Jak odstraním fólii z rámů plastových oken?

Profilova fotka
Dobrý den, nemáte někdo nějaký fígl na odstranění folie z oken? Je to šílené, zvenku se to trhá na malé kousky, nejde to odlepit...za celý den jsem odstranila folii ze dvou oken, nehty zničené, nervy v háji.... ]-(
Odpovědět
To je tím, že je zima, v létě to jde lépe. Opatrně ji nahřívat - třeba fénem.
Odpovědět
jak jste tam tu folii nechali dlouho???
Odpovědět
Nezáleží ani tak jak je tam dlouho, ale i na teplotě. My jsme ji sundávali, když bylo okolo 10 C a šla v pohodě, ale předělávali nám 2 okna (na severní straně), tak tam zůstala o 3 týdny déle. To jsme sundávali, když bylo okolo 0 C, no a tav ůbec nešla - trhala se.
Odpovědět
@1pepino nám tu folii oknaři strhli hned, říkali, že jakmile se tam nechá dýl, stačí že na ní chvíli svítí sluníčko a prostě to jde dolů horko těžko...
Odpovědět
Profilova fotka
Tak fén zkusím...no, je pravda, že během poledne, když svítilo slunce, to šlo o něco lépe, večer už to bylo po centimetrech....Folie je tam asi rok :-( , byla to chyba...ale teď už "pozdě bycha honit"
Odpovědět
@mischelinka existuje i "škrabka" na sundání folie a dost mi pomohla ...
Odpovědět
To by mě také zajímalo. U babičky se folie neoddělala hned a už tam zůstala. Prostě to nejde odlepit a vypadá to strašně.
Odpovědět
Profilova fotka
Taky by mě zajímalo...místa jsme neoddělali pořádně a už nám to asi zůstane napořád.... :-( poučení pro příště holt...
Odpovědět
@kofinka @gigi2 jestli váš dotaz směřoval na mě, tak tu škrabku jsme koupili přímo od výrobce oken
Odpovědět
@fifina86 a bude to fungovat i na 10 let starou folii ? Babička to nemohla sundat tak to tam nechala. To je normálně na výměnu oken. Mám dokonce pocit, že to snad ani není ta original folie, že na to možná děda tenkrát nalepil izolepu. Nevím je to zelené.
Odpovědět
Ahoj holky, zrovna nedavno jsem nad tema foliema radila, byla vzteky bez sebe, nekde to slo super, nekde hur, hlavne v tech zahybech to stalo za to.. Pouzila jsem tu skrabku, ale ne primo na okna ale normalni, co se da skoro kdekoli koupit a presne, pomohlo i nahrivani.. @mischelinka @kofinka @gigi2
Odpovědět
@kofinka tak to bohužel netuším, zda to půjde, nezbývá než vyzkoušet :-N
Odpovědět
Článek se načítá
@terina88 Nám na severní straně na okna sluníčko nesvítí. Vám ano?
Odpovědět
Napadá mě - zkusit při tom strhávání namazat kousek indulonou nebo podobnným kremem. Funguje mi to na nesundatelné lepidlo co na oknech zůstává z různých samolepek. Prostě to chvilku mydlím mastným kremem a pak to jde setřít i s tím lepidlem. Vím že ta folie je něco jinýho, ale za jednoduchej pokus to stojí.
Odpovědět
My máme přímo na folii napsáno, že se musí max po 3 měsících sundat. Známý z práce si to nechal taky dlouho a pak to taky seškrabával po kousíčcích. :-| A že to sluníčko zhoršuje, to nám bylo taky řečeno.
Odpovědět
@1pepino tu severní stranu jsem přehlídla ;-)
Odpovědět
@mischelinka @gigi2 manžel dělá okna a radí použít parní čistič a nebo "nahřít fénem", pak to jde líp dolů
Odpovědět
Profilova fotka
Tak máme za sebou pokus s fenem,kousíček odlepit,pak do toho pustit horký vzduch a pomalu táhnout....je to lepší,sem tam se to jeste utrhne,ale výrazně to zjednodusilo praci...ted uz vim,ze to byla chyba,chtěli jsme okna uchránit před poškozením jinými pracemi...je to drbacka,ale jde to...drzim vsem palce,nam uz chybí jen 2 okna a dvere 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
jj, čím dýl se to nechá, tím hůř to jde dolů. Na jednom okně jsme to nechali taky dýl a pak jsem rostla, jak jsem to po kouscích drbala dolů...... ]-(
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?