by na nem byl nejak extra videt prach. Pokud normalne uklizis a to myslim uplne v pohode jednou za tyden, nebo 10 dni, tak vazne neni co resit...Navic ten tmavej nabytek, marna slava, vypada desne utulne...
Odpovědět
Ahoj, takže aj ja pridávam svoj názor hľadom tmavého nábytku, vlastne jeho údržby. My máme tmavú celú spálňu (wenge) a musím povedať, že to s údržbou vôbec nie je také strašné, takže čo sa upratovania týka, súhlasím s holkami, že keď pravidelne upratuješ, tak je to v pohode, možno ten prach je vhodné utrieť tak 2 x do týždňa (za 10 minutiek je to hotové).Tiež mám rada kontrasty, preto som zvolila tmavú spálňu a som úplne spokojná, nemenila by som. Naši mali obývačku tiež tmavú (tmavo bordovú) antik a lesklú a tá údržba bola strašná, tam bolo vydieť každú packu, dotyk, ale kombinácia tmavej a matného vzhľadu, tak to je OK.
Odpovědět
Profilova fotka
já mám tmavý nábytek (přesně ten černohnědý) a vidět na tom prach je, ale to lehce oželím a utírám prach častěji (už mám i Pronto prachovku :-D). Jinak se mrkni do mého alba, je tam vidět ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, ja si taky myslim, ze to nebude tak hrozne. Pronto prachovku mame polozenou na policce, takze je kdykoliv k dispozici a utirani neni tak strasne. Mozna tam budeme mit o vic cisteji, protoze, kdyz mam svetly nabytek, tak me to tolik nedonuti, jako ten tmavy. A hlavne chceme svetlou sedacku, takze k tomu by se mi moc libil ten tmavy nabytek. Diky za rady. :-)
Odpovědět
my máme také nábytek v barvě černohnědé - nebo-li WENGE prach na tom jde videt jiste více, nez na nějaké olší, ale stojí to za to. Moc se mi líbí wenge a neměnila bych - to raději utírám prach ob den 8-)
Odpovědět
ono záleží, o jak velké prostory se jedná, já bych v našem baráku obden chodit s prachovkou nechtěla :-). Pro nás je výhoda, že se nám líbí bříza, jasan a dub, takže nic moc tmavého a v obýváku např. nemáme kromě konferenčního stolku a stolku na kytky žádný nábytek ;-)
Odpovědět
tak my taky nemáme žádnou velkou nábytkovou stěnu. Jedná se o nízkou "komodu" pod TV, konfer. stolek, jidelni stůl a komodu. Prach tam opravdu utiram skoro porad i kdyz tam zadny neni asi sila zvyku, ze to proste utru.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme černou stěnu, máme ji 9 let a nikdy víc, pořád utíráme prach , protože jak zasvítí slunce, je všechno vidět.Vypadá dobře, to jo, černá je elegantní, hodí se ke všemu, ale když už bych černou, tak jen kombinovanou se světlou.
Odpovědět
Ahoj, my také budeme mít černý nábytek. Kuchyň a jídlenu máme červeno-černou, takže i obývák bude takto. Obývák má okna na jih a západ (plus dveře na terasu) je vymalovaný žlutě, takže černé se nebojím, hlavně je to velká místnost, a mimo sedačky a stolku tam bude jen pár černých polic a nízká dlouhá skříňka pod TV a červenožluté veliké abstratní obrazy nad sedačkou ;-) A přiznám se, že jsem po nastěhování v srpnu teď poprvé utírala na jedné knihovničce prach, tyhle věci mě nechávají chladnou, abych lítala 2x týdně preventivně s prachovkou. Když je potřeba uklidím, a to stačí :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Tmavý(resp.černý) nábytek NIKDY více....mám ho momentálně doma a rozhodně ho dále chtít nebudu.I kdybych utírala prach každý den,tak by tam byl pořád vidět....nejlépe to vystihla asi @macanet o pár příspěvků výše
Odpovědět
@janicka006 To známe :-D taky máme černý nábytek v obýváku ... Bohužel není na nový, tak musím min. do nového roku vydržet ... ale vydržela jsem deset let :-D Nemáme děti, takže bych se asi nudila, kdybych neměla co věčně utírat :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
ahoj, mám problém s tmavým nábytkem - v obýváku mám wenge a kuchyň makasar+bílá lesklá dvířka. Spodní šuplíky v kuchyni jsou makasar, tedy tmavé, stále jsou na tom opatlané prstíky našeho mrňouska a nevím, čím to mám dát dolů. Jarová voda nezabírá :-S , v kuchyňském studiu také neporadí! Nevíte radu, co s tím. Pronto mi zanechává šmouhy, které nejdou rozleštit.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak mi momentalne mame vsechno tmave - skrinku na tv, kuchyn, velkou satni skrin....za me rozhodne nedoporucuji, je to silene neprakticke, utirat prach bych mohla dvakrat denne a to nemluvim o tom, kdyz na umytou skrin zasviti slunicko! Za me rozhodne ne...tmave uz nechci nic ani zadarmo.
Odpovědět
Profilova fotka
Rodiče mají černohnědou obývací stěnu a další nábytek a je to peklo-ráno se utře prach a odpo už je tam zase vidět. A když svítí sluníčko, je to ještě horší. Vypadá sice krásně, ale údržba příšerná. Nechtěla jsem sloužit bytu, ale aby byt sloužil mě, a tak my v bytě máme nábytek světlejší (buk) a v domě bude taky něco podobně světlého.
Odpovědět
Profilova fotka
Do obou dětských pokojů jsme bez předchozí zkušenosti s touto barvou dali černé (tmavěhnědé) stěny a ... naštěstí se k nim dají dokoupit barevná dvířka. Opravdu již nikdy více! Utřít prach jednou týdně nestačí. Jeden den to utřu a za dva dny je to tam zase vidět. Nejhorší je, když se do toho úklidu pustí dcerka, protože ta to utře jen letem světem a o to hůře pak vypadá polička s nevytřenými zaprášenými rohy.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?