Hliníková, dřevěná a dřevohliníková okna. Co doporučíte?

hezký večer všem, jaké máte zkušenosti s dřevěnými, hliníkovými a dřevohliníkovými okny? Co byste doporučili ;-) (cena, kvalita, vlastnosti, apod)? předem díky
Odpovědět
1
2
6
Moc by mně zajímaly nazory a zkušenosti na hliníková okna.
Odpovědět
Profilova fotka
my máme hliníková od Vekry ... původně jsme chtěli dřevěná, pak jsme si nechali nacenit kvůli údržbě dřevohliník a kvůli ceně jsme nakonec skončili u hliníku a jsme moc spokojení ;-)
Odpovědět
Mě se líbí hliníková okna ale dost lidí mě od nich odrazuje ( cena) ale zas jestli mají nejdelší životnost a nepracujou jako dřevěna nabo plastová okna.
Odpovědět
Profilova fotka
@j.b. proč Vás lidi od nich odrazují? Jen kvůli ceně? Určitě mají delší životnost, jsou pěkné, ... My do nich určitě půjdeme, protože naše plastová okna jsou po 14-ti letech odepsaná (máme velké okna) :-P.
Odpovědět
@danulavo Že prý když si dáme dobrý plastový tak taky vydržeji, ale každý nám říká něco jiného. Já se právě bojím toho kroucení u velkých oken a vchodových dveří vlivem sluníčka.
Odpovědět
@danulavo hliníková okna jsou studenější, na pohled i na dotek a mají horší tepelně izolační vlastnosti. jinak asi přežijí celý dům. proč jsou vaše plastová okna odepsaná, jak se to projevuje? a co jsou to velká okna? já jsem zvolila nakonec plastová s hliníkovým opláštěním, se skrytým kováním, tak doufám, že to bude ok..
Odpovědět
Profilova fotka
@j.b. Taky jsme si dali (na "tehdejší dobu") super plastová okna od dobré firmy, prý vydrží vše ..... Po 14 letech jsou na vyhození - špatná těsnost, odhlučnění. Máme hodně velkých oken na jih. Vím, že teď jsou plastová okna o moc lepší než dříve, ale já už to riskovat nechci. Už se nechci o okna zajímat, chci aby byly naprosto funkční a OK!
Odpovědět
@danulavo No to bych chtěla právě taky nestarat se o okna.
Odpovědět
Profilova fotka
@kamilape Myslím si, že hliníková okna budou o moc "teplejší" a budou mít lepší izolační vlastnosti než naše dosavadní plastová. Chci, aby přežili náš dům, nechci se pořád starat o okna. Chci, aby fungovalo vše, jak má. Okna máme na pohled OK, ale jsou zkroucená - netěsnost, projde velmi hodně hluku z venku (a to už máme všude nalepené další těsnění - "D" profily, takže díky tomu jdou hůře otvírat a zavírat. Kdybychom tam to těsnění nedali, tak by nám to na okně sfouklo i svíčku :-P. Nemáme okna od žádné no name značky, ale ty nejlepší, které bylo možné dříve u nás sehnat. Ad velikosti - hodně oken máme ve velikosti 300 x 150 cm. Jo a vchodové dveře jsou naprostý masakr - v zimě nám do haly i nasněží :-P (ne v letošní zimě :-D). Dnes jsou plastová okna mnohem kvalitnější, ale já už to fakt riskovat nechci.
Odpovědět
@danulavo Platová okna prostě fůj, byl to jakýsi fenomén, dřevoje dřevo, kov je kov. My se právě rozhodujeme mezi hliníkem a dřevem.. :)
Odpovědět
@j.b. plastová okna opravdu ne..
Odpovědět
@danulavo ahoj , až se rozhodnete, dáte vědět? :)
Odpovědět
Článek se načítá
my jsme si dali pravě ztěchto duvodu ,ktere uvádite hliniková vchodové dveře dost drahe.Jsou hnědé jak na ně zasvití slunko tak se roztahnou a nejde otvírat domovnim zvonkem ,slunko zaleze a zas je vše v pořadku děla t tak od začatku aji jsme to reklamovali ,a bylo nam řečeno že prostě také pracují......................
Odpovědět
Rosejí se Vám rámy u hlinik. oken???
