Demolice a stavba, jak postupovat?

Zdravím všechny, mám dotaz. Žijeme s manželem ve starém řadovém baráčku, který byl postaven snad ještě před první světovou. Máme v plánu ho nyní zbourat a postavit nový. Chci se zeptat, co první a v jakém pořadí máme postupovat? V baráku je vedena kanalizace i přípojka na plyn. Máme si na to najmout někoho kdo za nás všechny papíry vyřídí? Vůbec s tím nemám zkušenosti a nechci někde naletět.. Povězte mi prosím vaše zkušenosti. Díky!
Odpovědět
Pro demolici potrebujete projektovu dokumentaci s razitkem, takze projektant bude nutny a muze za vas nasledne zaridit i inzenyring. Budete potrebovat vicemene stejne souhlasy dotcenych oraganu jako pro nasledujici stavbu.
Odpovědět
Demolice je v podstatě také stavba, a ve Vašem případě bude jistě projekt vyžadovat určitě, není to odstranění dřevěné kolně bez elektriky a vody kupříkladu. Nový domek je pak stavba, také vyžaduje své, projekt, ohlášení nebo povolení, nevím, nebyl jsem tam. V každém případě nejlépe zajít na stavební odbor toho úřadu, tak zažádat o informace, tam Vám napíší, co vše bude potřeba. (minimálně vyjádření správců inženýrských sítí, možná správce komunikace atd. atd.)
Odpovědět
Profilova fotka
@leknina92 papirove jsem resil demolici s povolenim na novy barak, jak uz tu bylo psano na demolici potrebujete projekt, vyjadreni od spravcu siti ze jste odpojena od el, plynu, vody, apod. a klasicke vyjadrovacky, ktere jsou dle mista kde bourate, to vam reknou na SU (u mne to bylo napr. zivotni prostredi, pamatkari, povodi kvuli ochrannemu pasmu a les taky kvuli ochrannemu pasmu) pokud s tim nechcete mit starosti tak si to zadejte a nekdo vam to vybeha, ale lze to zvladnout bezproblemu vlastnimi silami - jen se to chce obrnit trpelivosti :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?