Světlo piští

Zdravím vás. Doma mám světlo do zásuvky s nastavitelným výkonem od 15%-100%. Problém je ten, že kdykoliv je světlo zapnuto na 15% ,tak začne pištět , takový ten vysokofrekvenční zvuk. Myslíte že je to na závadu? Pokud nastavím nad 15% pištět přestane. Ničí se to světlo tím pištěním?
Odpovědět
Není to závada a pískají prakticky všechny spínané zdroje, hlavně ty levnější, ty dražší mají obvykle lepší cívky, takže se to u nich neobjevuje. U některých je to slyšet více, u jiných méně, záleží na zatížení.
Odpovědět
@petrhasek jak píše výše, není to závada, u takových světel je to bohužel normální, máme doma taky u stmivatelneho (nebo u přepínání z teplé na studenou bílou, studená pisti hrozne) - ale zas nedělají to všechny světla asi záleží na výrobci
Odpovědět
Nekvalitní konstrukce a špatně upevněná cívka ve zdroji. Většinou to jde opravit otevřením výrobku a prolepením cívky. Z tohoto pohledu by člověk usuzoval, že se bude jednat o reklamovatelnou závadu. Bohužel ale výrobci tohle jako závadu neuznávají a dokud je k tomu někdo nedonutí soudně, tak jim to zřejmě bude dál procházet. Jedině vrátit ve 14 denní lhůtě. Vracel jsem takto třeba i notebook. BTW, pak se objevil na e-shopu jako "rozbalené zboží" se slevou.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?