Odpovědět
Máme okna plast. hliníková - už druhá. Na řadovce jsme je měli 15 let, naprosto bez problémů, hliník se vůbec neroztahoval a to jsme jich měli hodně na jih, kde opravdu pražilo. Totéž hlinikové dveře - paráda. Je pravda, že to nebyly žádné laciné šmejdy, ale okna renomované rakouské firmy. Po těchto zkušenostech jsme je dali i do nového domu. Sousedka v řadovce měla okna celohliníková a jak bylo v zimě kolem 0 a méně, ráno musela nastoupit s hadrem a všechna okna pěkně kolem rámů otřít - taková milá :-D ranní rozcvička.
Odpovědět
@aneri53 A jaky profil oken mate?
Odpovědět
@j.b. Teď máme okna od f. Decro Bzenec TROCAL 88+, U = 0,73 (rámeček Swisspacer).
Odpovědět
Profilova fotka
mi jsme volily hliníkové dveře,protože teplem zimou pracujou tak klasicky plastaky nevydží tolik
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
@jp07 @j.b. můžu se zeptat, pro jaká okna jste se nakonec rozhodli a jak jste spokojeni? Případně jaká firma? Díky
Odpovědět
@lilliann Máme hliníková od slovaktual
Odpovědět
u Vekry jsme si objednali dřevohliník torjsklo. Volba byla jasná. Dobré izolační vlastnosti, z venku vzhled hliníku a v domě útulné dřevo. Dle mého posudku okna na celý život. Plast jsme zavrhli a to z duvodu velikých oken. Snad montáž proběhne v pořádku. Co se týče ceny jsme spokojení Vekra byla jediná která se dokázala dostat na cenu 240tis za celý dům s HS portálem.
Odpovědět
Profilova fotka
@82_vv 240 tisic za drevohlinik je hodne slusna cena. Kolik bylo oken a jak velky byl HS portal?
Odpovědět
Oken je celkem devět. 1)1450 x 1250, 2)700 x 1450, 3)2500 x 1450, 4)1000 x 750, 5)2500 x 2300, 6)3000 x 2300, 7)3750 x 2300, 8)1150 x 2300, 2180 x 2300, 9)2000 x 750. HS portál máme u okna číslo 7.
Odpovědět
Ta cena vypadá až podezřele nízká, až se mi tomu nechce věřit. Mám eurookna od Vekry a jsem s nima spokojen, ale za tyhle peníze bych bral radši dřevohliník. Pokud je to pravda, tak to ten dřevohliník musel za poslední dobu nějak zlevnit, protože kvůli ceně jsem ho nechtěl a teď jste mě trošku naštvala , ale né, že bych Vám to nepřál. 8-(
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 11 měsících
Profilova fotka
@82_vv Dobý den, mohla bych Vás poprosit o info, kde konkrétně jste nechávala okna nacenit? Jsme taky z Ostravy a velice nás zaujala cena, za kterou jste pořídili dřevohliník včetně HS portálu. Kolik si pak účtovali za montáž? Moc byste nám tím pomohla. Děkuji
Odpovědět
Dobrý večer, rozhodujeme se mezi plastovými, ale spíše se přiklání k dřevěným nebo dřevo-hliníkovým oknům. Má někdo nějaké další zkušenosti či rady? Předem děkuji :-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@jirkadl díky za odpověď. A vy máte jaká okna? Plast, dřevo nebo dřevohliník? Také zvažujeme Vekru a rádi bychom dřevohliník. Ale zatím jsme na ně neslyšeli moc názorů a zkušeností. Také si v blízké době chceme nechat udělat cenový návrh...
Odpovědět
Na dům jsem si nechal udělat dřevěný okna ze smrku namořené do barvy světlého dubu a jsem spokojený. Okna jsem natíral zatím jen jednou za ty 4 roky co je máme a ani mi nepřijde že by potřebovali víc péče. Se seřizováním jsem si taky zatím hlavu nemusel lámat, všechno funguje jako na začátku...
Odpovědět
A na jakou světovou stranu máte okna? Slyšeli jsme, že pokud jsou okna na jih nebo západ, dostávají velký záhul a musí se mnohem častěji ošetřovat. A od jaké firmy jste si okna nechal dělat. Díky za rady :-)
Odpovědět
1
2
6
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?