Dětský pokoj

Neumím se rozhodnout, zda do dětského pokoje (3 x 3,5 m) vybrat jedno centrální vestavěné nebo přisazené svítidlo. Výška stropu cca 250 cm. Máte někdo zkušenosti? Výhody x nevýhody? Díky.
Odpovědět
Profilova fotka
@lenka_stoykova Naše děti mají pokoje 2.9x3.6 m a bude centrální světlo, nějaký závěsný dětský lustr, pak budou mít led profil rohový s led páskem umístěny kolem postele na zadním čele postele, plus nástěnnou lampičku u postele. Myslím že světla bude dost. Je tam okno jedno o rozměrech 1.6x1.3 m
Odpovědět
@lenka_stoykova je to docela malá místnost. Záleží, jak velké je tam okno a na jakou světovou stranu máte umístěné. Naše dítě bude mít pokoj na jih s jedním oknem (1,5x,1,5m). Bude zde jen jedno centrální světlo na stropě a jedno světlo na stěně u postele (do budoucna počítáme s dalším světlem u psacího stolu). Myslím, že bude stačit. Pokud máte malé okno v této místnosti, dala bych tam světlo s více žárovkami, tak aby se dalo "natáčet " do všech koutů místnosti.
Odpovědět
O přídavných světlech samozřejmě počítám, jen mě zajímá rozdíl mezi centrálním přisazeným a centrálním vestavěným...
Odpovědět
Pokoje mají 4,2 x 3,2, na stropě bude LED rampa s více body, ať se dá natočit kam bude třeba. U postele lampa. Vzhledem k oknům 1,8 x 1,5 v každém z pokojů a orientaci na JZ stranu je tam i přirozeného světla dost.
Odpovědět
Co se týče doplňující otázky na vestavěné nebo přisazené: Já jsem vždy pro přisazené. Nevím jak máte řešenou skladbu stropu, ale vestavěné světlo často znamená 20 cm díru do parotěsu nebo dodatečná řešení na utěsnění. I kdyby tam skladba stropu byla přívětivá (instalační mezera mezi SDK a parotěsem), tak je to pořád o potřebném zapravení apod. Přisazené je za 5 minut hotové a jedeme 🙂 Dnes už jsou k dostání pěkné designové prvky přisazených světel.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?